Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Φωτισμένες Ξεσκεπάζονται.

Αρχιμ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Δ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Προηγουμένου της Ι.Μ. Πετράκη
 
Ο χαιρέκακος Διάβολος τρέφει θανάσιμο μίσος εναντίον του ανθρωπίνου γένους και κατά της διδασκαλίας του Ευαγγελίου, με την οποία μπορεί να σωθεί ο άνθρωπος.
Γι’ αυτό λοιπόν πολεμάει με μύριους τρόπους την πίστη και μηχανεύεται δολιότητες, ώστε να απομακρύνει ακόμα και θεοσεβή πρόσωπα από την Εκκλησία, όπως έδιωξε και τους Πρωτοπλάστους από τον Παράδεισο.

Για να πετύχει το σχέδιο του ο Σατανάς ανάβει σε αρκετές περιπτώσεις στο μυαλό των Χριστιανών την αλαζονεία και τον εγωισμό. Ψιθυρίζει στο αυτί τους, ότι τάχα είναι οι πιο καλοί, οι πιο σπουδαίοι, οι πιο άξιοι χριστιανοί, ότι είναι οι εκλεκτοί, που θα μπορούν να παίρνουν και να διαβιβάζουν και εντολές και μηνύματα του Θεού ακόμα.

Ας μη ξεχνάμε, ότι ο Σατανάς, αφού χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να ρίξει στην αμαρτία τον Μέγα Αντώνιο και απέτυχε, στο τέλος προσπάθησε να του ανάψει τον εγωισμό ψιθυρίζοντας του:

— Είσαι ο μόνος, που δεν μπόρεσα να ρίξω στο πειρασμό!

Μα ο γενναίος αθλητής της ερήμου, γεμάτος ταπείνωση αντιπαρήλθε με προσευχή και αυτό τον πειρασμό του Διαβόλου. Δεν άφησε αυτόν τον συλλογισμό να ριζώσει στη σκέψη, μα τον πέταξε με αηδία γιατί ήξερε καλά τις πανουργίες του Σατανά και τα τεχνάσματα του. Δεν άφησε ο μεγάλος ασκητής τον πειρασμό να τον ρίξει στον εγωισμό, στην αλαζονεία και στην απώλεια.


_____Οι «φωτισμένες»_____


Την παγίδα όμως αυτή του Σατανά δεν την ξεφεύγουν πάντα οι άνθρωποι, έστω κι' αν έχουν θεοσέβεια. Ο Σατανάς ξέρει να τους δένει ύπουλα στη πλάνη.

Κι' αυτό συμβαίνει με τις «φωτισμένες», μια κατηγορία χριστιανών, γυναικών κυρίως, που έχει καταφέρει ο Σατανάς να τις πείσει, ότι εκείνες είναι:

• Οι γνήσιες Χριστιανές που έχουν το χάρισα, την «φώτιση» να επικοινωνούν με το Θεό και την Παναγία με όνειρα και οράματα και παίρνουν διάφορες εντολές, τις οποίες διαβιβάζουν οπούς ανθρώπους.

• Ανάβει μέσα τους το θηρίο του εγωισμού, ότι τάχα επικοινωνούν άμεσα με το Θεό. Κι’ επειδή αυτές υποκύπτουν στον πειρασμό, ο Σατανάς τις οδηγεί όλο και σε μεγαλύτερο εγωισμό και πιο σκοτεινή πλάνη...


Ξεστρατίζουν από τη διδασκαλία της Εκκλησίας

Οι «Φωτισμένες», λοιπόν, ενώ ξεκινάνε από φιλευσέβεια, επειδή υποκύπτουν στον πειρασμό του Διαβόλου, σιγά - σιγά γίνονται όργανα του και ξεστρατίζουν από την Διδασκαλία της Εκκλησίας.

Λένε, ότι μιλάνε με την Παναγία, ότι δέχονται παραγγέλματα θεία, ότι είναι όργανα του Θεού. Μ' αλλά λόγια αυτοαποκαλούνται σαν πρόσωπα εκλεκτά του Θεού, σαν κυριευμένες από τη θεία χάρη και σαν διαλεχτές του Θεού να μεταβιβάζουν τα θεία παραγγέλματα του ουρανού, που παίρνουν με οράματα...

Μ' αυτόν τον τρόπο ανεβάζουν τον εαυτό τους σαν να είναι τάχα προφήτιδες και άγια πρόσωπα. Πέφτουνε μ' αλλά λόγια στον πειρασμό της αλαζονείας στην υπερηφάνεια που απεχθάνεται ο Θεός και αγαπάει ο Διάβολος.


Οράματα και πλάνη

Με τα οράματα βρίσκει ο Σατανάς την ευκαιρία να τις έχει στο χέρι του και να ψιθυρίζει στο αυτί τους πράγματα ανόητα, που σιγά - σιγά γίνονται μάστιγα, πλάνη φοβερή. Νομίζουν έτσι οι «φωτισμένες», ότι παίρνουν θεϊκά προστάγματα, αλλά στην πραγματικότητα γίνονται φορείς των πειρασμών του Πονηρού...

Κι΄ επειδή καταφέρνει ο Σατανάς να φουντώνει τον εγωισμό τούς, δεν ακούνε κανένα εκκλησιαστικό πρόσωπο, κανένα πνευματικό, άλλα επιδίδονται σε έργα αυτοπροβολής.

— Τι κάνουνε;

Με λεπτομέρεια θα τα διαβάσετε στη συνέχεια, μα εδώ θα σας πούμε μερικά σε γενικότητες:

• Ξεστρατίζουν ψυχές από την Εκκλησία και, πλανεμένες οι ίδιες, πλανούν Χριστιανούς.

• Μιλάνε με εγωισμό για τον εαυτό τους και ανακοινώνουν τις σκέψεις τους, σαν να είναι αυτές το Ευαγγέλιο...

• Ο εγωισμός τους κυριαρχεί τόσο σατανικά, ώστε να φθάνουν σε σημείο να δέχονται χειροφιλήματα και να αυτοεπαινούνται στην ώρα της προσευχής, όπως μια φωτισμένη της Θεσσαλονίκης, με λόγια σαν ετούτα:

...«Συ γνωρίζεις Κύριε τι έχω υποφέρει 27 ολόκληρα χρόνια να σε υπηρετώ και να σε δοξάζω. Τώρα Κύριε, με επέλεξες να ποιμάνω τα πρόβατα σου»

• Φθάνουν σε σημείο να ρίχνουν σε δεύτερο πλάνο — αν δεν το καταργούν — το Ευαγγέλιο και να βάζουν μπροστά τα χειρόγραφα προστάγματα τους...

• Φθάνουν σε σημείο να μας περιγράφουν τον Παράδεισο και να μας δίνουν σχεδιαγραφήματα...

• Δίνουν παραγγέλματα για νηστείες, που δεν έχει καθιερώσει η Εκκλησία ή προστάζουν νηστεία σε μέρες που καταλύονται τα πάντα.

θα διαβάσετε πιο κάτω για μια τέτοια «φωτισμένη» οραματίστρια, που μιλούσε τάχα με την Παναγία, που όμως ήτανε ο Σατανάς, και παράγγελνε, να νηστέψουν τα Χριστούγεννα!...

• Φθάνουν σε σημείο μερικές «αρχιφωτισμένες» να διακωμωδούν το θειο, όταν λένε ότι τους αποκαλύπτεται άνωθεν για το ποια γυναίκα πρέπει να πάρει ο δείνα ή πόσες μέρες αδείας δικαιούται η τάδε «φωτισμένη» να πάει στο χωριό για τις δουλειές της...

• Ο εγωισμός τους κυριαρχεί τόσο σατανικά, ώστε να λένε, ότι διαλέγονται άνωθεν, με οράματα θεία, που λένε λόγια σαν τούτα:

«Κόρη μου εσύ θ' ανοίξης Σχολή και θα την ονομάσεις «Απολυτρωτική Σχολή της Παναγίας» (περίπτωση της Ζολώτα)! Τα οράματα όμως πλάνησαν πολλούς και με αυτά πέτυχε μεμονωμένα ο Σατανάς πολλούς να καταστρέψει. Ο Σατανάς ως γνωστόν μπορεί να εμφανίζεται και σαν άγγελος φωτός για να πετύχει την πλάνη του. Μη ξεχνάτε, ότι παρουσιάστηκε σαν καλόγηρος που έφερνε ζεστό ψωμί στο νηστεύοντα Άγιο Αντώνιο. Ο Μεγάλος ασκητής όμως κατάλαβε την πανουργία του και τον έδιωξε.

Τα οράματα γοητεύουν νεαρές απλοϊκές κρυφοφιλόδοξες, που ικανοποιούνται νομίζοντας, ότι μιλάνε με την Παναγία στα όνειρα τους.


Οδηγούν μακριά από την πίστη

Όσο κι' αν παρουσιάζονται θεοσεβούμενες οι «φωτισμένες», στην ουσία βρίσκονται μέσα στον πειρασμό και στην πλάνη του Διαβόλου.

Η «κίνησή» τους είναι πλάνη σατανική, διότι καλλιεργούν τη διαστροφή και τη σύγχυση. Διότι ουσιαστικά αρνούνται την πίστη του Χριστού, αφού σε πρώτο πλάνο βάζουν τον εαυτό τους και τα ψεύτικα οράματα τους.
Διαστρεβλώνουν την Αλήθεια του Χριστού και την Διδασκαλία της Εκκλησίας.

Διδάσκουν έμμεσα ανυπακοή στον κλήρο και περιφρόνηση στο Μοναδικό σχήμα.

Αχρηστεύουν την Εκκλησία και κάνουν τα σπίτια τους Εκκλησία. Αρνούνται τον ρόλο των Ποιμένων της Εκκλησίας στα Μυστήρια και ούτε λίγο ούτε πολύ μας προετοιμάζουν «φωτισμένες σαν εξομολόγους πνευματικούς και ιεροκήρυκες.


Χαίρεται ο Σατανάς

Με όλα αυτά χαίρεται ο Σατανάς και πανηγυρίζει, διότι βλέπει, ότι οι γυναίκες, αυτές γίνονται όργανά του, ενώ ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται.

Βλέπει, ότι με αυτές καλλιεργείται σύγχυση στην Εκκλησία, παρανόηση στα Μυστήρια, εχθρότης στον κλήρο, φούντωμα του εγωισμού. Βλέπει, ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την απώλεια πολλών ψυχών, που ξεκινάνε από θεοσεβείς και καταντούν να λατρεύουν τις «φωτισμένες» και ν' ακούνε ανόητα σατανικά οράματα... Βλέπει χαιρέκακα, ότι αρκετές, νέες ειδικότερα, αφήνουν την Εκκλησία και το Ευαγγέλιο και προσκολλώνται σε οίκους και Σχολές «φωτισμένων».... από το πνεύμα του Πονηρού!

Κι' αν ανάμεσα στις προσευχές τους κακολογούν τον Σατανά, αυτός δεν στενοχωριέται, γιατί ξέρει πώς τελικά στη πλάνη του βρίσκονται κι' αυτός θα τις καθοδήγηση... Σκοπός του είναι να ξεχασθεί η Εκκλησία και το κήρυγμα του Ευαγγελίου.


Μια σύγκριση αποκαλυπτική

Αν θέλουνε οι φωτισμένες να καταλάβουν πόσο μακριά από την αλήθεια βρίσκονται και πόσο δεμένες στη πλάνη του Διαβόλου, ας συγκρίνουν τον δικό τους εγωισμό με την ταπείνωση αγίων ανδρών.

Άγια, ασκητικά πρόσωπα, με προφητικό χάρισμα και στολισμένοι με αρετές ποτέ δεν μίλησαν με υπεροψία, ότι επικοινωνούν με το Θεό και ότι ο Θεός διέταξε τούτο η εκείνο μέσω αυτών...

Και όταν τύχαινε να ιδούν όραμα, ήτανε πολύ προσεκτικοί. Το επιβεβαίωναν με προσευχή και νηστεία. Κι' υστέρα πάλι γίνονταν ακόμα πιο ταπεινοί. Δεν βγαίνανε να πούνε σ' άλλους συνασκητάς, ότι εγώ είδα τούτο ή εκείνο. Γεμάτοι δέος αντιμετώπιζαν το θείο δράμα.

Ο Απόστολος Παύλος, που έφθασε μέχρι τον τρίτο Ουρανό και του αποκάλυψε ο Θεός τον Παράδεισο, δεν καυχησιολογεί, δεν κάνει περιγραφές. Το ανακοινώνει το γεγονός αυτό, όχι με προσωπικό τόνο «εγώ είδα... άκουσα», αλλά σε τρίτο πρόσωπο, σαν να συνέβη σε άλλον. Και το αφηγείται με λίγες λέξεις κι' όχι αμέσως, αλλά υστέρα από δεκατέσσερα (14) χρόνια. Το αφηγείται με ταύτα τα χαρακτηριστικά λόγια:

«Οίδα άνθρωπον εν Χριστώ Ιησού προ ετών δεκατεσσάρων είτε εν σώματι ουκ οίδα, είτε εκτός του σώματος, ουκ οίδα, ο Θεός οίδεν αρπαγέντα τον τοιούτον έως τρίτου ουρανού. Και οίδα τον τοιούτον άνθρωπον' είτε εν σώματι, είτε εκτός του σώματος ουκ οίδα, ο Θεός οίδεν' ότι ηρπάγη εις τον Παράδεισον και ήκουσεν άρρητα ρήματα, α ουκ εξόν ανθρώπω λαλήσαι».

Βλέπετε ταπείνωση και αγιοσύνη; Βλέπετε πώς εκδηλώνεται ο πραγματικά ευσεβής; Ούτε ίχνος εγωισμού.

Ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα είχε συναντηθεί στο κελί του με τον Άγιο Μήνα και σ' εκείνη που τους είδε να συνομιλούν συνέστησε να μη πει τίποτε.

Άγιοι άνδρες και ασκητές, όταν βλέπανε ότι κάποιο θαυμάσιο γεγονός στη ζωή τους (επικοινωνία με το θειο), έγινε από κάποιον γνωστό, παρακαλούσαν αυτόν που το είδε να μη το φανερωθεί...

Με ταπείνωση, σιωπή, προσευχή, νηστεία και μυστικότητα αντιπαρέρχονταν οι Άγιοι και οι Μάρτυρες μεγάλα και θαυμαστά γεγονότα της ζωής τους...

Σ' αυτή την θεία ταπείνωση των αγίων και μαρτύρων οι «φωτισμένες προτάσσουν τον αχαλίνωτο εγωισμό, την μανία αυτοπροβολής, την μοναδικότητα τους, σαν φορέων της χάριτος Του Θεού...

Όλα αυτά μαρτυράνε ξεκάθαρα, ότι είναι εκ του πονηρού και ας σπεύδουν με συντριβή και ταπείνωση στη μετάνοια, αντί να μένουν πεισματικά κολλημένες στην πλάνη.

Γνωρίζω, ότι με το βιβλίο αυτό πολλές «φωτισμένες» δεν θα θελήσουν να ακούσουν τίποτε, ούτε θα πειστούν. Αλλά τουναντίον θα κινήσω την μήνιν και αγανάκτησί τους εναντίον μου. Θα ξεράσουν εις βάρος μου τόσα, που ούτε ο Αχελώος δεν με πλένει. Αυτές είναι φανατικότερες και από τους Γιαχωβάδες!

Ας πουν όμως και ας κάμουν εις βάρος μου ότι θέλουν. Εγώ τα γράφω, χωρίς κανένα συμφέρον και καμμίαν έχθρα ή αντιπάθεια, αλλά από πόνο και ενδιαφέρον, για την ψυχή τους. Είναι κρίμα να πλανώνται οι γυναίκες αυτές και να χάσουν την ψυχή τους.

Ελπίζω, ότι από το διάβασμα αυτού του βιβλίου, με τη βοήθεια του Θεού, πολλές «φωτισμένες» θα ξεσκοτιστούν από την πλάνη του Σατανά, θα φωτιστούν πραγματικά, θα δουν σε τι πλάνη έπεσαν και θα βαδίσουν τον πραγματικό δρόμο της σωτηρίας και της Εκκλησίας και θα κοσμήσουν την Βασιλείαν του Θεού.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...