Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Η επιστροφή του παππού απο την αιώνια ζωή

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς την ιστορία που πρόκειται να πω, αλλά ήμουν μάρτυρας της. Και επιπλέον, αυτό που συνέβη δεν μου φαίνεται παράξενο.

Συνέβη πριν από τρία χρόνια. Ο παππούς μας πήγαινε πάντα στο ναό μας, το όνομά του Gorokhov Alexei Mikhailovich. Πριν από 15 χρόνια η σύζυγός του Μαρία πέθανε και από τότε ζούσε μόνος του.
Μια μέρα του καλοκαιριού, ο Αλεξέι Μιχαΐλοβιτς αρρώστησε και πήγε στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. «Ο παππούς Αλεξέι ήταν νεκρός» - έτσι μας είπαν οι γιατροί και επιβεβαίωσαν το θάνατο.

Ο νεκρός έφτασε στο Almetyevsk, στο ναό της πόλης. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο παθολόγος ξαφνικά διαπίστωσε ότι το σώμα... δίνει σημάδια ζωής. Τότε έστειλε επειγόντως τον Αλεξέι Μιχαΐλοβιτς στη μονάδα εντατικής θεραπείας - και την επόμενη μέρα ο παππούς μου συνήλθε και ζήτησε έναν ιερέα να εξομολογηθεί και να λάβει την Θεία Κοινωνία.

Μετά το μυστήριο της Εξομολόγησης και την αποδοχή των Αγίων Μυστηρίων του Χριστού, ο παππούς Αλεξέι μοιράστηκε με τον ιερέα αυτό που είχε δει μετά τον "θάνατό του".

Είδε τη σύζυγό του Μαρία, να τον κοιτάζει σιωπηλά και να φεύγει.
Την επόμενη στιγμή, ο Alexei Mikhailovich είδε πολλούς ανθρώπους στην άκρη μιας τεράστιας φωτιάς. Οι άνθρωποι έπεφταν εκεί κατά εκατοντάδες. Παντού υπήρχαν κραυγές και πόνος.

Ξαφνικά, δύο νέοι άνδρες με λευκές στολές ήρθαν και του είπαν: "Είναι νωρίς για εσένα εδώ. Πήγαινε και Μετανόησε. Έχεις τρεις μέρες" -Μετά από αυτό ο Αλεξέι Μιχαηλόβιτς ήταν που συνήλθε.

Την ημέρα που ο ιερέας τον εξομολόγησε, πληροφορηθήκαμε ότι ο παππούς πέθανε. Τρεις μέρες μετά το ασυνήθιστο όραμά του.

Αργότερα μίλησα με συγγενή του και έμαθα μια ιστορία για το πώς ο παππούς μου, όταν ήταν πολύ νέος, εργάστηκε ως εργάτης στη NKVD που μετέφερε φυλακισμένους στην εξορία.

Ένα παγωμένο χειμώνα, έβαλε σφραγίδα σε μια ηλικιωμένη ταλαιπωρημένη καλόγρια, που ήταν ελαφριά ντυμένη και πάγωνε. Τότε ο παππούς την κάλυψε με το παλτό του από δέρμα προβάτου, για να σώσει τη ζωή της. Σε ευγνωμοσύνη, η καλόγρια υποσχέθηκε να προσευχηθεί γι 'αυτόν.

Είμαστε όλοι σίγουροι ότι χάριν στις προσευχές της στον Αλεξέι Μιχαΐλοβιτς δόθηκαν αυτές οι τρεις ημέρες. Για να μετανοήσει, να λάβει την θεία κοινωνία - και να πάει στη αιώνια ζωή ως πραγματικός Χριστιανός.

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής και μου φαίνεται συμβολικό. Μετά από όλα δηλαδή την νηστεία μια περίοδο προσευχής, μετάνοιας και καλών πράξεων. Και οι καλές πράξεις, με την εντολή του Θεού, ακόμη και τον θάνατο λυγίζουν, για να δωθεί χρόνος για μετάνοια.


https://apantaortodoxias.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...