Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΟΠΩΝ ΤΗΣ MΑΑΛΟΥΛΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για τις προσπάθειες κατάληψης από την ένοπλη αντιπολίτευση στη Συρία της πόλης Μααλούλα, ενός συμβόλου της χριστιανικής παρουσίας στη Συρία.
"Η Μόσχα εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για το γεγονός ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις έπληξαν τη Μααλούλα στη Συρία, ένα σύμβολο της χριστιανικής παρουσίας στη χώρα αυτή. Οι κάτοικοι της μιλούν την Αραμαϊκή γλώσσα, η οποία έχει σχεδόν εξαφανιστεί και είναι η γλώσσα στην οποία ο Ιησούς Χριστός κήρυττε και οι εκκλησίες που βρίσκονται σε αυτή την πόλη είναι από τις παλαιότερες και πιο τιμημένες εκκλησίες των χριστιανών", δήλωσε το γραφείο τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε "όλους που ενδιαφέροναι για την τύχη του λαού της Μααούλα να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν τους σκοτωμούς και την καταστροφή των χριστιανικών ιερών τόπων."

"Οι τρομοκρατικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Μεγάλη ευθύνη για αυτές φέρουν εκείνες οι δυνάμεις που ενθαρρύνουν τους τρομοκράτες εντός και εκτός του κράτους, εσκεμμένα ή όχι,"
 καταλήγει το έγγραφο.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...