Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Η Ιταλία έτοιμη να εισβάλει στη Λιβύη; – «Η Ιταλία θα πράξει αυτό που πρέπει».

σχόλιο Γ.Θ : Στα χνάρια της Ιταλίας του Μουσολίνι η Ιταλία του σήμερα. Εισβολή στην Αφρική (Αιθιοπία) τότε, εισβολή στην Αφρική - Λιβύη σήμερα. Είχες δίκιο Γέροντα...
 
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι (Paolo Gentiloni), αναφέρθηκε σε συνέντευξη στο περιοδικό «Nazione-Carlino-Giorno», σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Λιβύη.
Ο Τζεντιλόνι διευκρίνισε ότι σταθερότητα στη Λιβύη δεν μπορεί να επιβληθεί από το εξωτερικό και στόχος της Ιταλίας είναι η ενθάρρυνση μιας συμφωνίας για κάθε περίπτωση και είναι έτοιμη να δώσει χέρι βοηθείας σε κάθε επίπεδο, από την οικονομία έως την ασφάλεια.
Τόνισε ότι οι Λίβυοι πρέπει να «αποφασίσουν για τη μοίρα τους».
Ο Τζεντιλόνι καθησύχασε ότι προκειμένου να αποτραπεί «άλλη μια Σομαλία, στο κατώφλι της Ευρώπης», η Ιταλία βάζει το Λιβυκό Ζήτημα στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
«Το θέμα της Λιβύης, έχει γίνει το επίκεντρο των συνόδων κορυφής, και έχει υπάρξει μια διπλή δέσμευση για τη μετανάστευση. Η Ευρώπη εγκαινίασε μια ναυτική αποστολή και ο ΟΗΕ έχει χαράξει ένα σχέδιο ψηφίσματος για τη θέσπιση ενός πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας για τις διαδοχικές φάσεις αυτής της αποστολής- που δεν είναι μικρό επίτευγμα», είπε.
Αναφερόμενος στη δυνατότητα χερσαίων επιχειρήσεων στη Λιβύη, ο Τζεντιλόνι σημείωσε ότι η Ιταλία θα πράξει αυτό που πρέπει, ανάλογα με τη θέληση του λιβυκού λαού και της διεθνούς κοινότητας.
«Εμείς δεν κάνουμε εικασίες. Είμαστε σαφείς και δηλώνουμε ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να κάνει μια προσφορά εάν και όταν αρχίσει η διαδικασία σταθεροποίησης, με το σχήμα που θα προταθεί από τους Λίβυους και θα βρίσκεται σε συμφωνία με τη διεθνή κοινότητα. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί και θα είναι σημαντικό», είπε.

Βαλκανικό Περισκόπιο


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...