Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Γαλάζια Γράμματα... από την Κωνσταντινούπολη.

σχόλιο Γ.Θ : Ένας πραγματικός διάλογος δύο φίλων, που πρέπει να διαβαστεί από όλους τους Έλληνες, που ακούνε Κωνσταντινούπολη... και προσμένουν.


- Που είσαι; Πες μας τα νέα σου...

- Ε, τι να σου πω, ρε φίλε… Ό,τι και να σου πω, δεν θα καταλάβεις... Πρέπει να πας να δεις. Εκατόν σαράντα εννιά ευρώ μου βγήκε η εκδρομή πήγαινε-έλα με διαμονή σε 4* ξενοδοχείο μαζί με πρωινό και ξεναγήσεις για 4 μέρες, τζάμπα!

- Εσύ να τα ακούς, που λες ότι είμαστε φτηνοί.

- Φίλε, άκου τι θα σου πω, επειδή είμαι ρεαλιστής... Αν οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥ... ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝΕ ΣΑΝ ΟΡΕΚΤΙΚΟ... Δεν μπορείς να φανταστείς τι κόσμο βλέπεις. Όλα όσα έχεις δει, ξέχνα τα... Μιλάμε για μια Πόλη 19.000.000 και όλοι οι δρόμοι είναι ΤΙΓΚΑ στον κόσμο... Χωρίς υπερβολή... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ.

- Ναι ναι ναι, αν το δεις ορθολογιστικά και ρεαλιστικά, έχεις δίκιο, μια χαψιά θα μας κάνουν... ΑΛΛΑ ξεχνάς κάτι… ΤΟΝ Θ Ε Ο που ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ;

- Φιλε... άκου τι θα σου πω... Δεν μας αξίζει η βοήθεια του Θεού... Αν έβλεπες μόνο με τι άτομα ταξίδευα...Με τι έλληνες ταξίδευα...θα καταλάβαινες...Οι μισές γυναίκες ψάχνανε να δούνε το σπίτι του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή από την σειρά στον Αντ1...Οι άλλες μισές κατηγορούσανε την Εκκλησία και τον Κλήρο... Οι μισοί άντρες ψάχνανε χανουμάκια να πάνε να πιούνε ναργιλέδες... Σου μιλάω για μια ΣΚΑΤΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ… ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΩ.

- Έχεις δίκιο, αδερφέ, και εγώ μαζί σου. Εεε, θα σου έλεγα να πηγαίναμε μαζί Βασιλεύουσα, αλλά έως του χρόνου αυτοί μπορεί να ανήκουν στην ιστορία... Θα ταπεινωθούμε πρώτα και μετά.

- Πήγαμε τελευταία μέρα να εκκλησιαστούμε στο Φανάρι... Οι μισοί ήταν έξω από την Εκκλησία και καπνίζανε... Δεν είναι πράγματα αυτά... Ό,τι ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ... ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ... ΑΚΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...

- Τι να πεις και τι κάνεις, είμαστε ξεφτίλες... μα τελείως ξεφτίλες, μου τα λες τώρα και ανατριχιάζω.

- Αν θέλεις, πάμε και μαζί. Ξαναπάω άνετα… 149 ευρώ είναι το εισιτήριο.

- Τίποτα, τζάμπα... αλλά το αντέχει η καρδιά μου;

- ΑΜΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ… ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΨΥΧΗ... ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕ «Ε» ΚΕΦΑΛΑΙΟ...

- Ο ΘΕΟΣ να μας ελεήσει!

- ΑΜΑ ΜΠΕΙΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ... ΤΕΛΟΣ... ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝΕ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΣΟΥ. Το μεγαλείο της Πόλης το αντιλαμβάνεσαι, μόνο αν έχεις Θεό μέσα σου... Εκεί καταλαβαίνεις τι είναι η Πόλη… Η Πόλη είναι η ενσάρκωση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ... ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

- Συμφωνώ και επαυξάνω… γι’ αυτό θα επιστραφεί σε εμάς.

- ΕΛΕΓΑ ΦΕΤΟΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΗΣΤΕΨΩ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΩ... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΝΗΣΤΕΨΩ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΚΟΜΑ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΩ.

- Τι λες τώρα, αδερφέ, με εμψυχώνεις πάρα πολύ... Να είσαι καλά.

- ΦΙΛΕ... ΑΝ ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΨΟΥΜΕ, ΤΟΥΡΚΕΨΑΜΕ… ΓΡΑΦΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ... ΤΟΥΡΚΕΨΑΜΕ!!!! Φίλε, εγώ θα ξαναπάω Πόλη... ΤΕΛΕΙΩΣΕ...Δεν γίνεται να αφήσω τους Έλληνες εκεί μόνους τους. Ξέρεις πόσο χαιρόντουσαν που μας βλέπανε; Αλήθεια στο λέω, ότι χαιρόντουσαν πάρα πολύ... Ξέρεις τι χαρά τους δίνουμε; Ξέρεις με τι στερήσεις επιβιώνει ο Ελληνισμός στα κάτεργα του Ισλάμ; Έτσι τα λέω εγώ... κάτεργα του Ισλάμ.

- Βάλε να ακούσεις καμμιά ομιλία του Φράγκου Φραγκούλη να δεις τι λέει…
Τουρίστες είχε η Πόλη;

- Όχι πολλά πράγματα... Είχε πολύ Ισλαμικό τουρισμό... Δηλαδή άτομα ίδιας θρησκείας από άλλες πόλεις. Εμείς μέναμε καρακέντρο... Όλα τα είχαμε δίπλα μας... Πήγαμε στο Μοναστήρι, όπου πρώτη φορά εψάλει ο Ακάθιστος Ύμνος επί Ηρακλείου... Εκεί να δεις ανατριχίλα... Μάρμαρα με Ελληνικά γράμματα πάνω... Εικόνες της Παναγίας... Πηγή που έτρεχε αγίασμα... Καλά, άμα πας στο Τουρκικό μουσείο της Άλωσης, εκεί θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ...

- Εεεε, κάτι τέτοια μου λες, τα σκέφτομαι και τρελαίνομαι…

- Πρέπει να πας, φίλε... Εκεί μένουνε, μένανε και θα μένουνε Έλληνες... Πρέπει μια φορά στη ζωή σου να τα δεις όλα αυτά... και ας πονέσει... Πρέπει να τα δεις… Πήγαμε μικρή κρουαζιέρα στον Βόσπορο... ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ... ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟΥΡΚΟΙ.

- Ναι, και θα τα ξαναπάρουμε εμείς… Ίσως και να έχεις δίκιο, ότι πρέπει να πας και ας πονέσει…
 


σχόλιο Γ.Θ : Τα γαλάζια τους γράμματα, Μαχαιριά κάθε λέξη...




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...