Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Βοηθήστε οικονομικά την Ορθόδοξη ιεραποστολή στα σύνορα Κολομβίας- Βενεζουέλας !

 
...ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ περιεβάλετέ με...

Σας γράφω από την μακρινή χώρα της Κολομβίας όπου διακονώ περίπου 10 ορθόδοξες παροικίες ( ενορίες )  στα σύνορα Κολομβίας και Βενεζουέλας. Μέσα σε αυτές, στην πόλη της Κούκουτας, υπάρχει μια ιδιαίτερη γειτονιά που πάσχει μία ακραία φτώχεια.

Ο π. Τιμόθεος πάνω από τα φτωχικά σπίτια των ανθρώπων της περιοχής που διακονεί, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κολομβίας

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που σας στέλνω τα σπίτια τους είναι για κλάματα. Ξέρω πως στην Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά μέσα σε αυτές τις δοκιμασίες, ζητώ μία μικρή βοήθεια γι’  αυτούς τους αδελφούς που τίποτα δεν έχουν. Τα Χριστούγεννα είναι μία ευκαιρία να δείξουμε πως ορθοδοξία ισοδυναμεί με ορθοπραξία, ελεημοσύνη και αγάπη.

Θα κάνουμε ένα τραπέζι για 80 άτομα και θα προσφέρουμε μαζί με τα φαγητά μικρά δώρα στα παιδιά. Ιδιαίτερα θέλουμε να δώσουμε όσο είναι δυνατόν στα παιδιά ρούχα και άλλα σημαντικά προϊόντα.

Σας πληροφορώ επίσης πως όσο ποτέ άλλοτε  ζούμε μία δύσκολη στιγμή, γιατί η πολιτική κατάσταση έφερε ταραχές μεγάλες στην ζωή των ανθρώπων στην περιοχή. Οι Έλληνες που ζουν στην Βενεζουέλα κινδυνεύουν να χάσουν κάθε εργασία και περιουσία. Εισβάλλουν στα μαγαζιά, δολοφονούν και κλέβουν χωρίς έλεγχο.

Παρακαλώ σας να ανάψετε ένα κερί στον Κύριο και την Παναγία για να μας Ελεήσει ο Παντοδύναμος.

Με τις ευχές και σεβασμό.

Ανάξιος Π. Τιμόθεος

Τράπεζα Πειραιώς ( για κατοίκους της Ελλάδας και της Κύπρου )
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 5254-029335-851
ONOMA: LUIS ANTONIO TORRES ESQUIVEL

https://www.facebook.com/ltoppes/media_set?set=a.708056399207109.1073741870.100000082657244&type=1&__rev=1024226

Φτώχεια στη Κολομβία, 2013

Το άρθρο αυτό είναι διασκευή ηλεκτρονικού μηνύματος που μας στάλθηκε μέσω facebook από τον Ορθόδοξο Κολομβιανό ιεραπόστολο π. Τιμόθεο Τόρρες.

Σας παρακαλούμε, έστω και με 5 ή 10 ευρώ αγάπης, να βοηθήσουμε να στρωθεί Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τους 80 φτωχούς και παιδιά της  Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κολομβίας.

http://ierapostoli.wordpress.com/2013/11/27/orthodox_church_colombia2013/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...