Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ, που μας στήριξαν να καταλάβουμε την Β.Κύπρο, θέλουν τώρα να μας διαλύσουν!»

Για πρώτη φορά επίσημα Τούρκος ηγέτης αποκάλυψε, ότι οι ΗΠΑ στήριξαν τον τουρκικό «Αττίλα», που διχοτόμησε την Κύπρο στα δύο!
 
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας Aselsan, όπου επιθεώρησε το νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τουρκικής παράγωγης, ο Τουρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει παντού εχθρούς και ότι πολλοί θέλουν να συντρίψουν την δύναμη της Τουρκίας, «Türkiye nin gücünü kırmak istiyorlar»!

Μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί στα γεγονότα του Γκεζί παρκ που είχαν κλονίσει την Τουρκία τον Μάιο του 2012, ότι ήταν ξένος δάχτυλος που θέλει την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας. Εκτός όμως από το Γκεζί παρκ αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Βοσνίας η οποία όπως είναι γνωστό έχει σπαραχτεί από ένα αιματηρό εμφύλιο πόλεμο ισχυριζόμενος ότι το… ίδιο ήθελαν να κάνουν και στην Τουρκία ακόμα από την δεκαετία του 90.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, που σημειωτέον γίνονται μόλις τρεις μήνες από τις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας στις 6 Ιουνίου, ήταν ότι αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο που οι Τούρκοι την χαρακτηρίζουν σαν «ειρηνική» επιχείρηση. Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως αυτοί που είχαν… στηρίξει το 1974 την Τουρκία στην «ειρηνική» της επιχείρηση για την κατάληψη της βόρειας Κύπρου σήμερα είναι εναντίον της και κινούνται για να την διαλύσουν.

Με καθυστέρηση ενός έτους εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, το υπερσύγχρονο εργοστάσιο ανάπτυξης και κατασκευής συστημάτων ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου, της τουρκικής κρατικής εταιρείας Aselsan στο προάστιο της Άγκυρας Gölbaşı.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός φιλόδοξου σχεδίου που ξεκίνησε το 2010 και κόστισε στο τουρκικό κράτος 157 εκατ. δολάρια (148,5 εκατ. ευρώ) και σύμφωνα με τους Τούρκους θα επιτρέψει στην εγχώρια βιομηχανία να κτιστεί ανεξάρτητη στον τομέα των ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου. Σε αυτή την προσπάθεια ενεργό ρόλο έχουν εκτός από την αμυντική βιομηχανία και τα τουρκικά ερευνητικά ιδρύματα και τα Πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα η Aselsan σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Bilkent, σχεδίαζε να ολοκληρώσει μέχρι το 2015 την υποδομή (χυτήριο) για την κατασκευή πομποδεκτών ραντάρ AESA που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία ημιαγωγών Gallium Nitrate (GaN), ενώ το ινστιτούτο NANOTAM του ιδίου Πανεπιστημίου ανέπτυξε το 2009 κυκλώματα MMIC (Monolithic Microwave Integrated Circuit) με βάση την τεχνολογία ημιαγωγών GaN (Gallium Nitrate) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε συνεργασία με την Aselsan για την κατασκευή πομποδεκτών για δορυφόρους τηλεπικοινωνιών.

Αυτά ως προς την τουρκική πρόοδο, αλλά το θέμα της Κύπρου δεν μπορεί να μείνει έτσι, κάποτε οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν για τα όσα διαδραματίστηκαν.

http://lithosfotos.blogspot.gr

http://www.katohika.gr
http://www.defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...