Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Το ρωσικό βαρύ βομβαρδιστικό Tupolev-160 θα είναι αόρατο στον αέρα.

Στρατής Μαζίδης

Η Ρωσική Kret ανησυχία αναπτύσσει ένα νέο σύστημα καθοδήγησης αεροσκαφών,

ένα σύνθετο στόχευσης και πλοήγησης, σύστημα ελέγχου όπλων και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για τον εκσυγχρονισμό του αεροσκάφους Tu-160.

Συνολικά στο σχέδιο αυτό εμπλέκονται περί τις 800 εταιρείες και οργανισμούς.

Το βομβαρδιστικό Tupolev Tu-160 θα είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο ραδιο-ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια αντιαεροπορικούς πυραύλους, αναφέρει η KRET.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν συστήματα ελέγχου κινητήρα και κατανάλωσης καυσίμου, καθώς και μια υπηρεσία συντήρησης που θα βοηθήσουν το πλήρωμα σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

Στις 29 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού αφού επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής στο  Καζάν έδωσε εντολή να επαεκκινήσει η παραγωγή του Tu-160 σχολιάζοντας πως
"Δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία ανάμεσα στο Tu-160 και υπερηχητικά αεροσκάφη".

Το Tu-160 είναι ένα υπερηχητικό βαρύ στρατηγικό βομβαρδιστικό - μεταφορέας / πυραύλων που σχεδιάστηκε από το γραφείο Tupolev στη Σοβιετική Ένωση στα τέλη του 1970 - αρχές 1980 και μπήκε σε υπηρεσία το 1987.

Στη ρωσική Αεροπορία το παρατσούκλι του είναι "ο λευκός κύκνος". Η αρχική κατασκευή του είναι τύπου stealth και επιτρέπει στο αεροσκάφος να παραμείνει άφαντο κατά τη διάρκεια των αποστολών μάχης μεγάλου βεληνεκούς.

Το Tu-160 κατέχει 44 παγκόσμια ρεκόρ σε υψόμετρο πτήσης και εύρος λειτουργίας. Η πιο πρόσφατη ήταν που όταν έκανε μια συνεχή πτήση 18.000 χιλιομέτρων σε 24 ώρες και 24 λεπτά.

Το Tu-160 είναι το μεγαλύτερο, βαρύτερο και το πιο ισχυρό υπερηχητικό αεροσκάφος στη στρατιωτική αεροπορία. Κατά τη διάρκεια του εκσυγχρονισμού, το αεροσκάφος θα εξοπλιστεί με προηγμένα συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης, νέα συστήματα στόχευσης και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου.

Αρχικά, το Tu-160 σχεδιάστηκε για να μεταφέρει 12 Kh-55 πυραύλους κρουζ με θερμοπυρηνικές κεφαλές. Επί του παρόντος, το Tu-160 θα εξοπλιστεί με βλήματα Kh-101 και Kh-555 και ακρίβεια πέντε μέτρων.

http://www.freepen.gr/2015/05/tupolev-160.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...