Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Φ. Κουβέλης: Ημερομηνία "λήξης" της κυβέρνησης η εκλογή ΠτΔ

Το απώτερο χρονικό όριο…
ζωής της Κυβέρνησης προδιαγράφει με συνέντευξή του στην Real Νews πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.   Ουσιαστικά προεξοφλεί ότι δεν θα «διευκολύνει» την κυβέρνηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εάν δεν αλλάξει η ασκούμενη πολιτική. Με τη δήλωση αυτή προδιαγράφει και το «τέλος» της θητείας της Κυβέρνησης εξαιτίας της μη εξασφάλισης του απαιτούμενου αριθμού επί των βουλευτών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου.  «Δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό διαδικαστικό θέμα. Δεν είναι αυτόνομο πολιτικά. Συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές και με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επειδή λοιπόν οι πολιτικές είναι αυτές που είναι δεν εκτιμώ ότι μπορεί από την παρούσα Βουλή να συγκεντρωθεί απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα απορρίπτει κάθε σενάριο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση παρά τις «σειρήνες» από το ΠΑΣΟΚ περί «διεύρυνσης του προοδευτικού πόλου» -μετά την υπόθεση Μπαλτάκου- αλλά και τις εσωκομματικές περί του αντιθέτου απόψεις.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται και για το συνεργατικό σχήμα της «Ελιάς» υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία της «υπακούει» στην αντίληψη «μιας διαχειριστικής Κεντροαριστεράς, ΄΄βολικής΄ ΄θα έλεγα, που θα σπεύδει ως πρόθυμος εταίρος στην εξυπηρέτηση και υλοποίηση πολιτικών με συντηρητικό πρόσημο. Εμείς δεν επιδιώκουμε να είμαστε η Κεντροαριστερά άλλοθι. Θέλουμε και προσπαθούμε να μετατοπίσουμε τον άξονα της πολιτικής ζωής προς προοδευτική κατεύθυνση».  Τέλος αποκλείει ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ μετά τις ευρωεκλογές και καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση , μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, υιοθέτησε ένα σχέδιο προσεταιρισμού ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, στο οποίο ρόλο πρωταγωνιστή διαδραμάτισε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Πηγή:www.capital.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...