Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί ξαφνικά άρχισε να βιάζεται τόσο ο Τσίπρας;

tsipras
Σε υποσχέσεις που δεν έχουν ακουστεί ούτε σε προ κρίσης προεκλογικές περιόδους, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη.

Μπροστά στον Λευκό Πύργο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για Εθνικό Συμβόλαιο και Νέα Σεισάχθεια και έταξε αφειδώς στους πολίτες: Κατάργηση του μνημονίου από την επόμενη ημέρα της εκλογής του, κούρεμα του χρέους με ευνοϊκούς όρους και περίοδο χάριτος με ρήτρα ανάπτυξης, αποφυγή σύναψης νέων δανείων, διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου.
Δεσμεύτηκε ότι σε κανέναν μα σε κανέναν πολίτη δεν θα κόβεται το νερό, το ηλεκτρικό και η θέρμανση και υπονόησε ότι όποιος δεν έχει λεφτά δεν θα χρειάζεται να πληρώνει εισιτήριο στις αστικές μεταφορές.
Είπε ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικών σταθμών και κανείς άνθρωπος χωρίς φαγητό. Διαβεβαίωσε για απόλυτη προστασία από τις τράπεζες και ανέφερε ότι κανένα σπίτι δεν θα οδηγηθεί σε πλειστηριασμό.
Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα προ του μνημονίου επίπεδα όπως επίσης και το προηγούμενο εργασιακό καθεστώς, ενώ παράλληλα θα τακτοποιηθούν τα χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
Οι φόροι, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας θα μετατεθούν από τα χαμηλά στα υψηλά εισοδήματα. Όλες οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν και θα επανεξετασθούν όλες οι συμβάσεις ιδιωτικοποίησης  που υπογράφηκαν από το «αμαρτωλό» ΤΑΙΠΕΔ.
Επίσης θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για τα καταστροφικά μνημόνια…
Αυτό που δεν εξήγησε όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γιατί τόση ξαφνική βιασύνη; Γιατί έχει βαλθεί για την ανατροπή, εδώ και τώρα,  της κυβέρνησης  και δεν περιμένει την εξέλιξη των πραγμάτων; Μήπως φοβάται κάτι;

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...