Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ 2: Ακίνδυνες Αποστολές

yiorgosthalassis.blogspot.com
Για την Πατρίδα...
Σηκώθηκα αηδιασμένος από τον καναπέ και από την απραξία και κλείνοντας για πάντα την τηλεοπτική πηγή της αηδίας σκέφτηκα τους ταλαίπωρους συμπατριώτες μου νεοέλληνες, που χωρίς tv θα μαραζώσουν από τη μοναξιά.

Επικίνδυνο ναρκωτικό αποδείχθηκε αυτό το κουτί, αφού χωρίς αυτό πολλοί πλέον δεν αντέχουν.
«Η πλύση εγκεφάλου μέσα από τα ρυπαρά δελτία ειδήσεων τούς έχει κάψει τον εγκέφαλο», σκέφτηκα και ταυτόχρονα ευχήθηκα να μπορούσα να έδειχνα σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μου μερικά έστω από αυτά που βλέπω στο ίντερνετ και εκείνοι δεν έχουν τη δυνατότητα να δούνε, επειδή η γενιά τους δεν γνώρισε ούτε υπολογιστές, ούτε διαδίκτυο.
«Εκτύπωσέ τους τα…».
Η σκέψη μέσα μου μεγάλωσε. Αυτό είναι! Θα εκτυπώσω τα καλύτερα μηνύματα, τις μεγαλύτερες αποδείξεις, τα συγκλονιστικότερα νέα που τα βοθροκάναλα κρύβουν και θα τους τα παρουσιάσω. Θα σηκωθώ από τον καναπέ και θα κάνω κάτι, δεν θα μείνω με τα χέρια σταυρωμένα να περιμένω άλλος να μας σώσει. Θα ξεβολευτώ από τον καναπέ και δεν θα φοβηθώ, ούτε θα αφήσω το δειλό λογισμό, ότι είναι μάταιο, να με νικήσει.

Είμαι Έλληνας! Είμαι ο ταραξίας, που θα τους χαλάσει τα δοσιλογικά τους σχέδια. Θα φέρω σε όλους τους παππουδογιαγιάδες το απαύγασμα του πατριωτικού διαδικτύου. Και επειδή ξέρω, ότι δεν θα κάτσουν να διαβάσουν ένα ολόκληρο κατεβατό, όσο ωραίο και να είναι, θα εκτυπώσω μία-δυο φράσεις. Μία φράση, που θα τους αγγίξει εκεί που πονάνε πιο πολύ, ...στη νεοελληνική ψευτορωμαίικη τσέπη τους.
«Εκεί πονάνε δυστυχώς πιο πολύ», συμπεραίνω με λύπη και κοιτώντας με βλέμμα που βγάζει κεραυνούς τη σβηστή τηλεόραση, σκέφτομαι πόσο πολύ μας αλλοτρίωσαν τα βοθροκάναλα. Άλλαξαν την κοινωνία μας, έκαναν το άσπρο μαύρο, βάφτισαν υγιές την κάθε ανωμαλία και διαστροφή.
Θα τους εκδικηθώ. Θα σηκωθώ από τον καναπέ μου και θα πω γραπτώς τη γνώμη μου με μία φράση.
Υποτίθεται, ότι έχουμε δημοκρατία. Υποτίθεται, ότι έχουμε ελευθεροτυπία. Θα πω τη γνώμη μου και επειδή εγώ μπορεί να μην τα λέω καλά, θα ανατρέξω στο πατριωτικό διαδίκτυο:
Κουκfamily, Έκτακτο Παράρτημα, Αντι-νέα τάξη, Ολυμπία και οι υπόλοιπες ομόδοξες ιστοσελίδες, που κάθε μέρα χτυπάνε αλύπητα τη νέα τάξη, θα είναι οι εμπνευστές μου. Από εκεί θα αντλώ έξυπνα μηνύματα μέσα από τις αποκαλυπτικές αναρτήσεις. Μηνύματα έξυπνα, που θα επηρεάζουν τους παππουδογιαγιάδες και όλους τους καμμένους νεοελληνικούς εγκεφάλους. Μηνύματα έξυπνα, που θα εκτυπώνονται και θα δίνονται σε γνωστούς, θα αφήνονται σε σπίτια αγνώστων, σε αυτοκίνητα, σε πεζοδρόμια, σε λεωφορεία, μετρό και όπου αλλού θα σκεφτώ.
Έχουμε δημοκρατία, έχουμε ελευθεροτυπία.

Δεν φοβόμαστε. Είμαστε Έλληνες.

Μπορούμε να κάνουμε μια έξυπνη κίνηση!

Αυτήν την έξυπνη κίνηση και να τους νικήσουμε.

Εμείς θα τους νικήσουμε. Εσύ;


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...