Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η ΝΔ πρέπει να διασπαστεί και θα διασπαστεί.

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι φωνές αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά εντός της ΝΔ, οι οποίες θα οδηγήσουν σε έκρηξη τη στιγμή ακριβώς που...
θα επιτευχθεί (αν επιτευχθεί) συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα και καταρρεύσει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Ειδικά το ψήφισμα του ΕΛΚ στο οποίο συμφώνησε απόλυτα ο κ. Σαμαράς, έλυσε τη γλώσσα και τα χέρια όσων θέλουν τον πολιτικό αποκεφαλισμό του.

Οι μόνοι υποστηρικτές του κ. Σαμαρά βρίσκονται πλέον στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, η οποία πτέρυγα σύντομα θα μείνει πολιτικά ορφανή μέσα στη ΝΔ και αργά ή γρήγορα θα συναντήσει τη ΧΑ. Αντίθετα τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ, τα οποία θέλουν να επιβιώνουν πολιτικά σε κάθε κατάσταση και το παίζουν Κεντρώα, έχουν αποφασίσει την πολιτική του «εκτέλεση».

Η ΝΔ είναι ένα σκληρό κράμα πολιτικών τζακιών, πολιτικών οικογενειών, πολιτικών γόνων, κουμπάρων, βολεμένων, παρατρεχάμενων και ολιγαρχικών συμφερόντων, το οποίο δεν σπάει εύκολα ακόμα και τον "φούφουτο" να βάλουν αρχηγό. Όσοι έχουν αποτολμήσει να αγωνιστούν εντός του κόμματος αυτού και να επενδύσουν όνειρα πάνω σ’ αυτόν τον αγώνα τους, σακατεύονται τρακάροντας πάνω στους τοίχους των οικογενειών. Προσφορά στην πολιτική ζωή της χώρας δεν μπορεί να έχει γιατί είναι κόμμα πολιτικά πεθαμένο.

Επομένως η κάθε προσπάθεια ανακατάληψης της εξουσίας από αυτή τη ΝΔ, μόνο με κάποιο πολιτικό όραμα δεν θα έχει σχέση. Ο στόχος ήταν και θα είναι μόνο η ανακατάληψη καρεκλών της εξουσίας, στο όνομα της πάλαι ποτέ Δεξιάς. Η μόνη ελπίδα του λαού για διάλυση αυτού του μορφώματος είναι να παραμείνει αρχηγός της ο κ. Σαμαράς, ώστε να την οδηγήσει στη βέβαιη η ΠΟΛΑΝοποίησή της. Αυτό φυσικά δεν το βλέπουμε μόνο εμείς οι πολίτες, αλλά και τα τζάκια της ΝΔ, τα οποία αναζητούν ήδη εναγώνια απλά έναν αντιτσίπρα, ο οποίος θα τους δώσει πιθανότητα πολιτικής επιβίωσης και ανακατάληψης της εξουσίας.

Αυτή η ΝΔ, ούτε και ως Κεντροδεξιά δεν μπορεί να έχει μέλλον, γιατί το εθνικό δίπολο Δεξιά - Αριστερά έχει καταρρεύσει στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης, πέρα από τις συνθήκες της δικής μας κρίσης. Παρόλα αυτά οι οικογένειες της ΝΔ επιμένουν να μην βλέπουν το προφανές και συνεχίζουν να εννοούν να βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο. Και το άλογο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα άλλο πολιτικό όραμα που πρέπει να εμπνεύσει αυτό το κόμμα και όσους ακόμα το πιστεύουν. Η επαναφορά στη θύμηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο οι πολιτικές οικογένειες επικαλούνται εκ του ασφαλούς κάθε φορά που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και η προσπάθεια αναβίωσης του 1974 σήμερα, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

Η άποψή μας είναι ότι αυτή η ΝΔ, μαζί με τα τζάκια της και όλους τους υπόλοιπους πιο πάνω, πρέπει να εγκαταλειφθεί από το λαό για να σβήσει όπως έσβησε και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπαμε, το πραγματικό πολιτικό παιχνίδι σήμερα, όπου έχουν καταρρεύσει τα εθνικά κράτη, δεν είναι το δίπολο Αριστερά – Δεξιά. Άλλωστε ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το φωνάζει μεγαλοφώνως ότι είναι αριστερά. Το πραγματικό δίπολο που αναπτύσσεται παγκόσμια σήμερα, τόσο διεθνώς όσο και μέσα στα ανοικτά πλέον κράτη, είναι αυτό μεταξύ μιας μικρής διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας που κατέχει τα πάντα και των λαών των οποίων οι τύχες παίζονται στα πλήκτρα των τερματικών αυτής της ολιγαρχίας. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ισπανικό κόμμα PODEMOS, βασίζει τον πολιτικό του λόγο πάνω σ’ αυτό το νέο παγκόσμιο δίπολο.

Επομένως, υγιείς πολιτικές δυνάμεις από το χώρο της παλιάς Κεντροδεξιάς, θα πρέπει κατ’ αρχήν να αποφασίσουν αν θα παίξουν πολιτικά με βάση το νέο πραγματικό δίπολο (Ολιγαρχία – Λαός) και μάλιστα να επιλέξουν την πλευρά με την οποία θα συνταχθούν, ή αν θα παραμείνουν προσκολλημένες πάνω στο φαντασιακό πλέον δίπολο Αριστερά – Δεξιά και θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν το λαό επικαλούμενες ως φύλλο συκής τον Καραμανλή του 1974, όταν έχει ξεπεραστεί ακόμα και ο Παπανδρέου του 1981.

Άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια καινούργια παράταξη η οποία θα συνταχθεί με τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα ενάντια στην οικονομική ολιγαρχία (ντόπια και διεθνή) και να αφήσει τα πολιτικά τζάκια κ.λ.π. να συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτή την ολιγαρχία. Έτσι κι αλλιώς αυτό αναγκαστικά θα γίνει, διαφορετικά θα αφήσουν προνομιακό χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ για πάρα πολλά χρόνια. Δηλαδή , έτσι κι αλλιώς θα έχουμε διάσπαση της σημερινής ΝΔ.

http://hassapis-peter.blogspot.gr
http://www.freepen.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...