Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση του ΡΚΚ σε φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής

Από της ανακήρυξης της εκεχειρίας εκ μέρους του Ηγέτη του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, στις 21 Μαρτίου 2013 μέχρι χθες, και η κουρδική και η τουρκική πλευρά...
απέφυγαν κινήσεις που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που επικρατεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δυο μερών, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Τον Αύγουστο η κουρδική πλευρά και πιο συγκεκριμένα οι ηγέτες του ΡΚΚ που βρίσκονται στο όρος Κανδήλι, άρχισαν να στέλνουν τελεσίγραφα προς την τουρκική κυβέρνηση, δίνοντάς της διορία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, για να προβεί σε πρακτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης πολιτικής λύσης στο Κουρδικό Ζήτημα. Μάλιστα, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν έκανε κάποιο βήμα, προχθές η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι παγώνει η διαδικασία απόσυρσης των ανταρτών του ΡΚΚ από το Βόρειο Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία), μέχρι η Τουρκία να κάνει τα οφειλόμενα βήματα.
Χθες το βράδυ, στις 21:30, αντάρτες του ΡΚΚ έκαναν την πρώτη τους βίαιη ενέργεια εναντίον τουρκικού στρατιωτικού στόχου, χωρίς όμως τη χρήση όπλων. Ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ περικύκλωσε υπό κατασκευή φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στο χωριό Μπελένολουκ, στην Επαρχία Περβάρι του Νομού Σιίρτ και αφού απομάκρυνε τους οικοδόμους, τοποθέτησε εκρηκτικά στις τέσσερις γωνίες του φυλακίου και το ανατίναξε.

Οι αντάρτες ανατίναξαν το φυλάκιο επειδή στην ουσία θα είναι ...άχρηστο, αφού ένα από τα θέματα που απασχολούν την τουρκική και την κουρδική πλευρά, είναι η μειωμένη στρατιωτική παρουσία του τουρκικού στρατού στο υπό δημιουργία αυτόνομο Κουρδιστάν!

Στη συνέχεια οι αντάρτες πήραν μαζί τους στο βουνό τέσσερις εργαζομένους στο υπό κατασκευή φυλάκιο, για ολιγόωρη ΕΗΔ (Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση)!

Σήμερα το πρωί οι αντάρτες άφησαν ελεύθερους τους εργαζομένους στο υπό κατασκευή φυλάκιο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι τελικά η τουρκική κυβέρνηση χθες διέρρευσε ...αρμοδίως ότι είναι ήδη σε διαβούλευση με τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν για το "πακέτο εκδημοκρατισμού" τον οποίο είναι υπό διαμόρφωση και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μέτρα που θα συμβάλλουν στην πολιτική επίλυση του Κουρδικού.

infognomon

enkripto

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...