Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αμβρόσιος: "Ο Ανδρέας ηταν πράκτορας των ΗΠΑ στην Ελλάδα!" «Οι Εφιάλτες ποτέ δεν έλειψαν από την μαρτυρική Ελλάδα μας»

Με νέο του άρθρο στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, παίρνει θέση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τους Ανδρέα και Γ. Παπανδρέου, καθώς και τον Αλέξη Τρίπρα εκτελεστές της Αμερικάνικης πολιτικής. Προσθέτει δε με νόημα ότι «οι Εφιάλτες ποτέ δεν έλειψαν από την μαρτυρική Ελλάδα μας».

Αναλυτικά αναφέρει:


«Μετά την αλληγορία των Γαϊδάρων, την οποία σας παρουσιάσαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας (της 10ης Ιουνίου), σας παρουσιάζουμε την ερμηνεία των όσων αλληγορικώς είπαμε προχθές με την ιστορία περί γαϊδάρων.


Είναι η ερμηνεία των όσων συμβαίνουν τώρα στην δύστυχη Ελλάδα μας. Θα διαβάσετε πράγματα, που είναι φοβερά -εάν βέβαια είναι αληθινά-. Κατά τήν γνώμην μας τουλάχιστον είναι αληθοφανή.


Στο χέρι σας είναι να τα εκτιμήσετε. Οπωσδήποτε το συμπέρασμα είναι, ότι η Ελλάδα μας έχει εκποιηθή από τούς πολιτικούς, οι οποίοι κυβέρνησαν τα τελευταία αυτά χρόνια. Βλέπετε, οι Εφιάλτες ποτέ δέν έλλειψαν από την μαρτυρική Ελλάδα μας.


Επιτρέψατέ μοι να σας υπομνήσω, ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009 είχε επισκεφθη δύο φορές τις Η.Π.Α. Όταν δε τελικά εκέρδισε τις εκλογές, ως Πρωθυπουργός πλέον, επήγε καί πάλι, για μία ακόμη φορά, στις Η.Π.Α. Ήτοι  σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επισκέφθηκε τρείς φορές την Πολιτική Ηγεσία της Αμερικής! Τι άραγε έκανε εκεί; Τι συζήτησε; Ποιές συμφωνίες υπέγραψε; Ποιές υποχρεώσεις ανέλαβε; Ποιές υποσχέσεις έδωσε στην Αμερικανική Πολιτική Ηγεσία;


Κανείς ποτέ δεν έμαθε! Ανακοινωθέν ποτέ δεν εκδόθηκε! Ό,τι έγινε, συνετελέσθη στα κρυφά! Αυτά λοιπόν τά κρυφά της πολιτικής είναι όσα βούλιαξαν την Ελλάδα μας! Η Αμερική, οπως λέγεται, θέλει να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να φθάσει λοιπόν στο στόχο της, χρησιμοποιεί τήν Ελλάδα μας ως μοχλό! Σήμερα βιώνουμε τα αποτελέ-σματα! Ο μακαρίτης πια Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε «Έξω οι βάσεις!



ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», αλλά την ίδια ώρα κρυφά έβαζε την υπογραφή του για να επεκταθούν οι Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα! Είχε δυό πρόσωπα, χρησιμοποιούσε δυό γλώσσες! Ήταν πράκτορας των ΗΠΑ στην Ελλάδα! To ομολογούν όσοι έχουν θάρρος! Ο επ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Κόκκινος έγραψε στην «ΑΞΙΑ» της 2ας Ιουνίου:



«Το 1981 ανέλαβε την εξουσία ο χαρισματικός οικονομέτρης ως «οικονομολόγος» με ειδική αποστολή από τις ΗΠΑ.  Άρχισε αποδοκιμάζοντας το «μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο». Τότε έκλεισαν όλες οι βιομηχανίες.  Μειώθηκαν τραγικά το ΑΕΠ και οι ιδιωτικές επενδύσεις.  Και το δημόσιο χρέος έως το 1990 έφθασε το 100% του ΑΕΠ.  Τότε ακούσθηκε το ιστορικό «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα!» Τα δανεικά σκορπίσθηκαν για καταναλωτικές δαπάνες.»



Ο Γ. Παπανδρέου εξ άλλου  προεκλογικά έλεγε το γνωστό πιά «λεφτά υπάρχουν», αλλά την ίδια ώρα έκανε μυστικές συνεννοήσεις με τους παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τήν  οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδος! Κι αυτός με τη σειρά του εξυπηρέτησε πιστά τα συμφέροντα της Αμερικής και έτσι έφθασε την οικονομία στο χείλος της αβύσσου! Θα αναφερθούμε και πάλι στα κείμενα του κ. Βασ. Κοκκίνου: ……..»



Οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να ζουν μόνον για να πληρώνουν τα δανεικά.  Οι όροι που αποδέχθηκαν ο Γ. Παπανδρέου και οι ανίκανοι υπουργοί του των Οικονομικών είναι απάνθρωποι. Να βασανίζονται οι σύγχρονοι Έλληνες για να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησεν ο πατέρας του, ο κ. Σημίτης και ο ίδιος, για να διατηρήσουν την εκλογική τους βάση.  Κανείς δεν σκέπτεται τον λαό και τις σύγχρονες γενιές, που καταστρέφονται από τις πράξεις και παραλείψεις τους.» (βλ. παραπάνω).



Η κυρία Αλέκα Παπαρρήγα, σχολιάζοντας τις επισκέψεις του κ. Γ. Παπανδρέου -στην εκπομπή του MEGA της Δευτέρας 4ης Ιουνίου, ώρα 20.45΄ καί απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Πρετεντέρη-, τα είπε «έξω από τά δόντια». Μετά τήν συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, είπεν η κα Παπαρρήγα, επέστρεψε στην Ελλάδα (ο Γ.Α.Π.) και έθεσε το δίλημμα «Δημοψήφισμα ή Εκλογές»!



Τελικά το δίλημμα αυτό ήταν και η ταφόπλακα της πολιτικής καριέρας του κ. Γ. Παπανδρέου! Σημασία όμως έχει, ότι ήταν εντολοδόχος της Αμερικανικής πολιτικής στην Ελλάδα!   Μήπως αυτό άραγε ήταν το τέχνασμα στα σχέδια της Αμερικανικής Πολιτικής Ηγεσίας, ώστε ο κ. Παπανδρέου να παραμερισθεί οριστικά από την πολιτική σκηνή; Μήπως αυτό το σχέδιο έχει ως συνέχεια την προώθηση και την ανάδειξη του κ. Τσίπρα ως Πρωθυπουργού; Ο καιρός θα το φανερώσει!»

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...