Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Για ποιούς κτυπούν οι καμπάνες του Βοσπόρου;



του Δρ Κ.Βαρδάκα.

Μα καλά αφού στον Βόσπορο ούτε καμπάνες ακούγονται, ούτε καμπαναριά σήμερα υπάρχουν!! Τότε πως θα κτυπήσουν και ποιά αυτιά θα τις ακούσουν??

Για να πιάσουμε την άκρη του γεωπολιτικού νήματος  από την αρχή θα επισημάνουμε τα πρώτα ταξίδια του προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη θητεία του. Ήταν λοιπόν η Κωνσταντινούπολη όπου στα φωτογραφικά επίκαιρα είδαμε το θολό βλέμμα του να μετεωρίζεται στην μεγαλοπρέπεια της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ δίπλα στον ξεναγό κ. Ερντογάν  και μετά τον είδαμε στην Αίγυπτο δίπλα στον κ. Μουμπάρακ να προθερμαίνει τους αδελφούς μουσουλμάνους..
Τα δύο αυτά ταξίδια προσέγγισης του αραβικού κόσμου σηματοδότησαν τις δύο μελλοντικές γεωπολιτικές θεατρικές σκηνές εκ των οποίων η δεύτερη άνοιξε ήδη την αυλαία της στην Αίγυπτο.. Απομένει η πρώτη να ανοίξει την παγκόσμια πρώτη της  λόγω της ιδιαίτερης βαρύνουσας γεω-στρατηγικής θέσεως της.
Θα μου επιτρέψετε να εκφέρω και να αποτυπώσω την συναισθηματική μου φόρτιση γιατί την στιγμή που ποτίζεται ο πλανήτης μας με αθώο αίμα δεν μπορείς τους παραπάνω καραγκιόζηδες να τους λες κυρίους αλλά ούτε και καραγκιόζηδες.
Και τι έχουμε λοιπόν προ των θυρών? τον Ομπάμα να θέλει να ¨¨χειρουργήσε騨 την Συρία για το καλό της ανθρωπότητας!! Μήπως με αυτό το πολεμικό χειρουργείο θέλει να κάνει λίφτιγκ  στην πεσμένη δημοτικότητα του? πλησιάζει μάλιστα και η μεγάλη ημέρα των νεοποχιτών η 11η Σεπτεμβρίου! Μήπως θέλει να ρετουσάρει την οικονομική μηχανή της Αμερικής με ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην παραγωγή πολεμικού υλικού? Εδώ που τα λέμε χωράει μια καίρια ερώτηση. Πως η Αμερική έγινε Υπερδύναμη? Μα φυσικά φτιάχνοντας όπλα για Παγκόσμιους Πολέμους...
Λοιπόν θα δούμε τα αμερικανικά βλήματα να στοχεύουν Συρία. Ξέρουν αυτά τα ανθρώπινα βλήματα τι έχουν απέναντι τους??
Σίγουρα θα έχουν απέναντι τους τον Απόστολο Παύλο από την Αντιόχεια και την Ταρτούς, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό από την Δαμασκό, τον Άγιο Ισαάκ τον Σύρο, τον Άγιο Ευστάθιο τον Πατριάρχη και τόσους άλλους Αγίους που τους περιμένουν με ανοικτές αγκάλες!! Πού να ξέρουν τα αμερικανικά βλήματα ότι στην περιοχή της Αντιοχείας ακούσθηκε και καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία η ονομασία ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ , ότι στα μέρη αυτά διαφυλάχθηκε η Τίμια Κάρα του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ???
Ας αφήσουμε τα Αμερικανάκια και να πάμε στην Ρώσικη Ναυτική πασαρέλα μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Συρίας.
Θα κάνουν τίποτε ουσιαστικό οι Ξανθοί η παίζουν επικοινωνιακά παίγνια υποψήφιας Υπερδύναμης?
Αν και έχουμε ζεστό Σεπτέμβρη οι σχέσεις των νεοποχιτών είναι παγωμένες μέχρι το κόκκαλο! Όταν βλέπει κάποιος την Μεγ. Βρετανία να κάνει πίσω, τότε κάποιο μπέρδεμα έρχεται. Δεν σκέφτηκαν καθόλου στο USA ότι η φίλη τους Μέρκελ έχει εκλογές? Αυτό φυσικά δεν είναι καμία σημαντική μεταβλητή  μπροστά στον κίνδυνο να αυξηθεί απότομα η τιμή του Μαύρου χρυσού και να στείλει στα τάρταρα της απόγνωσης τις Ευρωπαικές Οικονομίες.
Και τότε ποιος θα βοηθήσει τους εφησυχάζοντες μνημονιακούς στην Ελλάδα που ονειρεύονται ανάπτυξη με τρελούς ρυθμούς αποκρατικοποίησης? Ένα είναι σίγουρο ότι θα τρέχουν στα σούπερ Μάρκετ και δεν θα βρίσκουν πάμπερς !!
Όλο αυτό το τρελό  σκηνικό θα αυξήσει την ανυποληψία της Αμερικής και τότε το κάθε Έθνος θα κάνει του κεφαλιού του με πρώτο πρωταγωνιστή την τουρκική αλεπού που θα βρει ευκαιρίες να μπει στο κοτέτσι της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου με πρόθεση να κατασπαράξει και τις δικές μας ¨¨κότες¨¨ μαζί και τα ενεργειακά αυγά .
Τι θα κάνουν τότε οι Ρώσοι για εμάς τους Ομόδοξους? Ότι έκαναν και στην Συρία? Αυτό που τους πονάει περισσότερο είναι να μην τους φρακάρουν τα γεωπολιτικά στενά του Βοσπόρου και τους πνίξουν γεωστρατηγικά.
Όταν οι Κούρδοι θα σηκώσουν κεφάλι οι δικοί μας θιασώτες της Ελληνο- τουρκικής φιλίας και προσέγγισης θα τρώνε μπάτσες από τους εταίρους τους. Τότε τι θα πούνε στον Ελληνικό Λαό που βλέπει ήδη τα τεκταινόμενα??
Τις προάλες ο ίδιος έγινα μάρτυρας μίας ηρωικής αναχαίτισης σε χαμηλή πτήση στο Ανατολικό Αιγαίο από ένα παλληκάρι μας πιλότο που στρίμωξε τον Τούρκο. Αυτό που ένοιωσα εκείνη την στιγμή ήταν πέρα από την εθνική ανάταση, τον τρόμο που διακατείχε τον τούρκο πιλότο που σαν κυνηγημένο σκυλί έτρεχε να σωθεί.
Υπάρχουν πολλές γεωπολιτικές αναλύσεις που ταυτίζονται με πραγματικά γεγονότα που επαλήθευσαν λεγόμενα Αγίων Πατέρων. Αυτές οι αναλύσεις μεταφέρουν το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων σε πρώτη φάση από την δεινοπαθούσα Συρία στην Ελληνο- Κυπριακή Υφαλοκρηπίδα και μετά στα στενά του Βοσπόρου.
Αυτά που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας κτυπούνε ήδη πένθιμα της νοητές Καμπάνες του Βοσπόρου στις αιματοβαμμένες συνειδήσεις  των  επικυρίαρχων της γης γιατί εκεί μέσα στα θαλασσινά Στενά από τα Δαρδανέλια- Ελλήσποντο- Βόσπορο αφού σπάσουν τα μούτρα  μεταξύ τους, θα ζητήσουν τελικά έμπρακτη  συγνώμη από αυτούς που αδίκησαν κατά επανάληψη και δια χρονικά.
Ούτε καν μπορούν να φαντασθούν ότι ο πατημένος από αυτούς στο χώμα σήμερα Έλληνας- Ορθόδοξος- Ρωμηός ήδη ακούει τις ίδιες Καμπάνες .


Αλλά τις ακροάζεται πνευματικά μέσα από την Ιστορική Παράδοση του και τον γαλουχημένο πόνο των θλίψεων του χθες και του σήμερα να δίνουν χαρμόσυνο ήχο και όχι πένθιμο, να δίνουν άγγελμα ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ και ΕΙΡΗΝΗΣ για όλη την Ανθρωπότητα.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...