Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε Τζαμί γιατί τη φοβούνται οι Τούρκοι.

Κύριο θέμα των ξένων ΜΜΕ έγινε «αιφνιδιαστικά» ο μεγαλοπρεπής και περίλαμπρος  ναός ολόκληρης της χριστιανοσύνης  η Αγία Σοφία.
Ένας ναός που υμνήθηκε όσο κανένας άλλος , και που μέσα του «περικλείει» το «μήνυμα»  των ουρανών επί γης. 

Αυτός ναός στον οποίο , οι Ρώσοι   αγγελιοφόροι του Ιβάν του Γ’ στάθηκαν στο εσωτερικό του και αφού άκουσαν με θρησκευτική κατάνυξη την θεία λειτουργία είπαν στο Ρώσο ηγεμόνα με   έκπληξη : «Δεν υπάρχουν ανθρώπινες δυνάμεις για να το εκφράσουμε ! Είμασταν σε έναν διαφορετικό κόσμο πάνω στην γη. Ο ουρανός και η γη άλλαξαν θέσεις».  Αυτόν λοιπόν το ναό «έβαλαν στο μάτι» οι Τούρκοι και χαιρέκακα οι δυτικοί γράφουν για την μετατροπή του σε Τζαμί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα International Business times «η  τουρκική αντίδραση στην πρόσφατη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων έναντι του  Πάπα Φραγκίσκου,  πήρε μια νέα διάσταση , καθώς κορυφαία ισλαμική φιγούρα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας ΔΗΛΩΣΕ ότι τα σχόλια του  ηγέτη του καθολικισμού θα επιταχύνουν την διαδικασία επαναλειτουργίας του ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης ως μουσουλμανικό τέμενος. Ο Μουφτής της Άγκυρας έθεσε το ερώτημα κατά πόσον η ισλαμιστικών καταβολών τουρκική  κυβέρνηση, σχεδιάζει να μετατρέψει τον πρώην βυζαντινό καθεδρικό ναό σε τζαμί, ανέφεραν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
«Η δήλωση του  πνευματικού ηγέτη του καθολικισμού  πριν από τρεις ημέρες, σύμφωνα με την οποία «οι Αρμένιοι είχαν υπέστησαν μια βάρβαρη   γενοκτονία, ήταν  εξαιρετικά εντυπωσιακή», δήλωσε ο Μουφτής Mefail Hızlı σε γραπτή δήλωση του που αναφέρθηκε από το τουρκικό ειδησεογραφικό site της  εφημερίδας Hurriyet. «Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι παρατηρήσεις του Πάπα θα επιταχύνουν την διαδικασία για την Αγία Σοφία με σκοπό να επαναλειτουργήσει  εκ νέου για [μουσουλμανική] λατρεία. Στην ουσία μιλάμε για μια προειλημμένη απόφαση της Τουρκίας, η οποία αναζητούσε αφορμές για την υλοποιήσει.

Η κατάσταση του ιστορικού κτιρίου, που θεωρείται από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και σε ολόκληρη την περιοχή, τονίζει η εφημερίδα International Business times . Μέχρι το 1453, η Αγία Σοφία λειτουργούσε  ως ένας ελληνικός  ορθόδοξος καθεδρικός ναός, ενώ στην συνέχεια  αναδιαμορφώθηκε ως τζαμί από τους Οθωμανούς κατακτητές. Οι κοσμικοί  ιδρυτές της σύγχρονης τουρκικής δημοκρατίας,   σταμάτησαν την λειτουργία του ναού ως τζαμί και  το μετέτρεψαν σε ένα μουσείο ανοιχτό για το κοινό το 1935.
Τα τελευταία χρόνια, τονίζει η εφημερίδα, έχει ξεκινήσει  μια ιδιαίτερα μεγάλη  εκστρατεία για να ανοίξει εκ νέου το κτίριο αυτό για μουσουλμανική προσευχή, μια προσπάθεια όμως που έχει  συναντήσει  την έντονη αντίδραση από τους Τούρκους κοσμικούς και την οργή από την γειτονική Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς,( ο οποίος κατάγεται από γονείς Τουρκοκρητικούς σύμφωνα με τον ίδιο)  και  μέλος του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος AKP, έγινε το πιο αξιοσημείωτο πολιτικό πρόσωπο που δίνει  φωνή στην αυξανόμενη εκστρατεία, που ξεκίνησε τον  Νοέμβριο του 2013, όταν ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι,  η «Αγία Σοφία» θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιηθεί ως ένα πραγματικό τζαμί. Η Ελλάδα, η οποία βλέπει τον ναό αυτό ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της, αντέδρασε οργισμένα, με το υπουργείο Εξωτερικών να  «απελευθερώνει»  μια ανακοίνωση  αποκαλώντας τις ενέργειες Τούρκων αξιωματούχων ως  «προσβολή των θρησκευτικών ευαισθησιών  εκατομμυρίων Χριστιανών».
Η προσπάθεια να μετατραπεί αυτός ο περίλαμπρος ορθόδοξος ναός σε τόπο λατρείας των μουσουλμάνων  θα ενταθεί ακόμη περισσότερο το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Ο Μουφτής  Mefail Hızlı εμφανίζεται ως  « ένας  σύγχρονος μουσουλμάνος σταυροφόρος «βαμμένος τα χρώματα του πολέμου»  που ξεκίνησε σε αυτά τα εδάφη εδώ και αιώνες. Ο Μουφτής δεν είναι ο μόνος άλλωστε που καταδίκασε τον πάπα στον απόηχο της απόφασης του να χαρακτηρίσει ως μαζική σφαγή την  «πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα», κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματος του . Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, έδειξαν  επίσης τη δυσαρέσκειά τους με τον ποντίφικα , εντάσσοντας τον σε ένα «Μέτωπο του κακού »  το οποίο  συνωμοτεί διαρκώς  εναντίον της Τουρκίας.

Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι σχεδόν 1,5 εκατομμύρια Αρμένιοι σκοτώθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά την εποχή του Α Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που ι θεωρείται ευρέως ως γενοκτονία. Ωστόσο, η Τουρκία αρνείται σταθερά την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι ο φόρος αίματος έχει διογκωθεί και οι θάνατοι των Αρμενίων αποτελούν  προϊόν  πολιτικής αναταραχής και  ασθένειας και όχι μιας συστηματικής  τουρκικής εκστρατείας  σφαγής.
Agia-Sofia1
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε προηγουμένως αποπειραθεί να «χτίσει»  γέφυρες μεταξύ του Χριστιανισμού, συμπεριλαμβανομένης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και του Ισλάμ κατά τη διάρκεια επίσκεψης  του στην Τουρκία στα τέλη του περασμένου έτους, τονίζει η εφημερίδα .
Ο Καθολικός ηγέτης, ο οποίος έλαβε την υποδοχή ενός ροκ σταρ κατά την άφιξη του σε  εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, χρησιμοποίησε το ταξίδι αυτό για να διακηρύξει την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Μέση Ανατολή, δηλώνοντας  ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι πρέπει να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι ο Χριστιανισμός δεν θα εκδιωχθεί από τον τόπο καταγωγής του στην περιοχή αυτή. Ο Πάπας ήρθε στην Τουρκία εμφανιζόμενος ως » υπερασπιστής” τάχα ολόκληρης της χριστιανοσύνης , και για ιδίον όφελος , τα υπόλοιπα είναι » λόγια του αέρα».

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η ορθοδοξία δεν αναμένει και δεν θέλει την βοήθεια του πάπα , ο οποίος απεργάζεται τα δικά του σχέδια . Ο διαχρονικός ρόλος του καθολικού Ποντίφικα έχει προκαλέσει μεγαλύτερη « ζημιά» συνολικά από ότι οι Τούρκοι σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς και εμπειρογνώμονες. Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι ετοιμάζονταν εδώ και καιρό να « σερβίρουν» το όνειρο τους και να μετατρέψουν το πανίερο  ναό της χριστιανοσύνης την Αγία Σοφία σε τζαμί. Επίσης τα τελευταία χρόνια, Τούρκοι επιστήμονες  ανακαλύπτουν μέσα και κάτω από τον Ναό  «πράγματα και θαύματα». Εικόνες αγγέλων ,χερουβείμ και Σεραφείμ, ψηφιδωτά με εικόνες ανεκτίμητης αξίας , σε συνδυασμό με τους θρύλους που υπάρχουν για τον ναό αυτό , όλα αυτά  «τρομοκρατούν » τους Μουφτήδες οι οποίοι φοβούνται μην τυχόν και τα εκατομμύρια των κρυπτοχριστιανών ξυπνήσουν και  χάσουν την εξουσία τους , ειδικά με το παρόν πολιτικό σύστημα στην χώρα. Οι θρύλοι που έχουν  γραφτεί  για την Αγία Σοφία είναι πολλοί , και φοβίζουν ακόμα πιο πολλούς στην γειτονική Τουρκία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δείτε το βίντεο




ΣXHMATIZONTAI ΣΤΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!ΘΑΥΜΑ; από f100002192952314


http://www.pentapostagma.gr/2015/04/international
http://www.freepen.gr/2015/04/blog-post_651.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...