Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

40 νέες ταξιαρχίες θα προστεθούν στο Ρωσικό Στρατό! (βίντεο).

σχόλιο Γ.Θ : Για που να ετοιμάζονται άραγε... των ξανθών τας μηχανάς;


Την πρόθεση της κυβέρνησης της Ρωσίας να συγκροτήσει επιπλέον 40 ταξιαρχίες που θα προστεθούν μέχρι το 2020 στη δομή δυνάμεων του Στρατού της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσημα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Nikolai Pankov.
Μάλιστα ο Pankov σημείωσε ότι η συγκρότηση των 40 νέων ταξιαρχιών θα γίνει χωρίς αύξηση της οροφής προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας που σήμερα ανέρχεται σε 1.000.000 άτομα, εκ των οποίων 300.000 είναι τοποθετημένα στις χερσαίες δυνάμεις. Επίσης υπονόησε ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επανεξετάζει την εκ νέου συγκρότηση δύο μεραρχιών που είχαν διαλυθεί το 2009.
Η συγκρότηση των 40 νέων ταξιαρχιών που θα προστεθούν στις 70 ήδη υπάρχουσες αποτελεί φιλόδοξο και δύσκολο εγχείρημα καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών ήδη ο Στρατός της Ρωσίας αντιμετωπίζει έλλειμμα προσωπικού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περίπου οι μισές από τις 35 ταξιαρχίες ελιγμού που περιλαμβάνει η τρέχουσα δομή δυνάμεων έχουν επάνδρωση 20 ως 30% μικρότερη της προβλεπόμενης. Όμως με μέτρα εσωτερικής αναδιοργάνωσης και εξοικονόμησης προσωπικού θεωρείται ότι ο στόχος είναι τελικά εφικτός χωρίς να μεταβληθεί η οροφή προσωπικού.
Η συγκρότηση των 40 νέων ταξιαρχιών θεωρείται αποδοχή των απόψεων που είχαν εκφραστεί δημόσια ακόμη και από ανώτατους αξιωματικούς ότι οι περικοπές στη δομή δυνάμεων που υιοθετήθηκαν το 2009 κατέστησαν τις χερσαίες δυνάμεις ανίκανες να εμπλακούν σε ευρείας κλίμακας συγκρούσεις. Σε κάθε περίπτωση προβλήματα που αφορούν την επιλογή, κατάταξη, εκπαίδευση και κυρίως τη διατήρηση σε υπηρεσία του εκπαιδευμένου προσωπικού θα πρέπει να επιλυθούν.
Ο Pankov αναφέρθηκε επίσης στις παραλαβές υλικού αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι το 2013 θα παραληφθούν 650 «οπλικά συστήματα και μέσα». Για το 2014 προγραμματίζεται η παραλαβή 750 κύριων οπλικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένων συστημάτων τακτικών βλημάτων Iskander M, πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων 9A53 Tornado-G και οχημάτων μάχης Tayfun και Tigr-M.
Τέλος, ανέφερε, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να εξοπλίσει τις ταξιαρχίες των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων με κατευθυνόμενα αντιαρματικά συστήματα Kornet-E, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Koalitsiya-SV (που είναι εξοπλισμένα με δύο σωλήνες πυροβόλου), φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Verba και συστήματα μελλοντικού στρατιώτη Ratnik. Σκοπός είναι η αύξηση της ισχύος πυρός αλλά και της επιχειρησιακής ετοιμότητας ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις.



http://www.defence-point.gr/news/?p=88603

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...