Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Απαραίτητη η υπογραφή Τσίπρα για την επόμενη δόση;

σχόλιο Γ.Θ : Η μάσκα της θεοποιημένης αριστεράς άργα ή γρήγορα θα πέσει...
Λέτε να την γλυτώσουμε την μελλοντική κυβέρνηση των αριστερών με την υπογραφή υποτέλειας;
 Ένα ακόμη θέμα προέκυψε από την χθεσινή κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα. Μία φράση του Ευ. Βενιζέλου κατά την κόντρα του με τον Αλέξη Τσίπρα άναψε νέες φωτιές και δημιουργεί πολλά ερωτήματα, όχι αναφορικά με την λίστα «Λαγκάρντ» αλλά με την εκταμίευση της
επόμενης δόσης από τους δανειστές μας.
Είπε απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ: «Εάν σας ζητήσουν να υπογράψετε για την επόμενη δόση θα το κάνετε; Γιατί αφού δεν έχουμε αξιοπιστία ως κυβέρνηση, η αξιοπιστία πρέπει να αναζητηθεί στην αντιπολίτευση. Αφού λοιπόν τους πείσατε ότι είμαστε αναξιόπιστοι και είστε ο

αξιόπιστος, να ετοιμαστείτε γιατί αυτό που θα ζητηθεί ως προϋπόθεση είναι η υπογραφή σας για την επόμενη εκταμίευση. Για να δείτε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!».
Λόγω της έντασης που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή, κυριάρχησε η αίσθηση πως ο κ. Βενιζέλος αναφερόταν σε υπογραφή που θα ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εάν βρεθεί στην κυβέρνηση –αυτή την εκδοχή μάλιστα έδιναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παρακολούθησαν την παρέμβαση του αρχηγού τους.

Όταν όμως η Ιπποκράτους διένειμε την ομιλία και τις παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου, φάνηκε ότι δεν εννοούσε... κάποια δόση στο μέλλον από κάποια κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά την επόμενη δόση. Και ότι η υπογραφή θα ζητηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση –δηλαδή, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράγοντες της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του οικονομικού επιτελείου δηλώνουν άγνοια για το θέμα.
Πρόκειται για μία κίνηση προσπάθειας εντυπωσιασμού από πλευράς Βενιζέλου ή πραγματικότητα;

http://www.triklopodia.gr
http://www.kalyterotera.gr/2013/01/blog-post_7184.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...