Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Επιτέλους να γίνει της ΕΡΤ!!! δηλ. της Ελλάδας, της Ρωμιάς, της Τρελής.



Πρωί-πρωί σηκώθηκα να βοηθήσω την ξαδέλφη μου που μετακόμιζε σε μικρότερο σπίτι. Ο μισθός κόπηκε στην μέση ενώ σπουδάζει δύο παιδιά.
Έτσι έκοψε και το σπίτι στην μέση και φυσικά της περίσσεψαν έπιπλα. Ακόμη δεν είχε χαράξει και ακούσθηκε στην σιγαλιά του πρωινού η βραχνάδα  του μεγάφωνου του μπαρμπά-Θανάση του παλιατζή, του πρώην αντικέρ από την Πόλη!!
¨όλα τα παίρνω, σας ξεβρομίζω  τους χώρους , παίρνω τηλεοράσεις, υπολογιστές, ακόμη και την Μέρκελ για να κοιμάσθε ήσυχα¨ το χαχανιτό του τώρα δεν κρυβόταν στο μεγάφωνο.
¨Σιγά Θανάση θα ξυπνήσεις τον κόσμο, είναι ακόμη νωρίς¨
η απάντηση του  ήταν στεγνή ¨αυτοί δεν ξυπνούν με τίποτε, μόνο όταν αδειάσουν οι τσέπες  και σφίξουν τα στομάχια μπορεί να αλλάξουν πλευρό!!¨  ¨Εχθές το βράδυ βρέθηκα σε μια μετακόμιση κοντά στο ραδιομέγαρο της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ήταν η στιγμή που από τις μεγάλες οθόνες στον προαύλιο χώρο  η Συμφωνική Ορχήστρα με όλο το δυναμικό της και με συγκινησιακό φορτίο παιάνιζε και έψελνε τον ΕΘΝΙΚΟ μας ΥΜΝΟ. Το μυαλό μου έφυγε , σταμάτησα την δουλειά  και με κατέκλυσαν όλες οι μνήμες του 50, όταν διωγμένοι από την Κωνσταντινούπολη με ελάχιστα πράγματα , κατεβήκαμε από το τραίνο στους Κήπους του Έβρου μόλις περάσαμε σε Ελληνικό έδαφος και  η Στρατιωτική Μπάντα για να μας παρηγορήσει μας υποδέχθηκε με τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.
Έβλεπα στην οθόνη της ΕΡΤ κάποιους να δακρύζουν, όπως έκλαιγα και εγώ τότε το 50. ΑΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΡΩΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ τι σου έμελλε να πάθεις !!!
Ο λογισμός μου  κτύπησε ταβάνι  και άρχισα να φωνάζω  μέσα στο πλήθος… που είσασθαν  όλοι εσείς να ψάλλεται τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ  τότε εκείνη την στιγμή που  βουλευτές   ¨δίχως να καλοδιαβάσουν ¨έβαζαν τις φαρδιές υπογραφές τους  στα  μνημόνια ¨μνημόσυνα¨ της Πατρίδας , παραγγέλνοντας μάλιστα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ¨τα βασανιστήρια¨, ενώ τα κρατικά κανάλια  με τα ίδια  μνημονιακά πρόσωπα παρουσιαστών  προσπαθούσαν να μας μεταπείσουν ότι ο οικονομικός  Θάνατός μας είναι ότι καλλίτερο μπορεί να μας συμβεί ??¨
Ο μπαρπα-Θανάσης ο Παλιατζής μας πήρε μονότερμα, αλλά μας έδινε μαθήματα ζωής. Άρχισε να σηκώνει τα πράγματα στην  καρότσα του αυτοκινήτου του και συνέχισε ακάθεκτος να μας μιλάει.
¨Μόνο όταν αισθανθούμε  πραγματικά ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΙΟΙ και ΤΡΕΛΟΙ ,ο  λόγος του λέει, μπορεί να ανατρέψουμε τα πάντα. Είναι δυνατόν οι διεθνείς οικονομικοί δολοφόνοι  να θέλουν να μας σώσουν?
Είναι δυνατόν να μας δουλεύουν ψιλό –γαζί όλοι τους  και να μην χαμπαριάζουμε? Ο Έλληνας δεν είναι τρελός, αλλά στην μακρόχρονη ιστορία του έφτασε στο απάτητο απόγειο της άκρης του ανθρώπινου ηρωισμού. Για το λόγο αυτό οι ξένοι μη μπορώντας να εξηγήσουν αυτό το γεγονός  χαρακτήριζαν τον Έλληνα  ως¨τρελό¨. Σήμερα όμως αυτός ο κατευφημισμόν  τρελός  είναι κοιμισμένος!!
Ένα πράγμα μας μένει να γίνει της  Ελλάδας , της Ρωμιάς, της Τρελής.¨ Και όταν γίνει αληθινό αυτό πιστεύω ότι θα επιστρέψω και στο πατρικό μου στην  ΠΟΛΗ!!!
Μετά την μετακόμιση πήγα να ξεκουρασθώ . Εκεί που ίσιωνα την πλάτη μου  ερχόταν στο νου η φράση του κυρ –Θανάση ¨ της  Ελλάδος , της Ρωμιάς, της Τρελής.¨
Απέναντι μου είχα τον υπολογιστή και έβλεπα διαδικτυακά την ΕΡΤ. Μία σκέψη με τίναξε στον αέρα, τα αρχικά της ΕΡΤ  που θέλουν να  την καταργήσουν , φτιάχνουν  τις λέξεις  ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΜΙΑ-ΤΡΕΛΗ.
Μία σκέψη κατέκλυσε και μένα τώρα … επιτέλους πρέπει να γίνει της ΕΡΤ, όπως μου το ανέλυσε πριν λίγο  ο μπαρμα-Θανάσης μήπως δούμε ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ και άσπρη μέρα σε αντίθεση με τον μαύρο τηλεοπτικό φόντο  μέσα στον οποίο έβαλαν τις ζωές μας.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ  
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...