Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το «Ισλαμικό Κράτος» κήρυξε τον πόλεμο στο Ιράν.

Ακόμη να καταλάβουν κάποιοι, ποιος έφτιαξε το ΙΚΙΛ;

Το ‘Ισλαμικό Κράτος’ παρότρυνε τους υποστηρικτές του σε πόλεμο κατά του Ιράν, προκειμένου να κατακτήσουν τα πυρηνικά μυστικά της Τεχεράνης, αυτό δημοσίευσε...
... η «The Sunday Times», γράφει το βουλγαρικό Κρος.

Αυτή η πληροφορία αντικατοπτρίζεται σε ένα έγγραφο το οποίο συντάχθηκε από ένα ανώτερο στέλεχος της εξτρεμιστικής οργάνωσης. Περιέχει 70 στρατηγικές με τι οποίες το Ιράν, συν τω χρόνω, θα χάσει όλη τη δύναμή του.

Το έγγραφο αποκαλεί τους οπαδούς του ‘Ισλαμικού Κράτους’, «δάδες φωτός» καλώντας τους για την εξάλειψη των Ιρανών διπλωματών, επιχειρηματιών, εκπαιδευτικών και κρατικών υπαλλήλων.

Σχετική αναφορά έχει και η ισραηλινή εφημερίδα -στην αγγλική- «Times of Israel» που αναφέρει ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν θεωρήσει ως αυθεντικό το έγγραφο, και σύμφωνα με αυτό, οι Ισλαμιστές θα πρότειναν στη Μόσχα πρόσβαση στο φυσικό αέριο του Ιράκ, σε αυτό που έχουν καταλάβει, με αντάλλαγμα «να αποκτήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».

Η Ρωσία, στενός σύμμαχος του Ιράν, βοηθά στο χτίσιμο και στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ, όπως σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα, τέλος, στην βρετανική εφημερίδα «The Sunday Times», αναφέρει ότι το έγγραφο αυτό ήταν του Abdullah Ahmed al-Meshedani, ανώτερου στελέχους του ΙΚ, ο οποίος είχε συλληφθεί από Ιρανούς κομάντος στη διάρκεια μιας επιδρομής τον περασμένο Μάρτιο.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...