Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Υποκριτικές και ασύμφορες οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Για «υποκριτικές» ποινές που δεν είναι στο συμφέρον κανενός και πλήττουν τόσο την οικονομία της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας,
αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβάλλει η Ε.Ε. στη Ρωσία.

Αν θέλεις να τιμωρήσεις τη Ρωσία, πρέπει να τιμωρήσεις όλες τις χώρες όπου Ρώσοι πολυεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει την περιουσία τους, τονίζει ο πρωθυπουργός μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Stern, προσθέτοντας ότι η χώρας μας υποφέρει από τις κυρώσεις, λόγω της μείωσης των τουριστικών ροών από τη Ρωσία και του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται πως εκπεφρασμένη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να διαδραματίσει ρόλο διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης και Μόσχας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο σε τυχόν νέες κυρώσεις που θα θεωρεί αδικαιολόγητες.

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα έχει σχέδιο Β για τυχόν Grexit, ο κ. Τσίπρας απαντά ότι «δεν χρειαζόμαστε τέτοιο σχέδιο, γιατί θα μείνουμε στο ευρώ», ενώ, ερωτώμενος για ενδεχόμενη επίσκεψη της Αγκελας Μέρκελ στη χώρα μας, σημειώνει ότι οι πύλες της Αθήνας είναι πάντα ανοιχτές.


http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...