Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Απατεώνας ψευτομοναχός παριστάνει τον Μαρμαρωμένο βασιλιά

Ο «ξυπόλητος Μελχισεδέκ» -έτσι αυτοαποκαλείται- κυκλοφορεί γυμνός, βρίζει, έχει δεκάδες ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο και φιλοξενείται σε καλύβα όπου συντηρείται από τους οπαδούς του. Μάλιστα κάποιοι αφελείς τον θεωρούν φωτισμένο και Άγιο!

Από τον
Δ. Σωτηρόπουλο

Οταν, αρχικά, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καλυβίων Αττικής μάς ενημέρωσαν για έναν «περίεργο τύπο» που παριστάνει τον φωτισμένο γέροντα, τον διορατικό και θαυματουργό ερημίτη που έχει αποκτήσει μάλιστα πολλούς οπαδούς, θεωρήσαμε ότι πρόκειται για (ακόμα) μία περίπτωση απατεώνα, από αυτές που δυστυχώς αφθονούν στην Ελλάδα της κρίσης. Στην έρευνα που κάναμε αποκαλύφθηκαν... σημεία και τέρατα!

Ο «γέροντας Ιωάννης Μελχισεδέκ, ξυπόλητος, βασιλιάς των φτωχών» (!), λοιπόν, παρουσιάζεται σε πιστούς χριστιανούς ως προφήτης, κάνει «θείες λειτουργίες» γυμνός (!) και... κηρύττει, παρασύροντας πολλές ψυχές στην αιρετική και αντιχριστιανική σέχτα που έχει δημιουργήσει! Κι όλα αυτά με ορμητήριο ένα «καλύβι» όπου φιλοξενείται και όπου συντηρείται από τους οπαδούς του!

Βλέποντας τις διάφορες ταυτότητες που έχει δημιουργήσει διαδικτυακά, παρατηρήσαμε ότι έχει πολλούς υποστηρικτές που τον θεωρούν άγιο, ακόμα και ως τον... Ιωάννη τον Βατάτζη, τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά!

Το σίγουρο είναι ότι, αν ευσταθούν οι καταγγελίες που ακολουθούν, πρέπει να επιληφθούν άμεσα τόσο η Αστυνομία όσο και η Ελλαδική Εκκλησία! Δεν μπορεί καθένας να αφήνει γένια, να φοράει ράσα και να αυτοπαρουσιάζεται ως... πνευματικός οδηγός, ιερωμένος και «φωτισμένος»! Επιτέλους, κάποιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας προστατέψουν την Ορθοδοξία και τον πιστό λαό από τέτοιους τσαρλατάνους!

ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ

Εμφανίζεται με χιλιάδες προφίλ σε facebook, YouTube και blogs. Σε βίντεο που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται γυμνός να υβρίζει χυδαία ιερωμένους και λαϊκούς, κάνοντας μάλιστα και απρεπείς χειρονομίες. Σε όσους τον ρωτούν δεν αποκαλύπτει το πραγματικό ονοματεπώνυμό του, αλλά λέει σε όλους ότι πέθανε, πήγε στον Αδη, αναστήθηκε και ο Θεός τον έστειλε στο κόσμο ως προφήτη! Βρίζει τους πάντες. Βλέπει παντού Εβραίους, μασόνους, προδότες. Μπαίνει γυμνός (!) σε ερειπωμένα εκκλησάκια, σε σπηλιές και κάνει μόνος του λειτουργίες, ομιλίες και τις βιντεοσκοπεί! Κυκλοφορεί με ράσα και φορά το Μεγάλο Σχήμα, λέγοντας ψέματα σε όλους ότι είναι Αγιορείτης μοναχός. Φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με το Αγιον Ορος, ούτε με την ιεροσύνη, την Εκκλησία και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη!

Εχει πλανέψει αρκετούς στα Καλύβια Αττικής και τον έχουν βάλει σε ένα χαμόσπιτο και τον σιτίζουν. Ο «βασιλέας Ιωάννης» τούς «κοινωνεί» και τους «ευλογεί»! Επίσης, σε κάποια βίντεο που έχει αναρτήσει ο ίδιος εμφανίζεται μέσα σε σπίτια να «κηρύττει» τις φοβερές πλάνες και ασυναρτησίες του! Αρχικά, προσπάθησε να προσεταιριστεί πιστούς του Παλαιού Ημερολογίου, όμως, όταν και εκείνοι είδαν τις ανοησίες που έλεγε και την περίεργη συμπεριφορά του, απομακρύνθηκαν!

Στο facebook έχει φτιάξει πολλά ψεύτικα προφίλ και σελίδες, όπως «Ιωάννης ξυπόλητος Μελχισεδέκ», «βασιλιάς του δάσους», αλλά και γυναικεία προφίλ, όπως «Φωτεινή Μιχαήλ» (!). Το τελευταίο του είναι «Λιόλιος Παναγιώτης», ενώ ανεβάζει αμέτρητα βίντεο στο «socratesnios»!

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΣΕΧΤΑ!

Οπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής, υπάρχει ένταλμα σύλληψης για προσηλυτισμό και σύσταση παραθρησκευτικής οργάνωσης (σέχτα), κακοποίηση ανηλίκων, εξαπάτηση και απειλή! Επίσης, ο ίδιος αναφέρει σε μία από τις δεκάδες ιστοσελίδες του ότι φυλακίστηκε για λίγες ημέρες πριν από δύο χρόνια και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα έκανε «απεργία πείνας» για να αποδείξει πως είναι... αθώος!

Το ερώτημα είναι πώς μπορεί ένας «ερημίτης μοναχός» (όπως αυτοπαρουσιάζεται) να κάνει τέτοιας ευρείας έκτασης προπαγάνδα στο διαδίκτυο... Και φυσικά, αν είναι απλώς ένας... ψυχοπαθής ή κάποιος που θησαυρίζει εκμεταλλευόμενος τον πόνο και τα προβλήματα του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι πρέπει να κινητοποιηθούν.

http://www.dimokratianews.gr
Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...