Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Στην Κύπρο το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο με πληρωμές διδάκτρων σε Bitcoin.

 
Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας θα ξεκινήσει επίσης ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τα εικονικά νομίσματα.
Του Κώστα Δεληγιάννη
Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο έγινε το...
πρώτο διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα στον κόσμο που θα δέχεται πληρωμές σε bitcoin, το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα. Όπως αναφέρεται σε χθεσινό δελτίο Τύπου, το Πανεπιστήμιο επιτρέπει πλέον στους φοιτητές του να πληρώνουν τα δίδακτρα σε bitcoin, επεκτείνοντας τις συναλλαγές στο εικονικό νόμισμα σε όλες τις χώρες όπου έχει συνεργαζόμενα ιδρύματα.

Με την κίνηση αυτή, το εικονικό νόμισμα εισέρχεται και στο εκπαιδευτικό σύστημα, έναν από τους ελάχιστους τομείς από τους οποίους απουσίαζε μέχρι σήμερα. Το bitcoin πρωτοεμφανίστηκε το 2009, ως ένα νόμισμα που δεν ελέγχεται από καμία κυβέρνηση και καμία κεντρική τράπεζα, οι συναλλαγές του οποίου γίνονται χωρίς προμήθεια και περιορισμό.

Το «πορτοφόλι» του χρήστη βρίσκεται στον υπολογιστή του, όπου το εικονικό νόμισμα παράγεται με βάση ειδικούς κώδικες που διασφαλίζουν την αυθεντικότητά του και την εγκυρότητα των συναλλαγών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ιδρύματος, το bitcoin αποτελεί μία αναπόφευκτη τεχνολογική εξέλιξη, η οποία ανοίγει νέους δρόμους για το online εμπόριο, τα χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις διεθνείς συναλλαγές.

Γι’ αυτό και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας θα ξεκινήσει από αυτή την άνοιξη ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τα ψηφιακά νομίσματα. Επίσης, θα δημιουργήσει μία «ανοικτή» ιντερνετική πλατφόρμα με μαθήματα για το bitcoin, τα οποία θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει από τον υπολογιστή του δωρεάν.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...