Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ η Ελληνική προεδρία στην ΕΕ;

του Δρ Κ.Βαρδάκα

Τελικά τι θα γίνει με εμάς τους Έλληνες κτυπάμε παγκοσμίως όλες τις πρωτοτυπίες;
Χώρα υπό επιτήρηση σκληρών μνημονίων, χώρα που έχει επί  της κεφαλής της το δρεπάνι της πτώχευσης,  με ευρεία καλπάζουσα πτωχοποίηση των κοινωνικών στρωμάτων της, αναλαμβάνει το τιμόνι της ΕΕ. 

Τουλάχιστον αν η περίπτωση μας ταίριαζε με τις άλλες ελλειμματικές οικονομίες του Νότου θα είχαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ή ένα μπούσουλα τέλος πάντων
 Η τρέχουσα  ειδησιογραφία  αποκαλύπτει καλές και κακές προθέσεις  αλλά και ενέργειες  που εκφαίνονται και μας τροχιοδρομούν σε γεγονότα.
Οι Εταίροι και οι γείτονες φίλοι έχουν σηκώσει πολύ τον πήχυ των επιδιώξεων τους και μάλλον αντί να τον πηδήξουμε εμείς θα τον πηδήξουν αυτοί. Μέχρι τότε όμως λίγο υπομονή για να δούμε δηλ. που το πάνε το πράγμα… κάτι που θα φανεί σύντομα.
ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ
 Η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε., το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους ισχυρούς εταίρους, αλλά και με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα και όσες χώρες αναπτύσσουν πολιτική και οικονομική συνεργασία με την Ευρώπη.
Η επικείμενη προεδρία θα είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες.  Οι τέσσερις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας συνδυάζουν την ταυτόχρονη πρόοδο και των ευρωπαϊκών και των εθνικών συμφερόντων: -Πρώτον, η Αθήνα επιθυμεί την υλοποίηση του Συμφώνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση που υιοθετήθηκε τον Ιούνιο του 2012, χωρίς έκτοτε σημαντική πρόοδο. -Δεύτερον, αν τις ερχόμενες εβδομάδες υπάρξει καταρχήν συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των τραπεζών (τον SRM), τότε η ελληνική προεδρία θα διεξαγάγει τις συζητήσεις για οριστικοποίηση του. -Τρίτον, για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης η ελληνική προεδρία έχει την ευκαιρία έγκρισης μιας νέας πολιτικής στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου 2014.. -Τέταρτον, μια διακήρυξη της Ε.Ε. για τις θαλάσσιες ζώνες (με κορυφαία σημασία για την Ελλάδα λόγω υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ) θα δώσει στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου ιστορικές διαστάσεις. Τα περισσότερα μέλη συμφωνούν πλέον ότι χρειάζεται κοινή στρατηγική για την ασφάλεια των θαλασσών της Ε.Ε. και την αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη. Αν στους κύριους στόχους προστεθεί και ο κλάδος της ενέργειας, με τις εκκρεμότητες για τη ΔΕΠΑ και τις μάχες ισορροπιών με επίκεντρο τον TAP και την Gazprom, τότε γίνεται σαφές ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα αποδειχθεί καθοριστικό. Αλέξανδρος Τάρκας http://www.dimokratianews.gr/
ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ
Ντάισελμπλουμ προς Ελλάδα: Κάντε αυτά τα τέσσερα πράγματα και βλέπουμε..
Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;
- Τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση που είχαν προσδιοριστεί από την προηγούμενη αξιολόγηση.
- Την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού κενού του 2014 και του 2015
- Δομικές μεταρρυθμίσεις
- Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. economikos  Νοεμβρίου 14, 2013
ΜΙΑ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ .
Δομείται λοιπόν ο προϋπολογισμός χωρίς την εμπλοκή της Τρόικας, το πρόγραμμα ούτως ή άλλως δεν βγαίνει. Οι Τροϊκανοί γυρνούν από τις χειμερινές τους διακοπές, έρχεται το Eurogroup του Μαρτίου και εκεί θα γίνει η αποτίμηση. Όποιος πρεσβεύει ότι μία χώρα με κυκλοφορούν ενεργητικό 22 δις, μπορεί να αποπληρώσει χρέος της τάξεως των 320 δις, δεν είναι αδαής. Είναι συνένοχος των δεινών που έρχονται.
Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι τον Μάρτη να ξεσκονίσουμε τα εκλογικά βιβλιάρια αμέσως μετά το Eurogroup, ενώ η αντιπολίτευση θα αναλώνεται στις “συμμαχίες για τις αυτοδιοικητικές”. Εκεί ακριβώς θα κριθεί η ικανότητα του Ελληνικού λαού να επιβιώσει και να κάνει την μεγάλη ανατροπή έξω από τις δομές που θα του επιβάλλουν τα “κοράκια της δραχμής”. Διότι όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά στο Ολυμπία, το καταληκτικό σχέδιο του μνημονίου ήταν η επιστροφή στην (κατοχική) δραχμή και ο εθνικός ακρωτηριασμός. Τα οποία θα έλθουν αντίστοιχα από μία “φιλολαϊκή” και μία “υπερπατριωτική” κυβέρνηση, όπως διδάσκει η ιστορία. Για να επανέλθει μετά το φαύλο σύστημα των διαπλεκομένων απατεώνων ως “σωτήρας” για ότι έχει απομείνει, έχοντας γλιτώσει την τιμωρία παριστάνοντας τον αντιστασιακό σε Βερολίνα και Παρίσια, καλώντας τις “εγγυήτριες δυνάμεις να επέμβουν”. olympiada στο Νοεμβρίου 14, 2013
Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ μέσω ΕΕ
Σοκ: Η ΕΕ δεν διαφωνεί με την δήλωση Ρ.Τ.Ερντογάν ότι "Δεν υπάρχει Κύπρος"!"Τράβηξε το χαλί" κάτω απο τα πόδια Κύπρυ και Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την προκλητική θέση που πήρε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ότι "Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος"!
Ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος του επιτρόπου Διεύρυνσης Στ. Φούλε, που είναι και  πλέον κατάλληλος να τοποθετηθεί επί της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας με δήλωσή του που απαντούσε και σε σχετική ερώτητη του Έλληνα ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, απάντησε τα εξής πρωτοφανή: "Όπως γνωρίζετε η Κομισιόν δεν παρέχει σχόλια επί διαφορετικών τοποθετήσεων ή επί της ερμηνείας τους στα ΜΜΕ"!
"Η Κομισιόν προτρέπει την αποφυγή κάθε είδους απειλής, πηγής τριβών ή ενέργειας που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στις καλές γειτονικές σχέσεις και στην ειρηνική επίλυση διαφορών"!14/11/13 - 16:26

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ εντός και επί τα αυτά

Το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό από τον σημερινό, αλλά με από την ίδια Bουλή, καλλιεργείται με βασικό προωθητή της ιδέας την Ντόρα Μπακογιάννη και αναδημοσιεύτεται σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους στις εφημερίδες "Το Ποντίκι" και η "Αυγή".
Πρόκειται για ένα σενάριο διάσωσης του Μνημονίου που προωθείται από τους γνωστούς συνεργούς της τρόικα στην Ελλάδα (συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά κέντρα) για να μην πάει η χώρα σε εκλογές, ώστε να μην διακινδυνεύουν να τεθεί υπό την αίρεση των πολιτών η κυβέρνηση και το Μνημόνιο.
Γράφαμε τότε ότι "Δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή πρωθυπουργού (ήδη συζητείται πολύ έντονα το ενδεχόμενο εντός της ΚΟ της ΝΔ) προκειμένου να επιβιώσει η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό το μελετά η τρόϊκα προκειμένου να επαναληφθεί το σκηνικό του 2011-2012 με τους τέσσερις εν σειρά πρωθυπουργού.
Το ζητούμενο γι αυτούς είναι να διατηρηθεί η πολιτική των Μνημονίων".
14/11/13 - 14:39
Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ εκτός και επί τα αυτά
ΣΤΟΧΟΣ: ΤΑΝΑΓΡΑ - ΚΥΜΗ - ΣΚΥΡΟΣ

           
Σε ολοκληρωμένο σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων καταγραφής των συχνοτήτων των ραντάρ και των επικοινωνιών των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot PAC-3 της ΠΑ και Hawk του ΕΣ εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή «εισβολή» της τουρκικής φρεγάτας TCG ORUC REIS (F 245)  εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) πραγματοποιώντας τον περίπλου της Σκύρου. Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 attiknea

Από τα παραπάνω μάλλον υπερισχύει ο παράγοντας αποδόμηση και μάλιστα συντριπτικά απέναντι στις οποιοσδήποτε καλές προθέσεις.
Γι εμάς τους καθημαγμένους με τα εξοντωτικά μνημονιακά μέτρα ισχύει ¨¨ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται ¨΄
Το χειρότερο όμως ψυχικό ζόρι για τον Έλληνα δεν είναι ούτε ο πόλεμος, ούτε η εγκατάλειψη ¨¨θα φύγει πίσω …μην το πιστέψετ娨- ρήση Πατρο- Κοσμά , ούτε η πείνα, αλλά η ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...