Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Έφθασε στην Αθήνα το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

 
10 Μάι, 2015
Σύνταξη: Σοφία Καρεκλά

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε πριν από λίγα λεπτά το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε στην Ελλάδα από την Βενετία το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας...

Το ιερό λείψανο που μετέφεραν από την Γαληνοτάτη οι επίσκοποι Φαναρίου και Μεθώνης, υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος. Ένοπλο άγημα της σχολής Πυροβολικού, δέκα αξιωματικοί και η φιλαρμονική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν τιμές στην Μεγαλομάρτυρα που για πρώτη φορά μεταφέρεται σε ορθόδοξη χώρα.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος ευχαρίστησε θερμά τον επίσκοπο Φαναρίου και τον εκπρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που συνοδεύουν το λείψανο της αγίας Βαρβάρας για την ξεχωριστή ευλογία της κόμισής του στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ολόκληρο το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, εκτός από διάφορα σπαράγματα τα οποία φυλάσσονται σε διάφορους ιερούς ναούς ανά τον κόσμο, φυλάσσεται στην Βενετία τους τελευταίους δέκα αιώνες ύστερα από δωρεά των Βυζαντινών προς τον Γόγη της Βενετίας.

Νωρίτερα το πρωί στη βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, παρέδωσε το ιερό λείψανο στους απεσταλμένους της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Θα ακολουθήσει μεταφορά του ιερού λειψάνου στον δήμο Αγίας βαρβάρας όπου θα πραγματοποιηθεί μεγαλειώδης υποδοχή. Το ιερό λείψανο θα τοποθετηθεί σε επιτάφιο πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου τον οποίο θα συνοδεύουν στρατιωτικά αγήματα.

Στη συνέχεια το ιερό λείψανο θα φθάσει τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα το παραλάβει για να το οδηγήσει εντός του ιερού ναού όπου θα τελεσθεί δοξολογία.

Το orthodoxia.info θα μεταδώσει σε ζωντανή σύνδεση τόσο την λιτανευτική πομπή όσο και την δοξολογία.














http://www.orthodoxia.info

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...