Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Προσκύνημα στη Σμύρνη με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου


πρόσκληση

Το πρόγραμμα του προσκυνήματός μας έχει ως εξής:


Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ώρα 21.30 και πτήση για Σμύρνη με Aegean πτήση Α3998 ώρα 23.30.  Άφιξη στη Σμύρνη ώρα  00.25 μετά τα μεσάνυχτα με απ' ευθείας πτήση. Μεταφορά στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Izmir


Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε να γνωρίσουμε τη Σμύρνη και τα περίχωρά της. Θα δούμε το Κάστρο της Σμύρνης και τον τόπο Μαρτυρίου του αγίου Πολυκάρπου (Καντιφέ Καλέ), την πλατεία Κονάκ, την Προκυμαία της Σμύρνης καθώς και  το ιστορικό ρολόι-έμβλημα της πόλης, και το Kemeralti Bazaar που είναι μία ιστορική αγορά, στο κέντρο της Σμύρνης, στην ομώνυμη συνοικία. Η δημιουργία του χρονολογείται το 16ο αιώνα. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από τα πολλά μικρά καφενεδάκια που υπάρχουν εντός της αγοράς και να ψωνίσετε στο Kizlaragasi Han Bazaar που είναι ένα πανέμορφο παζάρι. Πρόκειται για ένα οθωμανικό χάνι. Στη συνέχεια θα φάμε στο Κορδελιό και θα επιστρέψουμε στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουμε τον εσπερινό ακολουθώντας το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αν ο χρόνος το επιτρέψει το βράδυ θα περπατήσουμε και θα φάμε στο Άλσαντζακ που είναι μία περιοχή στο βόρειο άκρο της προκυμαίας της Σμύρνης και πρόκειται για την παλιά ελληνική συνοικία Πούντα. Σήμερα είναι μία πανέμορφη περιοχή, όπου προσφέρονται εκλεκτά εστιατόρια και μπαρ, με θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Η περιοχή περιλαμβάνει πολλά διατηρητέα κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου στον Ι.Ν.Αγίων Πολυκάρπου και Βουκόλου Σμύρνης που ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως πνευματικό κέντρο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπου αυτό είναι εφικτό (θα ανακοινωθεί αναλυτικά σύντομα) Το βράδυ όσοι το επιθυμούν θα παρακολουθήσουν την συναυλία της Χάρης Αλεξίου που είναι Σμυρνιά στην καταγωγή και οι ντόπιοι την τίμησαν δίνοντας το όνομά της σε ένα δρόμο στο Σεβντίκιοι.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Σμύρνης και συνάντηση με την τοπική κοινότητα. Συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη όπου αυτό είναι εφικτό. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο ώρα 16.00 προκειμένου να πετάξουμε με την πτήση Α3997 της Aegean για Αθήνα.

Το κόστος της εκδρομής κατ' άτομο με διαμονή σε δίκλινα δωμάτια είναι 215 ευρώ + κόστος αεροπορικών εισιτηρίων (τρέχουσα τιμή 200 ευρώ) συνολικά 415 ευρώ περίπου και περιλαμβάνει:

-3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Ramanda Plaza (τεσσάρων αστέρων) με πρωινό.

-Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, όλες τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη και τα περίχωρα της πόλης με πολυτελές πουλμανάκι.

-Συνοδός-ξεναγός του γραφείου.

Δεν περιλαμβάνει γεύματα και δείπνα και το κόστος της συναυλίας.

Επειδή οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μεταβάλλονται συνεχώς παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με την κ.Αρπατζή για δηλώσεις συμμετοχής τηλ.6972319158

Σημ. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος ως τις 11 Φεβρουαρίου.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...