Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Η νεότευκτη ρωσική φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων «Admiral Grigorovich» έτοιμη να κατέβει στην Μεσόγειο θάλασσα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η νεότευκτη φρεγάτα κλάσεως «Admiral Grigorovich», η οποία αποτελεί μέχρι στιγμής το καμάρι των ρωσικών ναυπηγείων, πραγματοποίησε με επιτυχία τις θαλάσσιες δοκιμές της .
Η Φρεγάτα θα καταπλεύσει στην Σεβαστούπολη και σε εύλογο χρονικό διάστημα , όπως έχει ανακοινωθεί παλιότερα θα μεταβεί στην Μεσόγειο θάλασσα και τις συριακές ακτές.
 
 
Το πολεμικό πλοίο  είναι  επικεφαλής του νέου τύπου Φρεγατών του ρωσικού ναυτικού με την κωδική ονομασία  11356.
Είναι εξοπλισμένη με αντιπλοικούς πυραύλους Kalibr-ΝΚ , καθώς επίσης διαθέτει και σύγχρονο  σύστημα αεράμυνας.
Η φρεγάτα κλάσεως «Admiral Grigorovich», κατασκευάστηκε  στα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνινγκραντ για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έχει ολοκληρώσει τις θαλάσσιες δοκιμές στην Θάλασσα του Μπάρεντς, τόνισε ο  εκπρόσωπος του ναυπηγείου, Σεργκέι Μιχαήλοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.
Το  ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει συνολικά  επτά πολεμικά πλοία ,  και δύο υποβρύχια μέσα στο 2016, ανέφερε ο  υπουργός Άμυνας .
«Το ρωσικό ναυτικό αποκτά νέα πλοία στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους», τονίζει ο Ρώσος αξιωματούχος .
Οι δοκιμές του πλοίο διεξήχθησαν  σε περιοχές ευθύνης  του Βορείου Στόλου,  στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Εκεί πραγματοποιήθηκαν  βολές από βλήματα Kalibr και Shtil με  επιτυχή κατάληξη .
«Η Φρεγάτα  είναι έτοιμη  να κάνει ένα ταξίδι στο Καλίνινγκραντ . Αναμένεται να φτάσει εκεί στις αρχές Ιανουαρίου. Εκεί θα ακολουθήσουν οι προετοιμασίες για την παράδοση της  στο Πολεμικό Ναυτικό. Τον Φεβρουάριο, η σημαία του ρωσικού Ναυτικού θα υψωθεί  επί του σκάφους,  και το πλοίο θα αναχωρήσει για τη μόνιμη βάση του στη Μαύρη Θάλασσα», αναφέρει ο εκπρόσωπός των ρωσικός ναυπηγείων .
Το πλοίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 18 Δεκεμβρίου 2010 και οι δοκιμές πιστοποίησης ξεκίνησαν στις 14 Οκτωβρίου 2015.
Σύμφωνα με δύο συμβάσεις των ναυπηγείων Yantar με το ρωσικό Υπουργείο  Άμυνας θα κατασκευαστούν  συνολικά έξι φρεγάτες αυτής της κλάσης.
Τα τεχνικά στοιχεία της  Φρεγάτας είναι τα  εξής: χωρητικότητα  4.000 τόνοι , ταχύτητα  30 κόμβοι, περίοδο εν πλω    30 ημέρες, επίσης είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Kalibr-ΝΚ, ένα πραγματικά φονικό όπλο. Είναι πύραυλοι Cruise οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη ακρίβεια,  αλλά και με πυραύλους  αεράμυνας  Shtil-1 , καθώς και με ένα πυροβόλο τύπου Palash.
Στο άρθρο με τίτλο: Ρωσικές φρεγάτες κλάσης «Admiral Grigorovich» θα ενισχύσουν επιπλέον τον στόλο Μεσογείου, από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, αναφέραμε ότι οι  ρωσικές φρεγάτες του σχεδίου 11356 κλάσεως  «Admiral Grigorovich» θα είναι σε θέση να εκτελούν  αποτελεσματικά τα καθήκοντα τους  ως μέρος της μόνιμης δύναμης του Στόλου στην Μεσόγειο Θάλασσα.
Το κύριο βάρος  τους οι Ρώσοι το ρίχνουν  πλέον στην δημιουργία ενός ισχυρού και ευέλικτου ναυτικού στην Μεσόγειο , περιοχή άμεσου ενδιαφέροντος για την πολιτική ηγεσία της χώρας .

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...