Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

«Αττάλεια: Η Αρχόντισσα της Μεσογείου»

attalia
Το λιμάνι της Αττάλειας
Η Ιερά Μητρόπολης Πισιδίας θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Αττάλεια: Η Αρχόντισσα της Μεσογείου» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 5:00  μ.μ. στην αίθουσα της εταιρείας Φίλων του Λαού στην διεύθυνση Ευριππίδου 12, Αθήνα.

Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιλαμβάνει ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας κ. κ. Σωτηρίου, προβολή διαφανειών για τις δραστηριότητες της Μητροπόλεως Πισιδίας κατά το απερχόμενο έτος, παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: Αττάλεια η αρχόντισσα της Μεσογείου μια έκδοση της εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας από το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού.

attalia2

Πρόκειται για μια προσπάθεια ενισχύσεως της Ι.Μ. Πισιδίας στον αγώνα της επαναποκτήσεως, αναστηλώσεως και εξοπλισμού τού ιερού Ναού τού αγίου Αλυπίου στην Αττάλεια, αλλά και της ευρύτερης ποιμαντικής της μέριμνας προς το αυξανόμενο ορθόδοξο πλήρωμα της περιοχής. Είναι γεγονός ότι σήμερα λειτουργεί κάθε μήνα και ο Ιερός Ναό τού Αγίου Γεωργίου του Βουνού στην Αλάγια (σημερινή Alanya), όπου έχουν εγκατασταθεί άνω των τριών χιλιάδων σλαβόφωνοι και άλλοι, προερχόμενοι από ορθόδοξες χώρες.
Για την στήριξη του έργου αυτού ιδρύθηκε πρόσφατα η Εταιρία Μεσογειακού Πολιτισμού με έδρα τον Υμηττό (Κωνσταντινουπόλεως 16) στα πλαίσια της οποίας εκδόθηκαν το βιβλίον Αττάλεια-Η αρχόντισσα της Μεσογείου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Αττάλεια και Πισιδία, και το Ημερολόγιον τοίχου, του έτους 2014 τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στο έργο της Ι.Μ. Πισιδίας.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...