Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Άρχισαν οι εκκαθαριστές επιχειρήσεις των Κούρδων στο Κομπάνι!

1528c7142a02ed90f8b668299c85bd4e
Διοικητής του YPG στο Κομπάνι: Αρχίσαμε να κινούμαστε προς την νίκη

Ο Γενικός Διοικητής του Κομπάνι Μεχμούντ Μπερχβεντάν δήλωσε: ¨Μετά από ένα μήνα αντίστασης, πλέον βήμα-βήμα οδεύουμε προς την νίκη. Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα το Κομπάνι έχει γίνει νεκροταφείο για την ISIS¨.

Ο Μπερχβεντάν τόνισε πως η αντίσταση του Κομπάνι άρχισε πρώτα από τα χωριά και ότι έγινε μια αντίσταση χωριό-χωριό, σπίτι-σπίτι και οικισμός-οικισμός. Ο Μπερχβεντάν είπε πως τις τελευταίες 10-15 μέρες η αντίσταση ήταν στο νότιο και ανατολικό μέτωπο και δήλωσε : Μετά από ένα μήνα αντίστασης, πλέον βήμα-βήμα οδεύουμε προς την νίκη. Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα το Κομπάνι έχει γίνει νεκροταφείο για την ISIS. Πλέον σε κάθε σπίτι και δρόμο του Κομπάνι, υπάρχουν πτώματα των συμμοριών της ISIS.

Στις τελευταίες τρεις μέρες και στα τρία μέτωπα καταγράψαμε μεγάλη πρόοδο. Δεν υπάρχει μέρα πια που να μην τους σκοτώνουμε και να μην κατάσχουμε όπλα τους. Τα βαριά τους όπλα και η μαχητική τους ισχύ έχει σπάσει. Αυτή τη στιγμή και στα τρία μέτωπα στο Κομπάνι αρχίσαμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις¨.

Αναφερόμενος σε αυτούς που θέλανε να πέσει το Κομπάνι και δήλωναν πως όπου να είναι πέφτει (σχ. μεταφρ: έτσι είχε δηλώσει ο Ερντογάν), είπε πως αυτοί βλέπουν όνειρα και συνέχισε λέγοντας πως ¨Η πτώση του Κομπάνι είναι ένα όνειρο και αυτό το όνειρο δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ¨.

cf84cebfcf85cebacebfceb9ceb1-cebacebfcf85cf81ceb4cebfcf82

Από την άλλη πλευρά των Συνόρων όμως έχουμε τον εξευτελισμό  Κούρδου Μαχητή που Τούρκοι Στρατιώτες περιφέρουν νεκρό …Το έγκλημα του προσπάθησε να περάσει τα σύνορα για πολεμήσει με τους Κούρδους κατά των Τζιχαντιστών

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ   …Μετάφραση tourkikanea.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...