Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΤΟ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 

Λίγες μέρες πριν από την πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Τουρκίας στις 7 Ιουνίου, το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP, καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό κ Τσίπρα να παραβρεθεί και να χαιρετήσει...
την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του στην Σμύρνη, στις 23 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος, Cavit Uğut, κάλεσε επίσημα τον Έλληνα πρωθυπουργό κ Τσίπρα να παραβρεθεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του στην Σμύρνη που θα γίνει στις 23 Μαΐου και ώρα 12 μεσημβρινή στην κεντρική πλατεία Alsancak Gündoğu Meydanı.

Η συγκέντρωση αυτή προβλέπεται να είναι μαζική και θα συμμετάσχουν οργανώσεις του φιλοκουρδικου κόμματος από πολλές περιοχές της κεντροδυτικής Μικράς Ασίας όπως από την Μαγνησία και το Αϊδίνιο. Όπως υποστηρίζει ο Cavit Uğut, αναμένεται να συγκεντρωθούν δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του κόμματος του ενώ θα διανεμηθούν 500.000 σημαίες και θα προβληθούν διαφημιστικά σποτ σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την μεγάλη αυτή προεκλογική συγκέντρωση του HDP την οποία, όπως πιστεύεται από τους αρμοδίους του κόμματος, θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Έλληνας πρωθυπουργός. Σημειωτέον για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός θα πάρει μέρος σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος στην Τουρκία.

Σε αυτές τις εκλογές το φιλοκουρδικό κόμμα HDP για πρώτη φορά κατεβαίνει ενιαίο σε όλη την τουρκική επικράτεια και αγωνίζεται να ξεπεράσει το όριο του 10% για να εκλέξει βουλευτές. Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστά από 7 μέχρι και 12%. Στην περίπτωση που μπει στην βουλή και εκλέξει βουλευτές, τότε γίνεται πολύ δύσκολο στους ισλαμιστές να κερδίσουν την αυτοδυναμία και για τον λόγο αυτό θα αποκτήσει πολύ σημαντικό ρυθμιστικό ρόλο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...