Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην SCO και να συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με Ευρασιατική Ένωση.

σχόλιο Γ.Θ : Η αγάπη του για την πατρίδα του και η διπλωματική του ικανότητα δεν κρύβονται...
Η ιστορία όμως φανερώνει ότι όσο χαρισματικός και ευεργετικός και αν είναι κάποιος ηγέτης, αν αυτός που θα ακολουθήσει θα είναι ανάξιος, το (τουρκικό) όνειρο μπορεί πολύ εύκολα να γίνει εφιάλτης.
 
Η Τουρκία πρόκειται να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης – SCO.
 Τη βούληση αυτή εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη Τύπου κατά την τέταρτη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 22 Νοεμβρίου.

«Εγώ σε απάντηση στη δήλωσή σας κ. Πρόεδρε, θα ήθελα να απαντήσω με μια άλλη πρόταση: πάρτε την Τουρκία στην SCO- την Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης», είπε ο Ερντογάν.

Σε απάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι «η αξιοπιστία της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή εδράζεται στο υπόβαθρο της ανεξάρτητης και κυρίαρχης πολιτικής που ακολουθεί και δίνει κάθε λόγο στην Τουρκία να εντάσσεται ολοένα και πιο ενεργά σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία ενδιαφέρεται για αυτήν την πρόταση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, απαντώντας στο ερώτημα αν η Τουρκία ενδιαφέρεται να ενταχθεί στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να ενταχθεί η χώρα του στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και να συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις χώρες της Ευρασίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.
 
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...