Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σε αδιέξοδο οδηγεί η Τουρκία τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Συρία – Με πυραύλους απαντά η Μόσχα

Η Ρωσία ζήτησε από τον Ο.Η.Ε. να συμμετέχουν οι Κούρδοι, στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.
Η Τουρκία όμως, που βλέπει την δημιουργία ανεξάρτητης κρατικής οντότητας Κουρδιστάν να πλησιάζει, αντιδρά έντονα, οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο πριν καν αρχίσουν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία θα μποϊκοτάρει την ειρηνευτική διαδικασία, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι σε αυτήν θα συμμετέχει το κουρδικό PYD, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το PKK, ενώ ακόμα και οι Η.Π.Α. το διαχωρίζουν από το PKK.
Σε περίπτωση που οδηγηθούν σε ναυάγιο και αυτές οι διαπραγματεύσεις, τότε τα πράγματα στην Μέση Ανατολή θα είναι πολύ δύσκολα καθώς ΗΠΑ και σύμμαχοι επιθυμούν την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην περιοχή με την Ρωσία να αντιδρά, δηλώνοντας χθες μέσω του ΥΠΕΞ Λαβρόφ πως στην ουσία είναι εκείνη που χαλά τα σχέδια της Δύσης στην Συρία, ενώ ο Πούτιν ανακοίνωσε την διακοπή των συμβολαίων με 300 εταιρείες της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς κατά των ισλαμιστών και των τουρκμένων συμμάχων τους από πλοία του ρωσικού Στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα οι πύραυλοι Κρουζ πέφτουν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σφυρίζοντας πάνω από τα κεφάλια των Τούρκων, λες και τους προειδοποιούν να σταματήσουν να «χοντραίνουν» το παιχνίδι.

prisonplanet.gr 

triklopodia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...