Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Τι τρέμουν οι ΗΠΑ με το Ιράν - Ποιο είναι το εφιαλτικό σενάριο

Τις τελευταίες μέρες το διαδίκτυο πλημμύρισε από φωτογραφίες γονατισμένων Αμερικανών ναυτών στα χέρια Ιρανών.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, λάθος χειρισμός των δύο μικρών αμερικανικών πολεμικών πλοίων έδωσε πλεονέκτημα στους Ιρανούς οι οποίοι και κατέλαβαν τα πλοία αιχμαλωτίζοντας τους Αμερικανούς ναύτες.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Αν ξετυλίξει κανείς το κουβάρι των γεγονότων, θα διαπιστώσει, αναφέρει το Ζero Ηedge, ότι όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν και ένα αμερικανικό drone έπεσε στα χέρια των Ιρανών. Η αλυσίδα των γεγονότων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Ιρανοί έχουν ανακαλύψει τρόπο να ελέγχουν τα αμερικανικά συστήματα GPS, σημειώνεται, πράγμα που όπως αναφέρουν ειδικοί προκαλεί τρόμο στη Δύση.

Το 2009, ένα Lockheed Martin's RQ-170 Sentinel, ηλικίας δύο ετών, έπεσε στο Ιράν. Αποστολή του συγκεκριμένου drone με την στελθ τεχνολογία ήταν να κατασκοπεύει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Τότε ήταν που για πρώτη φορά οι Δυτικοί άρχισαν να κάνουν υποθέσεις πως οι Ιρανοί είχαν αναπτύξει τεχνολογία που τους επιτρέπει να ελέγχουν τα συστήματα GPS των Αμερικανών.

Κατά μία εκτίμηση οι Ιρανοί τότε είχαν πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους επεμβαίνοντας στο σήμα που λάμβανε από δορυφόρο, το γύρισαν στον αυτόματο πιλότο και το προσγείωσαν.

Αυτό που ανησυχεί τους Αμερικανούς είναι πως τα ίδια συστήματα GPS χρησιμοποιούν και οι πύραυλοι τους, έτσι αν τώρα οι Ιρανοί μπορούν να ελέγχουν πλοία και αεροσκάφη, σίγουρα θα μπορούν να το κάνουν και με τους πυραύλους. Βέβαια αυτό που πραγματικά τρομάζει τους Αμερικανούς είναι πως αν έχουν τέτοιες δυνατότητες οι Ιρανοί, τι δυνατότητες έχουν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.

http://www.newmoney.gr/diethni/268405-ti-tremoun-oi-ipa-me-to-iran-poio-einai-to-efialtiko-senario

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...