Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΡΔΙΑ.

του Ιωάννη Ξ.
ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΗ .

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ.

Αναφέρομαι σε πραγματικό περιστατικό, που συνέβη σε μία θεία μου. Όταν η Βουλγαρία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άνοιξαν τα σύνορα, εμφανίστηκαν οι πρώτοι Βούλγαροι στη χώρα μας.


Ένα μεσημέρι ένας Βούλγαρος χτύπησε τη πόρτα της θείας μου, αυτή άνοιξε και τότε ο ξένος τής έκανε νόημα με το χέρι ότι πεινάει δείχνοντας την κοιλιά του και το στόμα του με μία χαρακτηριστική κίνηση.

Μόλις είχε ετοιμάσει σε ένα κατσαρολάκι 25-30 ντολμέδες (ζει μόνη της). Του δίνει δύο φέτες ψωμί (ψωμί είχε ελάχιστο) και ώσπου να του πάει ένα πιάτο με ντολμαδάκια γεμάτο (είχε κρατήσει για τον ευατό της ελάχιστα από 7-10 ντολμαδάκια), το ψωμί το είχε φάει.

Ο Βούλγαρος έτρωγε έξω στο μπαλκόνι, διότι η θεία μου φοβήθηκε να τον βάλει μέσα στο σπίτι.

Επιστρέφει μέσα για να του φέρει και άλλο ψωμί κρατώντας λίγο για τον εαυτό της αναλογιζόμενη ότι θα πάρει από την γειτονιά, διότι ήταν Σάββατο και ήταν οι φούρνοι κλειστοί.

Τότε, της τηλεφωνεί η κόρη της και της λέει ότι έρχεται από μία διπλανή πόλη με τον άντρα της και τα πεθερικά της.

Η θεία μου σκέφτηκε ότι θα προλάβει να τηγανίσει πατάτες για να μην τους αφήσει νηστικούς, όμως δεν πρόλαβε διότι σε 5 λεπτά η κόρη της έφτασε, αφού της είχε τηλεφωνήσει από το κινητό.

Ο Βούλγαρος έφυγε, οι επισκέπτες μπαίνουν στο σπίτι και η θεία μου απευθύνεται στη κόρη της λέγοντάς της, άλλη φορά να της τηλεφωνεί εγκαίρως.

Η κόρη ανοίγει το κατσαρολάκι με τα ντολμαδάκια και λέει στην μητέρα της ότι φαγητό φτάνει και δεν χρειάζεται να τηγανίσει πατάτες.

Γέμισαν 5 πιάτα ντολμαδάκια και το ψωμί έφτασε για όλους.

Όταν έφαγαν, η κόρη μάζεψε το τραπέζι και ρώτησε την μητέρα της τι να κάνει με τα ντολμαδάκια που περίσσεψαν και αυτή της απάντησε να τα βάλει σε ένα τάπερ, το οποίο γέμισε καλά και με το ζόρι έκλεισε.

Η θεία δύο μέρες μετά την Δευτέρα δεν πήγε να αγοράσει ψωμί, διότι είχε από το Ευλογημένο. Την Τρίτη όμως καθώς πήγαινε στον φούρνο, τότε συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί.

Είχε συμβεί παρόμοιο θαύμα με αυτό που έκανε ο Χριστός με τα 5 ψάρια και τους λίγους άρτους, όταν χόρτασε 5000 ανθρώπους και στο τέλος οι Απόστολοι μάζευαν σε κοφίνια τους άρτους και τα ψάρια που είχαν περισσέψει.

Σύντομα θα σας διηγηθώ άλλο ένα θαύμα που συνέβη στη θεία μου, η οποία προσπαθεί να ζεί εν Χριστώ.

Ιωάννης Ξ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...