Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Επεισόδια, χημικά και τραυματίες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι του Σαββάτου (16/06) το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται έξω από τη Βουλή, την ώρα που στο Κοινοβούλιο συζητείται η πρόταση μομφής από τη ΝΔ στην κυβέρνηση.
Νέα επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έξω από τη Βουλή. Ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει, από τη δεξιά πλευρά εισόδου, το κτήριο του Κοινοβουλίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν με τη ρίψη δακρυγόνων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρώς ένας διαδηλωτής.





Νωρίτερα είχαν σημειωθεί μικροεπεισόδια στη συγκέντρωση, όταν ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.



Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους για την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια στις Πρέσπες.



Στις 16:20 η Αστυνομία έδωσε εντολή να κλείσει η λεωφόρος Αμαλίας και η βασιλίσσης Σοφίας.

Αύριο Κυριακή, ημέρα υπογραφής της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας στο Λαιμό Πρεσπών στο νομό Φλώρινας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία. «Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Λεωφορεία για το Πισοδέρι, ναυλώνονται ήδη από την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

livemedia.gr, eurokinissi
https://www.newsbomb.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...