Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Οι «πατριώτες μηχανόβιοι του Πούτιν» κάνουν πορεία «Προς το Βερολίνο». Απειλή για διπλωματικό επεισόδιο.

 
Σημείωμα στη ρωσική πρεσβεία με την απαγόρευση εισόδου στη ρωσική λέσχη μοτοσικλετιστών «Λύκοι της νύχτας» έστειλε η Πολωνία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών...

Υπενθυμίζουμε ότι η λέσχη μοτοσικλετιστών «Λύκοι της νύχτας» σχεδιάζει μοτοκρός από τις 29 Απρίλη μέχρι τις 9 Μαΐου «Προς το Βερολίνο» και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Μόσχα - Μινσκ - Μπρεστ - Βρότσλαβ - Μπρνο - Μπρατισλάβα - Βιέννη - Μόναχο - Πράγα - Ταργκάου - Καρλσορστ - Βερολίνο με την επίσκεψη των μνημείων, αφιερωμένων στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Στις 18 Απριλίου η πρόεδρος της πολωνικής Βουλής, Ράντοσλαβ Σικόρσκι είπε, ότι τα μέλη της ρωσικής λέσχης «Λύκοι της νύχτας» σοκάρουν το κοινό με τα «σύμβολα της ολοκληρωτικής Σοβιετικής Ένωσης».

Ταυτόχρονα, οι πολωνοί μοτοσικλετιστές, οι οποίοι αντιτίθενται στο μοτοκρός της ρωσικής λέσχης, απείλησαν να εμποδίσουν τη διέλευση Ρώσων μοτοσικλετιστών στη χώρα.

Σε απάντηση, ο επικεφαλής του συλλόγου Αλεξάντρ Ζαλντοστάνοφ, με το παρατσούκλι «χειρουργός» είπε ότι, παρά την απειλή των Πολωνών μοτοσικλετιστών οι «Λύκοι της νύχτας» δεν έχουν την πρόθεση να αλλάξουν τα σχέδια τους.

Οι "Λύκοι της Νύχτας" (Nochnye Volki - Ночные волки) αρέσκονται να περιδιαβαίνουν τη ρωσική επικράτεια πάνω σε μεγάλες μοτοσικλέτες Χάρλεϊ Ντέιβιντσον - της μάρκας που αποτελεί και προτίμηση του ίδιου του ρώσου ηγέτη, ο οποίος έχει θεαθεί πολλάκις να οδηγεί μία από αυτές.

Υπάρχει μάλιστα σχετικό βίντεο από τον Αύγουστο του 2011, οπότε ο Πούτιν εμφανίστηκε να οδηγεί μία τεράστια Χάρλεϊ στη συγκέντρωση των «Λύκων» στην πόλη Νοβοροσίσκ. Εκεί τα μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των Σοβιετικών, που έπεσαν πολεμώντας τους ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.



http://www.geopolitics.com.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...