Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τεκτονικές αλλαγές στην Μέση Ανατολή και αλλαγή συνόρων.

Μετωπική σύγκρουση του ιρανικού συνασπισμού εναντίον του Σαουδαραβικού συνασπισμοί.

Οι αλλαγές που ετοιμάζονται αφορούν τον διαμελισμό πολλών χωρών συμπεριλμβανομένων της Σ.Αραβίας, Τουρκίας, και Ιράν.

Μεγάλες και σαρωτικές θα είναι οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, γεγονός που εκδηλώνεται με την υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου επέμβασης για την επέκταση των οικονομικών δραστηριοτήτων τεράστιων οικονομικών κολοσσών των κρατών – μελών της ΕΕ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στον Περσικό Κόλπο, με κύριο σκοπό την απόκτηση γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, την Κίνα, που απειλούν την αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία.

Το σχέδιο σε αυτήν την επέκταση ήταν η «Αραβική Ανοιξη» και μοχλός ο ισλαμικός στρατός. Το επόμενο στάδιο παίζεται στην Υεμένη . Μετά τον «πόλεμο των λέξεων» μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα στη γη της Υεμένης. Και οι δύο χώρες βρίσκονταν σε μια κατάσταση κρίσης, και στα πρόθυρα μιας αιματηρής πλέον σύγκρουσης.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ-Φαϊζάλ, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Γάλλο ομόλογό του Laurent Fabius, ο οποίος έφτασε με μια «επίσκεψη αλληλεγγύης» προς Ριάντ, τον προέτρεψε να μην παρέχει καμία πολεμική υποστήριξη στους αντάρτες Χούτις, τονίζοντας του ότι το Σαουδαραβικό βασίλειο δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά θέλει μόνο «να υποστηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση της γειτονικής χώρας». Ο Πρίγκιπας Saud είπε επίσης ότι ο σκοπός της παρέμβασης της χώρας του είναι η αποτροπή κατάληψης όλων των δυνάμεων της Υεμένης από τους φιλοιρανούς Houthi».

Εν τω μεταξύ, ο Σαουδάραβας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Amir IranaHosseyn Abldullahyagn εξέφρασε την ανησυχία του για την «συνωμοσία κατά της Σαουδικής Αραβίας».

Ο Abdullahyan είπε: «Δυστυχώς, οι εχθροί της Μέσης Ανατολής που προσπαθούν να αποδυναμώσουν και να διαμελίσουν την Σαουδική Αραβία, ξεκίνησαν το έργο τους από την Υεμένη, που αποτελεί την αφετηρία αυτού του αχρείου σχεδιασμού».

Ο Υφυπουργός «χωρίς να δείχνει με το δάκτυλο» ποιος ακριβώς «συνωμοτεί » εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρθηκε στο στο Ιράν , το οποίο έχει γίνει ο κύριος αντίπαλος της χώρας του συνασπίζοντας μαζί του το Ιράκ, την Συρία, την Λιβύη, το Σουδάν και την Υεμένη. Ενώ από την άλλη πλευρά ευρίσκεται ο συνασπισμός των χωρών του Κόλπου , η Αίγυπτος με επικεφαλής την Σαουδική Αραβία.

Συντάκτες όμως των αραβικών εφημερίδων, ανέφεραν δήλωση του Abdullahyana ότι αμέσως μετά την εισβολή στο Ιράκ των ΗΠΑ , ήρθαν στον Τύπο σενάρια που έλεγαν ότι ο στόχος της Αμερικής δεν είναι μόνο ο διαμελισμός των χωρών αυτών, αλλά και ο διαμελισμός της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν και ακόμη και της Τουρκίας. Η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, θα πρέπει να χωριστεί σε τέσσερα ανεξάρτητα κράτη, και το Ιράν σε τουλάχιστον δύο.

Σύμφωνα με παλιότερο άρθρο μας στο pentapostagma.gr, αναμένονται ευρείες ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή , οι οποίες θα μεταβάλλουν το χάρτη των χωρών της περιοχής.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων postskriptum.org, ανέφερε πρόσφατα ότι η γεωπολιτική κατάσταση στην Μέση Ανατολή θα «αλλάξει» άρδην , από τις τεκτονικού τύπου αναταράξεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρει πολλά γεωπολιτικά ινστιτούτα .

Η ουσία αυτών αλλαγών, τονίζει η ανάλυση, έγκειται στο γεγονός ότι η Αμερική θέλει να πάρει υπό την προστασία της την Αίγυπτο, μια Αίγυπτο που «έλκεται» στην σφαίρα επιρροής της Σαουδικής Αραβίας, η οποία με την σειρά της, κινείται και πάλι προς την Τουρκία, το Κατάρ και την «Μουσουλμανική Αδελφότητα», αλλά και τις υπόλοιπες «Δεσποτείες του περσικού Κόλπου», τονίζει το δημοσίευμα.

pentapostagma.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...