Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις 24 βαλλιστικοί πύραυλοι το 2015

Το βαλιστικό σύστημα RS-24 Yars που μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές είναι στρατηγικό όπλο της Ρωσίας
Συνολικά 24 βαλλιστικούς πυραύλους, 36 πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης Tornado-G, τεθωρακισμένα οχήματα BMD-4M και BTR-MDM Rakushka, καθώς και διάφορα πολεμικά πλοία έχουν λάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 
«Εξήντα μονάδες τεθωρακισμένων εξοπλισμών και υλικό, καθώς και 36 πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης Tornado-G έχουν υποστεί συντήρηση και έχουν αναβαθμιστεί. Τα στρατεύματα Airborne έχουν λάβει τεθωρακισμένα οχήματα 24 BMD-4M και BTR-MDM Rakushka και 483 διαφορετικά συστήματα αλεξίπτωτων», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Από την πλευρά του το ρωσικό ναυτικό έλαβε το πλοίο συλλογής πληροφοριών Yury Ivanov, το ωκεανογραφικό πλοίο Yantar, τέσσερα μηχανοκίνητα σκάφη περιπολίας Raptor, δύο σκάφη υποστήριξης, οκτώ ραντάρ που προορίζονται για τα πολεμικά πλοία, και 40 τορπίλες, ανέφερε το υπουργείο.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις εφοδιάστηκαν με 341 νέα οχήματα, ένα ραντάρ αναγνώρισης πυροβολικού Zoopark-1M, περισσότερους από 1.900 ραδιοφωνικούς δέκτες σε διαφορετικές τροποποιήσεις, καθώς και περίπου 70.000 όπλα και άλλα είδη στρατιωτικού εξοπλισμού, σημείωσε το υπουργείο Άμυνας.
Οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας (RVSN) στρέφονται σε προηγμένα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
«Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του σταθερού στρατηγικού πυραυλικού συστήματος Yars στη μονάδα RVSN Kozelsk αρχής γενομένης από τις 24 Μαρτίου, βρίσκεται σε εξέλιξη το τρίτο στάδιο κρατικών δοκιμών, με έμφαση στο κέντρο διοίκησης του συστήματος, καθώς και τον ενοποιημένο ενεργειακό εφοδιασμό του και τα αυτοματοποιημένα συστήματα προστασίας. Διαφορετικά συστήματα αυτού του εξοπλισμού προσαρμόζονται από τους ειδικούς των στρατιωτικών μονάδων», ανέφερε το υπουργείο.
Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του Ρωσικού Κέντρου Εθνικής Άμυνας και Συντονισμού, το οποίο δέχθηκε στρατιωτικό υλικό που προορίζονται για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας από τους παραγωγούς. Η συνάντηση έγινε υπό την προεδρία του Ρώσου προέδρου και του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή, Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/04/24-2015.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...