Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Οι πρωτοεμφανιζόμενες «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» την ευθύνη για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή.

 
Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλάβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή στους Μανώλή Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, η ιστοσελίδα zougla.gr, ειδοποιήθηκε να παραλάβει φάκελο που περιείχε ένα στικ USB, από το μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Στη συνέχεια, ο φάκελος παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάστηκε.

Η 18σέλιδη προκήρυξη κάνει λόγο για «πολιτικές εκτελέσεις φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας πως η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναφέρει πως η δολοφονική επίθεση είναι η «αφετηρία της λαϊκή εξόρμησης» ώστε να σταλούν «στα σκουπίδια της ιστορίας» τα «νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων χτυπημάτων.

Παράλληλα, η προκήρυξη τονίζει πως η απόφαση να πληγούν τα «αναλώσιμα των βουλευτών κι όχι οι ίδιοι» συνιστά ένα «τελεσίδικο μήνυμα» πως «όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος». Προσθέτει δε πως η ευθύνη για κάθε άσκηση βίας εναντίον μεταναστών, αριστερών ή αναρχικών θα αποδίδεται «αποκλειστικά» στη Χρυσή Αυγή.

Αναφέρει δε πως οι σφαίρες των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική επίθεση ήταν «παραγγελία του βουλευτή [της ΧΑ Νίκου] Μίχου, που είχε δηλώσει ότι ‘μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν’».


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/11/2013_528147

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...