Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Η ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΡΩΜΗΩΝ

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα που πραγματοποιήθηκε στις 25.6. 2013 στην προκυμαία της πόλεως της Καβάλας επί τη ευκαιρία της μετονομασίας του λιμένος της σε ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ που συμπίπτει με τα 100 χρόνια Ελευθερίας της Πόλης από την Τουρκοκρατία :

Σεβασμιότατε, αρχές και συμπολίτες μου, επισκέπτες και ταξιδευτές σε αυτό το μέρος. Σήμερα γιορτάζετε όλοι εσείς!!! ...Γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ... μας αξιώνει να ζήσουμε αυτή την μοναδική στιγμή.. να συνεορτάσουμε πανηγυρικά τα 100 χρόνια της λευτεριάς της ιστορικής και πάλαι ποτέ ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΗΣ πόλης της Καβάλας.
Και να πραγματώσουμε ένα πνευματικό Τάμα αιώνων!! Να δώσουμε το όνομα ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ σε αυτόν τον φυσικό λιμένα που απλόχερα ο ίδιος τον ευλόγησε και τον ανέδειξε ΥΨΗΛΗΣ πνευματικής αξίας Πύλη στην πραγματική Ευρώπη.
Πόσες γενιές η μία μετά την άλλη δεν περιδιάβηκαν αυτήν την πανέμορφη προκυμαία;
Πόσοι ταξιδευτές ανά τους αιώνες σε αυτό το μέρος δεν συνέδεσαν ένα κομμάτι της ψυχής τους με αυτή την ομορφιά που μας περιβάλλει;
Σίγουρα και οι πρόγονοι μας... σήμερα συνεορτάζουν μαζί μας.
Τι συμβαίνει άραγε και όλοι έχουν γοητευθεί με αυτό εδώ τον τόπο;
ΚΡΥΒΕΙ κανένα μυστικό;
Ένα μεγάλο γεγονός βρίσκεται ενώπιον μας και αυτό το γεγονός είναι πνευματικό, ιστορικό, ομολογιακό και διαχρονικό.


Εδώ που μιλάμε, αποβιβάσθηκε όπως γνωρίζουμε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ και η υπόλοιπη ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ συνοδεία ... αλλά δια αυτών και μέσω αυτών αποβιβάσθηκε Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ για πρώτη φορά μάλιστα στην ηπειρωτική Ευρώπη... Αυτό είναι Παγκόσμιο γεγονός που έχει παρελθόν και μέλλον... Παρελθόν γιατί η ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ φρόντισε με τον συντοπίτη μας Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο να καταστήσει την Ελληνική γλώσσα παγκόσμιο εργαλείο και δια αυτής να διαδοθεί το ΣΤΑΥΡΟ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στον τότε γνωστό κόσμο.
Μέλλον διότι το γεγονός αυτό αλλοίωσε προς το καλλίτερο τον Παγκόσμιο Πολιτισμό.
Οι Απόστολοι με το ζωντανό όραμα του Μακεδόνα άνδρα γνώριζαν που πήγαιναν. Οι γεωγραφικές γνώσεις του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΟΥΚΑ αμέσως στοχοποίησαν αυτό το μέρος γιατί εδώ στο λιμάνι κατέληγε τότε η λιθόστρωτη Εγνατία Οδός. Το δροσερό αεράκι που έρχεται δια μέσω της Θασοπούλας ... φούσκωνε τα πανιά τους και τους έφερε από την Τροία μέσω της Σαμοθράκης ..εδώ σε αυτήν την παραλία.
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ σαν γνώστης και κοινωνός της κοσμικής Ελληνικής παιδείας στο Όραμα του Μακεδόνα Άνδρα διέβλεπε το ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ- ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ που θα άρχιζε πλέον από το σημείο που ξεκίνησε και το εκπολιτιστικό έργο του Βασιλιά Αλέξανδρου, τώρα όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση αυτής της Ευρώπης με την ευλογία και την καθοδήγηση ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ...
Για πρώτη φορά Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ έβρεξε σε αυτήν την αμμουδιά της Μακεδονικής Ελληνικής Ακτογραμμής «τους ωραίους πόδας των Ευαγγελιζόντων την Ειρήνη Αποστόλων» ΚΑΙ «ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» αιώνια ευλογία του ΧΡΙΣΤΟΥ προς το Ελληνικό Έθνος.
Νά λοιπόν πού στεκόμασθε αυτήν την στιγμή!!! Πατάμε στα πρώτα βήματα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ στην Ευλογημένη Θύρα- Είσοδο του Ευαγγελίου στην Ευρώπη.
Τι συντέλεσθηκε σε αυτήν;

Από εδώ ανέτειλε ουσιαστικά το ταίριασμα δύο μεγάλων παγκόσμιων μεγεθών ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ με τον Ελληνικό Πολιτισμό και άρχισε να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση...που έγινε έκτοτε το καλύτερο στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και το ουσιαστικότερο διαμορφωτικό στοιχείο- καταλύτης της ανθρώπινης πολιτισμικής εξέλιξης.
Νά γιατί η Ευρώπη και όλος ο πανανθρώπινος πολιτισμός οφείλουν τα δέοντα σε αυτό το μέρος και σε αυτό το λιμάνι που στεκόμασθε!!!Και σήμερα το τιμάμε με την ονομασία του Αποστόλου Παύλου.
Ήταν καιρός πλέον να γίνει αυτό... και καλώς έγινε.
Μια τέτοια αξιακής σημασίας αλλαγή ονομασίας έκαναν και οι πρόγονοι μας Ρωμιοί- βυζαντινοί και ονόμασαν την Κλασσική Νεάπολη σε ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και την έκαναν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΗ και ΧΡΙΣΤΟΦΡΟΥΡΗΤΗ για να διαδράμει ομολογιακή παρουσία ως το καλύτερο στρατηγικό και γεωπολιτικό σταυροδρόμι μετά την Κωνσταντινούπολη.
Και το έκαναν αυτό με πόθο και λαχτάρα γιατί διέκριναν πνευματικά στην επίσκεψη του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ την παρουσία του ίδιου του ΧΡΙΣΤΟΥ... και τίμησαν τον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη Ιστορία, κόντρα στις φοβερές αιρέσεις του Μονοφυσιτισμού και της Εικονομαχίας.
Αλλά και η Ονομασία της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ τιμούσε και τη ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ μας η οποία δάνεισε την Ανθρώπινη Φύση στην ΘΕΟΤΗΤΑ.
Σε αυτά δύσκολα χρόνια που βιώνουμε και σε αυτά που δεν ξέρουμε τι φέρνουν... δεν πρέπει να απαισιοδοξούμε . Αυτό το μέρος έχει πολλές ευλογίες ...αρκεί να τις ανακαλύψουμε.
Για θυμηθήτε εδώ στην ίδια παραλία που αποβιβάσθηκε ο Απόστολος Παύλος αποβιβάσθηκε το '22 Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ που έφερνε μαζί του ΧΡΙΣΤΟ και τα βαθειά νάματα της Ρωμαίικης παράδοσης. Σε αυτό το ευλογημένο μέρος αναστήθηκε και μετάγγισε ζωή ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΡΟΟΔΟΥ. Σήμερα οι διεθνείς συγκυρίες μάς ξέβρασαν στην ίδια την πατρίδα μας πάνω στα βράχια των τοκογλυφικών αγορών. Μας έκαναν πτωχούς στις τσέπες, αλλά παραμένουμε πλούσιοι γιατί έχουμε Λεβεντιά, Φιλότιμο, Αξιοπρέπεια, Ιστορία και Μέλλον.
Η Ιστορία είναι το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΠΛΟ μας και σήμερα την χρησιμοποιήσατε σωστά ονοματίζοντας το λιμάνι αυτό ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.
Είναι ανάγκη από αυτά που βιώνουμε να οδηγηθούμε σε ουσιαστικότερη επανασύνδεση με το ιστορικό παρελθόν της πόλης μας που φέρνει μάλιστα και ευλογίες ΧΡΙΣΤΟΥ...
Μπροστά μας είναι οι ευκαιρίες για να κάνουμε την πόλη αυτή που αγαπήσαμε... πόλο παγκόσμιας έλξης, στρατηγικής ανάπτυξης και σημείο θρησκευτικής και οικονομικής αναφοράς.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να το σκεφτούμε και εφόσον το επιθυμούμε ... Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙ 600 ΧΡΟΝΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥ...
Είτε το υιοθετήσουμε, είτε το απορρίψουμε Η ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΣ ΠΟΛΙΣ ΟΡΑΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ.
Και αδιαμφισβήτητο παραμένει το γεγονός στις επερχόμενες γενιές "ότι η Πολιτεία αυτή έχει ταυτισθεί με το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" επαναλαμβάνω με το "ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" προς Φιλιππησίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου κεφ.Β 5-12, όπως αναφέρθηκε και αναλύθηκε για πρώτη φορά το 2009 στην ιστορική μελέτη "ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ".
Πιστεύω ότι ο τιμώμενος σήμερα ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ θα καταστήσει το λιμάνι αυτό λιμένα των ΕΘΝΩΝ.
Άλλωστε ο ίδιος φέρνει τον τίτλο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ και θα μας δώσει το ΕΝΑΥΣΜΑ για να αφήσουμε μια γνήσια παρακαταθήκη στις γενιές που δυναμικά έρχονται και μάλιστα εν μέσω αναφαινόμενων γεωπολιτικών ανατροπών που θα αναδείξουν τελικά την αξία και το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ (σε σχέση με το ρηχό βάθος της εξωτερικής πολιτικής διαφόρων γειτόνων μας).
Ευχαριστώ για την υπομονή και την αγάπη σας ευχόμενος ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ στην πολύπαθη Πατρίδα μας.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...