Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ο Τρομοκράτης και ο ΕΘΝΟΥΡΓΟΣ.

του Δρ. Κ.Βαρδάκα

Η Ελληνική μαθηματική γλώσσα αποκαλύπτει πολλές φορές τις πραγματικές έννοιες που κρύβονται  στην καθομιλούμενη καθημερινότητα.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ λοιπόν είναι αυτός που προξενεί  Τρόμο στο Κράτος.

Ουσιαστικά δηλ. είναι  αυτός που διαχειρίζεται τον Τρόμο μέσα στο Κράτος.
Είναι ο βομβιστής; είναι ο εμπρηστής; είναι ο δολοφόνος; τι άλλο μπορεί να είναι που  να κάνει το Κράτος να ¨¨ τρέμε騨 στην κυριολεξία; Έχουμε λοιπόν και λέμε…
Η Τρόικα καθορίζει τις τύχες των ανθρώπων, από την αξιολόγησή της εξαρτώνται ολόκληρες εθνικές οικονομίες, οι έλεγχοί της αποφασίζουν εάν θα συνεχιστούν ή θα διακοπούν τα δάνεια βοήθειας και η ίδια, πανίσχυρη, υπαγορεύει τους όρους λιτότητας και ελέγχει την εφαρμογή τους.
Είναι πραγματικά αμφίβολο, αν αυτό το «τρίο» έχει γνώση των οικονομικών πραγμάτων, καθώς, στην περίπτωση της Ελλάδας, σχεδόν ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του. Και δεν πρόκειται απλά για λεπτομέρειες αλλά για αποκλίσεις που ξεπερνούσαν το διπλάσιο και το τριπλάσιο, όπως για παράδειγμα, μετά το πρώτο πακέτο βοήθειας τον Μάιο του 2010, όταν προέβλεπαν ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει το 2012 ανάπτυξη 3,2% και στην πραγματικότητα συρρικνώθηκε από τότε περισσότερο από 10%".
Το ίδιο λανθασμένες, υπήρξαν οι διαγνώσεις της ως προς την ανεργία στην Ελλάδα, που φερόταν να είναι το 2012 στο 14,8% και στο μεταξύ βρίσκεται σχεδόν στο 28%, και μάλιστα με ανοδική τάση, ενώ αντίστοιχα άχρηστες υπήρξαν οι προβλέψεις της ως προς το δημόσιο χρέος, που το Μάρτιο του 2012 υπολόγιζε πως στο τέλος του 2013 θα είναι στο 164,2% του ΑΕΠ και στην πραγματικότητα θα βρεθεί στο 176%.
Το δημοσίευμα  αυτό- ράπισμα για τους εκπροσώπους των δανειστών, είναι της αυστριακής εφημερίδος  Kleine Zeitung. http://www.triklopodia.gr/
Λοιπόν σε διεσταλμένη έννοια τρομοκράτης είναι ο γιατρός-δολοφόνος που δίνει λάθος συνταγή σε λάθος ασθενή. Το  αποτέλεσμα  είναι να νοσήσει βαρύτερα ο ασθενής, να κινδυνεύει να καταλήξει και μέσα στην εντατική  να ξεκινήσουν ΕΔΕ.
Ποιο το όφελος;
Τώρα, όμως, οι ελεγκτές θα γίνουν ελεγχόμενοι, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να βάλει στο μικροσκόπιο το ρόλο της τρόικας, και στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει και λόγος για αυτό: Γιατί εκεί η τρόικα, με τις εκτιμήσεις της, έπεσε τελείως έξω", γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα.
Το όφελος είναι ο τελικός θάνατος του Ανταγωνιστή Έλληνα-ΡΩΜΗΟΥ.
Όταν ξεκινούσε το New Age της Παγκοσμιοποίησης ούτε καν μας περνούσε από το μυαλό ότι αυτός ο παίκτης είχε απέναντι του ένα σκληρό αντίπαλο και μάλιστα σε παγκόσμια διάσταση.
Ποιος ήταν ο σκληρός αντίπαλος των νεοποχιτών;
Μα φυσικά η Παγκόσμια και η Οικουμενική διάσταση της Ορθοδοξίας που σαν διαχρονική πηγή δίνει παγκοσμίως τα πνευματικά νάματα της από την μικρή και ασήμαντη ΕΛΛΑΔΑ.
Για εμάς η Ελλάδα με  την πολλή πλύση των μυαλών μας φάνταζε σαν ψωροκώσταινα , ενώ σε αυτούς φάνταζε και φόβιζε το ¨¨φάντασμᨨ του Μεγάλου Κωνσταντίνου που ιστορικά και πνευματικά καθιέρωσε την ¨¨ΜΕΓΑΛΟΚΩΣΤΑΙΝΑ¨¨ των χιλίων και ετών της Ρωμιοσύνης. Έτσι αποφάσισαν να τελειώνουν με αυτό το φάντασμα και τους νόμους που καθιέρωσε στις ψυχές των Ορθοδόξων Ελλήνων, βλ. Αργία Κυριακής.
Δεν μας ψεκάζουν μόνο από τα ¨¨επουράνιᨨ, μας  δηλητηριάζουν με τα μεταλλαγμένα ¨¨υποχθόνιᨨ και μας εξοντώνουν με τα ¨¨επίγειᨨ οικονομικά μέτρα.
Οι οικονομικοί δολοφόνοι με τα μέτρα τους αποφάσισαν να μην γεννηθούν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων.
Κτυπώντας την Ελλάδα-Πατρίδα κτυπάνε την άρρηκτα δεμένη Ελληνική Οικογένεια και αντιστρόφως.
Ποιος είναι λοιπόν ο  Τρομοκράτης; ΣΗΜΕΡΑ τον ξέρουμε.
Απέναντι σε αυτόν τον οικονομικό δολοφόνο  ποίον έχουμε να αντιπαραθέσουμε;
 Οι υπεύθυνοι εζυγίσθησαν, εμετρήθηκαν και ευρέθησαν ελλιπείς.
Ποιος είναι 﨨 Πνευματικός Οπλουργός¨¨ της ψωροκώσταινας που θα τα βάλλει με τον Τρομοκράτη;
Είναι ο πνευματοκίνητος διαχρονικός λόγος ενός ΑΓΙΟΥ που ¨¨δολοφονεί¨¨ τους υποψήφιους δολοφόνους μας.

Ο Έλλην αληθώς εγεννήθη, ίνα φιλοσοφή· διότι εγεννήθη διδάσκαλος τῆς ανθρωπότητος. Ἀλλ᾿ εαν η φιλοσοφία εγένετο παιδαγωγὸς εις Χριστὸν έπεται ότι ο Έλλην πλασθεὶς φιλόσοφος επλάσθη χριστιανός, επλάσθη ινα γνωρίσῃ την αλήθειαν καὶ διαδώ αυτὴν τοις έθνεσιν.Ναὶ ο Έλλην εγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος της ανθρωπότητος· τούτο το έργον εκληρώθη αυτώ· αύτη ήν η αποστολὴ αυτού·αύτη η κλήσις αυτού εν τοις έθνεσιν· μαρτύριον η εθνικὴ αυτού ιστορία· μαρτύριον η φιλοσοφία αυτού· μαρτύριον η κλίσις αυτού· μαρτύριον αι ευγενείς αυτού διαθέσεις· μαρτύριον η παγκόσμιος ιστορία· μαρτύριον η μακροβιότης αυτού, εξ ης δυνάμεθα αδιστάκτως νὰ συμπεράνωμεν καὶ τὴν αιωνιότητα αυτού, διὰ τὸ αιώνιον έργον του Χριστιανισμού μεθ ου συνεδέθη ο Ελληνισμός· διότι ενω όλα τα έθνη τα εμφανισθέντα επὶ της παγκοσμίου σκηνής ήλθον και παρηλθον, μόνον το Ελληνικὸν έμεινε ως πρόσωπον δρών επὶ της παγκοσμίου σκηνής καθ όλους τους αιώνας· και τούτο, διότι ἡ ανθρωπότης δείται αιωνίων διδασκάλων· μαρτύριον τέλος η εκλογὴ αυτού μεταξὺ των εθνών υπο της θείας προνοίας, όπως εμπιστευθῇ αυτώ, τὴν ιερὰν παρακαταθήκην την αγίαν πίστιν, την θρησκείαν της αποκαλύψεως καὶ το θείον έργον της αποστολής αυτής, το αιώνιον ἐργον της σωτηρίας δια της διαπλάσεως απάσης της ανθρωπότητος κατα τας αρχὰς της αποκαλυφθείσης θρησκείας.
 Τὸ έργον τούτο αληθώς ανετέθη τή Ελληνική φυλή· τούτο μαρτυρείται υπο της ιστορίας· εν μόνον βλέμμα ριπτόμενον εις τὴν ιστορίαν του χριστιανισμού επαρκεί όπως πιστώση την αλήθειαν ταύτην.
Εν τη ιστορίᾳ του χριστιανισμου απὸ της πρώτης σελίδος αυτής αναφαίνεται ἡ της Ελληνικής φυλής εν τω χριστιανισμώ δράσις, και η κλήσις αυτής, ινα αναλάβῃ το μέγα της αποστολής του χριστιανισμού έργον. Οι θείοι του Σωτήρος λόγοι«νῦν ἐδοξάσθη ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου», ότε ανηγγέλθη αυτώ, ότι Έλληνες ήθελον ιδείν αυτόν, ενείχον βαθείαν έννοιαν· η ρήσις ήν προφητεία, πρόρρησις των μελλόντων· οι εκεί εμφανισθέντες Έλληνες ήσαν οι αντιπρόσωποι όλου του Ελληνικού Έθνους· ἐν τη παρουσίᾳ αυτών διείδεν ὁ θεάνθρωπος Ἰησούς το έθνος εκείνο, εις ό έμελλε νὰ παραδώσῃ τὴν ιερὰν παρακαταθήκην, ίνα διαφυλαχθή τη ανθρωπότητι. Εν τη επιζητήσει αυτών διέγνω τὴν προθυμίαν της αποδοχής της εαυτού διδασκαλίας, διείδε την εαυτού δόξαν, την εκ της πίστεως των εθνών, και ανεγνώρισε το έθνος, όπερ προς τον σκοπὸν τούτον προώριστο απο καταβολής κόσμου.


Ο Έλλην γνωρίσας τις είναι και τις οφείλει να αποβή, σκοπὸν έθετο τὴν εαυτού τελείωσιν· εγένετο εραστὴς του πνεύματος καὶ εδημιούργησε κόσμον πνευματικόν, ενώ  ηθελε νὰ ζη· η γνώσις του καλού, του αγαθού, του αληθούς καὶ η έμφυτος προς τον πλησίον αγάπη ανέπτυξεν εν τη καρδίᾳ του Έλληνος τον πόθον της αυτομεταδόσεως, και ο Έλλην απέβη διδάσκαλος της ανθρωπότητος· ο Έλλην εζήτησε να αφομοιώση τους πάντας πρὸς εαυτόν· ο Έλλην δεν εγεννήθη κατακτητὴς του σώματος, αλλὰ του πνεύματος, δεν εζήτησε δούλους αλλ ελεύθερους. Εν Αθήναις τη 17 Ιουνίου 1896.
 Ο Πενταπόλεως ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Θα μου πείτε με copy- paste γράφεις κείμενα. Θα συμφωνούσα μαζί σας αν το κείμενο αυτό δεν μου το έδινε ένας Ρουμάνος Ορθόδοξος από τους χιλιάδες που κατέκλυσαν το νησί της ΑΓΙΟΤΌΚΟΥ Αίγινας ανήμερα της Εορτής του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ εχθές το Σάββατο.
Ευχαριστώντας τον , τον ερώτησα τι δουλειά κάνει και μου απάντησε ότι διδάσκει οικονομικά σε Σχολή στην Χώρα του. Αυτή ήταν η πρώτη, η μικρή έκπληξη. Η δεύτερη ήρθε σε λίγα λεπτά όταν μου είπε σε καθαρά Ελληνικά κάποια λέξη που δεν γνώριζα, την οποία χρησιμοποίησε για να μου πει μία συγκλονιστική αλήθεια.
¨¨Αυτός ο ΑΓΙΟΣ είναι ο ΕΘΝΟΥΡΓΟΣ σας και  ο ΕΘΝΟΥΡΓΟΣ της Ορθοδοξίας παγκοσμίως¨¨, ¨¨όσοι Τρομοκράτες τα βάλαν με την Ορθοδοξία στο τέλος την λαμπικάρανε και οι ίδιοι επικράνθηκαν από τον Άδη που κουβαλάνε μέσα τους¨¨.
Μετά ταύτα  Σταυροκοπήθηκα  … γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ φέρνει ξένους να μας μιλήσουν με  καλά και χρήσιμα Ελληνικά.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...