Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ φέρνει το Ιράν στη Μέση Ανατολή με 500 σύγχρονα μαχητικά!

Οι φόβοι και οι ενστάσεις του Ισραήλ σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς το Ιράν προχωράει με γοργούς ρυθμούς στον επανεξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας... αρχής γενομένης με την ''αναγέννηση'' της Ιρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Μέτα τη δήλωση Πούτιν για ξεπάγωμα της παλαιότερης παραγγελίας για τους πυραύλους s-300 από το Ιράν στους πονοκέφαλους των επιτελείων της Μέσης Ανατολής έρχεται να προστεθεί και η νέα παραγγελιά των Ρωσικών τάνκερ IL78 MK1 Midas από την Τεχεράνη καθώς και οι διαρροές για κατ αρχήν συμφωνία τόσο με το Πεκίνο με σκοπό την αγορά 250 μαχητικών j-10 όσο και οι συζητήσεις με τη Μόσχα για την επέκταση της συνεργασίας των δυο χωρών με την αγορά άλλων 250 Ρωσικών μαχητικών Su-30!

Αν προχωρήσει η αγορά συνολικά 500 σύγχρονων μαχητικών η Ιρανική αεροπορία θα εξελιχθεί σε μια απ τις πλέον σύγχρονες πολεμικές αεροπορίες στον κόσμο καθώς θα της επιτραπεί να αποσύρει όλα τα παλαιά μαχητικά που διαθέτει σήμερα αναβαθμίζοντας εκ βάθρων τις δυνατότητες της.

Είναι εμφανές πως καθώς οι κυρώσεις ενάντιων της Τεχεράνης αίρονται η κούρσα των εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή παίρνει μεγάλες διαστάσεις με γρήγορους ρυθμούς, μην αφήνοντας ασυγκίνητους τόσο τους μεγάλους παίχτες της περιοχής όσο και των εξοπλισμών!


defencenews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...