Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Διάγγελμα Ομπάμα για τη Συρία στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει στις 10 Σεπτεμβρίου να απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος σχετικά με το συριακό πρόβλημα, ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη σύνοδο κορυφής των G20 στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η άποψη για το απαράδεκτο της χρήσης της βίας δίχως την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αξίζει το σεβασμό, όμως σε συνθήκες αδράνειας του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή η αρχή δεν λειτουργεί.

Την ίδια στιγμή ο Ομπάμα απέκλεισε μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι τα χτυπήματα κατά της Συρίας θα πραγματοποιηθούν με πυραύλους τύπου Κρουζ από θάλασσα και με αεροσκάφη.

Η Γερουσία των ΗΠΑ θα ψηφίσει για τη Συρία στις 11 Σεπτεμβρίου
Η Γερουσία των ΗΠΑ έλαβε προς εξέταση το σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία, το οποίο προβλέπει κυρώσεις με χρήση βίας κατά αυτής της χώρας με διάρκεια έως 90 ημέρες. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

Για να λάβει στις ΗΠΑ νομική ισχύ, το έγγραφο θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο υποστήριξη στη στρατιωτική επιχείρηση, στόχος της οποίας φέρεται να είναι η αποτροπή χρήσης χημικών όπλων στη Συρία.

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/09/10

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...