Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Σενάριο για περιφερειακό πόλεμο: Παιχνίδια πολέμου του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτείων και της Τουρκίας στα ανοικτά των συριακών ακτών.

Νατοϊκές βάσεις στη Τουρκία
Συρία-Ιράν αλλά και η Ρωσία περικυκλώνονται από ταυτόχρονα "γυμνάσια" του ΝΑΤΟ με άλλες χώρες
 
Καθ. Michel Chossudovsky*  (Global Research, Καναδάς)    (μτφ. Κριστιάν)
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, το Γενικό τουρκικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων θα φιλοξενηθεί στα στρατιωτικά γυμνάσια  Invitex  του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο, μια σαφής προκλητική ενέργεια εναντίον της Συρίας.

Η στρατιωτική άσκηση Invitex-Eastern Mediterranean  έχει προγραμματιστεί για τις 4 έως 14 Νοεμβρίου.
Εκκωφαντική σιωπή: ούτε ένα δυτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν ανέφερε  αυτά τα παιχνίδια πολέμου.
Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Αρχηγείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) υποδηλώνει ένα σενάριο παιχνιδιών πολέμου που περιλαμβάνει έναν περιφερειακό πόλεμο και βασίζεται στην υπόθεση μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στο μυστικό πόλεμο που διεξάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ στη Συρία. Οι χώρες που θεωρούνται απειλή για την Τουρκία και το ΝΑΤΟ δεν αναφέρονται.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπονται διάφορα είδη ναυτικών επιχειρήσεων. Παρά το γεγονός ότι η λέξη «πόλεμος» δεν αναφέρεται, ο δεδηλωμένος στόχος είναι «να αντιμετωπιστεί μια περιφερειακή κρίση», κατά πάσα πιθανότητα περισσότερο με στρατιωτικά παρά με διπλωματικά μέσα.

Η τουρκική Φρεγάτα F-245 TCG Oruç Reis
Ο στόχος είναι «η βελτίωση της συνεργασίας και η αμοιβαία εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν».  Διαβάζοντας μεταξύ των γραμμών, αυτό υποδηλώνει ένας καλύτερος στρατιωτικός συντονισμός κατά πιθανών εχθρών στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων της Συρίας και του Ιράν.

«Σύμφωνα με μια ανακοίνωση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) της 4ης Νοεμβρίου, οι πλατφόρμες του ΝΑΤΟ, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και της τουρκικής Ακτοφυλακής θα συμμετάσχουν στην άσκηση» ( Hurriyet Daily News, Τουρκία ) 

 

Αναμένεται μια μεγάλη ανάπτυξη των αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του ΤΓΕ (TSK), οι συμμετέχουσες μονάδες είναι:

Η SNMG-2 του ΝΑΤΟ (τρεις φρεγάτες), το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (μια φρεγάτα), το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (τρεις φρεγάτες, δύο κορβέτες, τέσσερα ταχύπλοα σκάφη επίθεσης, τρία υποβρύχια, δύο δεξαμενόπλοια, δύο περιπολικά, ένα πλοίο αποβίβασης, ένα ρυμουλκό, ένα αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας, πέντε ελικόπτερα, μια αμφίβια ομάδα, μια ναυτική ομάδα καταστροφής WMD (Multi National Maritime Security Center of Excellence), η τουρκική Ακτοφυλακή (τρία πλοία) και η τουρκική Πολεμική Αεροπορία . (αυτόθι) .

Οι φρεγάτες χρησιμοποιούνται για τις αμφίβιες επιχειρήσεις και την απόβαση δυνάμεων ξηράς.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια πολέμου περιλαμβάνουν επτά φρεγάτες, εκτός από το αποβατικό πλοίο και μια αμφίβια ομάδα.
Η SNMG 2 είναι αναφορά σε  Standing NATO Maritime Group 2, NATO standing maritime Immediate Reaction Forces (Μόνιμη ναυτική ομάδα του  NATO 2, μόνιμες ναυτικές δυνάμεις άμεσης αντίδρασης του NATO).  Η SNMG 2 είναι «μια Πολυεθνική και ολοκληρωμένη  Ναυτική Δύναμη, που αποτελείται από πλοία διαφόρων συμμαχικών κρατών που εκπαιδεύονται και επιχειρούνται μαζί σαν μια ομάδα.  Τα ονόματα των κρατών μελών που συμμετέχουν σε αυτά τα παιγνίδια πολέμου δεν ανακοινώθηκαν.  
Σημαντικό γεγονός, αυτά τα παιχνίδια πολέμου επικαλύπτονται με διμερείς στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ιορδανίας, στα οποία συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις των δύο χωρών.
Το Zeven Provinciën , φρεγάτα κλάσης Κάτω Χώρες
Αυτές οι διμερείς ασκήσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ιορδανίας δεν αποτέλεσαν αντικείμενο κάλυψης από τα  μέσα μαζικής ενημέρωσης.  Εικάζεται ότι θα τελειώσουν στις 9 Νοεμβρίου .  Αυτές οι ασκήσεις γίνονται για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες χρησιμοποιούν ειδικές δυνάμεις για την εκπαίδευση και τη φιλοξενία μισθοφόρων ανταρτών.

Τα παιχνίδια πολέμου απειλούν τη Συρία.

Τα δυο σύνολα παιχνιδιών πολέμου θα συντονίζονται.  Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται να προβλεφτεί  ένα σενάριο εισβολής από μη κατονομαζόμενη  εχθρική χώρα με πολεμικά πλοία που σταθμεύουν στην Ανατολική Μεσόγειο και υποστηρίζονται από αεροπορική δύναμη. Η επιχείρηση αυτή θα γίνει με συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και τις συμμαχικές ειδικές δυνάμεις στο έδαφος από την Τουρκία και την Ιορδανία, και σε υποστήριξη των δυνάμεων των ανταρτών που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα.

Η υποστήριξη της Τουρκίας και της Ιορδανίας στην εισροή μισθοφόρων και ειδικών λαθροδυνάμεων στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων ταγμάτων θανάτου, στα βόρεια και νότια σύνορα της χώρας, είναι καλά τεκμηριωμένη.

Απειλείται η Ρωσία από αυτά τα παιχνίδια πολέμου; 
Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Συρίας. Έχει μια ναυτική βάση στην Ανατολική Μεσόγειο, που λειτουργεί στο λιμάνι της Ταρτούς στα νότια της Συρίας.

Πικρή ειρωνεία της τύχης, το ΝΑΤΟ διεξάγει παιχνίδια πολέμου σε μεγάλη κλίμακα κοντά στα ρωσικά σύνορα, που συμπίπτουν με τα στρατιωτικά γυμνάσια Invitex. Η Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, συμμετέχει σε αυτά τα παιχνίδια πολέμου που στοχεύουν τη Ρωσία.

«Η στρατιωτική άσκηση με το όνομα Steadfast Jazz , θα χρησιμοποιήσει 6.000 στρατιώτες της συμμαχίας, ναύτες και αεροπόρους στην Πολωνία και στη περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, από τις 2 έως 9 Νοεμβρίου. [...]»

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν την Κίνα στα πλαίσια της ασιατικής στροφής του Ομπάμα: από τις  25 έως τις 28 Οκτ. , το Navy Carrier Strike Group Five (η μεγαλύτερη ομάδα επίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) υπό την ηγεσία του αεροπλανοφόρου USS George Washington, έλαβε μέρος σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά : Julie Lévesque για την Mondialisation.ca

Ο *Michel Chossudovsky  είναι Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση και ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Είναι συγγραφέας του  Πολέμος και  παγκοσμιοποίηση, η αλήθεια πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου  και του  Παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και η Νέα Παγκόσμια Τάξη  (διεθνές μπεστ σέλερ που δημοσιεύθηκε σε πάνω από 20 γλώσσες).

http://www.mondialisation.ca/scenario-de-guerre-regionale-jeux-de-guerre-de-lotan-des-etats-unis-et-de-la-turquie-au-large-des-cotes-syriennes/5356991
Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2904.html#.Unz1hH8l-bI

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...