Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ματωμένη Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη. Τραυματίες ...και 245 συλλήψεις.

Η αστυνομία του καθεστώτος Ερντογάν χρησιμοποίησε ιδιαίτερη βία για να διαλύσει διαδηλωτές από την πλατεία Ταξίμ, που έσπασαν το μπλόκο και εισήλθαν στο χώρο.


 

Καθώς οι διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη σε όλη την Τουρκία για την Πρωτομαγιά, οι αρχές πήραν προληπτικά μέτρα και συνέλαβαν 136 άτομα και ιδιαίτερα γύρω από την Ταξίμ, που σήμερα είναι σε καραντίνα.

 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συνδικάτα ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν πορεία στην πλατεία του γειτονικού συνοικισμού Beşiktaş, όπου και συγκεντρώθηκαν κατά τις 10h00. Ο πρωθυπουργός του καθεστώτος Ahmet Davutoğlu υπογράμμισε ότι μόνο συμβολικές συναθροίσεις εξουσιοδοτούνται και ότι απαγορεύονται οι μαζικές διαδηλώσεις. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αστυνομία θα διαλύσει τις συγκεντρώσεις όπερ και εγένετο. Ακούγονταν ριπές σε στενά της πόλης. Υπάρχουν τραυματίες. Οι διαδηλωτές καταγγέλουν ότι εκτοξεύθηκαν εναντίον τους αληθινές σφαίρες. Έστησαν οδοφράγματα και εκτόξευσαν μολότοφ.


15:13 – Ένας διαδηλωτής στην Beşiktaş μαχαιρώθηκε.


14h30 – 136 άτομα συνελήφθηκαν, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Selami Altınok.


14h04 – Η αστυνομία χρησιμοποιεί κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Το αρχικό μπλοκ της πορείας, 1500 άτομα ζήτησαν να πορευτούν προς Ταξίμ, έγιναν διαπραγματεύσεις. Τελικά πάρθηκε η απόφαση να χτυπηθεί η συγκέντρωση και να διαλυθεί. (hurriyetdailynews 1/5/15)


Σύμφωνα με άλλη πηγή οι συλλήψεις έφθασαν τις 245.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...