Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Οι αντιμαχόμενες πλευρές ετοιμάζονται...

σχόλιο Γ.Θ : Για όποιον έχει διαβάσει πολεμική ιστορία Α' & Β' Π.Π, δεν θα είναι δύσκολο να καταλάβει για που πάμε...


•  Αρκετά  σχόλια προκάλεσαν κάποιες φωτογραφίες της πρόσφατης τουρκικής αποβατικής άσκησης Efes στον κόλπο του Doganbey, οι οποίες απεικονίζουν τουρκικά άρματα μάχης Μ-48 να κινούνται παράλληλα με την ακτή. Όπως πληροφορούμαστε τα έντονα ρεύματα στην περιοχή στα τέλη Μαίου, έκαναν το έργο των Τούρκων καπετάνιων ακόμα πιο δυσχερές, με αποτέλεσμα ορισμένα LCT να πασχίζουν να "πιάσουν" στα προκαθορισμένα σημεία, χωρίς μεγάλη επιτυχία.. Καταλήγοντας ακόμα και στην άκρη της ακτής απόβασης, με συνέπεια τα Μ-48 να κάνουν παρέλαση κατα μήκος της, κίνηση εξαιρετικά ανθυγεινή σε περίπτωση πραγματικής επιχείρησης. Ας σημειωθεί ότι αυτό είναι εμφανές ακόμα και στις φιλτραρισμένες φωτογραφίες που δημοσίευσε το πρακτορείο Ανατολή για προπαγανδιστικούς λόγους .Φυσικά δεν είναι μυστικό ότι οι επιδόσεις των αξιωματικών του TDK σε αυτό τον τομέα δεν είναι ιδιαιτέρως κολακευτικές (1,2,3,4,5,6,7) Ακόμα και τα πιο σύγχρονα σκάφη χρειάζονται καπετάνιους..

Η προσέγγιση του νεότευκτου Ç-154 (παραδόθηκε στις  27 Απριλίου 2012) στην ακτή (1)

Η προσέγγιση του C-154 ακτή (2)

• Το πέμπτο κατα σειρά υποβρύχιο κλάσης Dolphin απέκτησε το Ισραήλ. Η τελετή ύψωσης σημαίας έλαβε χώρα στο Κίελο παρουσία του Ισραηλινού Α/ΓΕΝ Ναυάρχου Ram Rothberg, του Γεν. Γραμματέα του Ισραηλινού υπουργείου Άμυνας και λο.ιπών επισήμων των δύο χωρών. Το INS Rahav θα παραδοθεί στο Ισραηλινό Ναυτικό προς τα τέλη του έτους, μετά από σειρά θαλάσσιων δοκιμών. Το έκτο και τελευταίο υ/β της κλάσης θα παραδοθεί στην μεσανατολική χώρα προς τα τέλη της δεκαετίας. Τα συγκεκριμένα υποβρύχια αποτελούν μέρος του συστήματος στρατηγικής αποτροπής της χώρας, καθώς φέρουν κατάλληλα τροποποιημένους τορπιλοσωλήνες για την εκτόξευση πυραύλων πλεύσης Popeye Turbo ακτίνας 1500 χμ, εξοπλισμένων με πυρηνικές κεφαλές.

Ένα εκ των τριών αρχικών υ/β Dolphin του Ισραηλινού ναυτικού.

• Στην πραγματοποίηση της μεγαλύτερης άσκησης αεράμυνας των τελευταίων δεκαετιών προχώρησε στις 27 Μαίου η Μόσχα. Μονάδες αεράμυνας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής εφοδιασμένες με S-300PMU2 Favorit μετακινήθηκαν από την περιοχή του Λένινγκραντ στην περιοχή του Αστραχάν, όπου και συνασκήθηκαν με αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Baltimor, πλησίον της πόλης Voronezh.

• Την επιστροφή του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov στην Μεσόγειο από τα τέλη του 2013, ανακοίνωσε ο Ρώσος ναύαρχος Viktor Chirkov. Το σκάφος βρίσκεται δεξαμενισμένο στα ναυπηγεία του Severodvinsk Sevmash για την πραγματοποίηση ενός (αρκετά φιλόδοξου) προγράμματος εκσυγχρονισμού με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017. Οι εξελίξεις στην Συρία και η ανάγκη για ισχυρή ναυτική παρουσία στην περιοχή, πιθανότατα έθεσαν τέλος στα ρωσικά σχέδια εκσυγχρονισμού, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Το δεξαμενισμένο Αdm. Kuznetsov

• Πλήθος ρωσικών οπλικών συστημάτων παραδίδονται αυτή την περίοδο στο Αζερμπαιτζάν, απότοκο συμφωνιών του 2011-2012. Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν την παράδοση συνολικά 94 αρμάτων μάχης T-90S, 100 ΤΟΜΑ BMP-3, 18 αυτοκινούμενων πυροβόλων 2S19 Msta-S, 18 ΠΕΠ Smerch, 18 αυτοκινούμενων όλμων Vena, και 6 ΠΕΠ TOS-1A Solntsepek, συνολικής αξίας 700 εκ$ - ενός δις $. Η εξέλιξη αυτή ψαλιδίζει τις τουρκικές φιλοδοξίες για προώθηση του α/κ πυροβόλου Firtina -αρχικά- στον στενό σύμμαχο της Άγκυρας.

• Παραμένοντας στην περιοχή του Καυκάσου, σύμφωνα με αρμενικά ΜΜΕ η Ρωσία προχώρησε στην ανάπτυξη πυραύλων SRBM Iskander-M στην βάση που διατηρεί στο Gyumri της Αρμενίας.


http://www.enkripto.com/2013/06/e_20.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...