Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Συγκλονιστικές οι προβλέψεις για το 2024 από την Saxo Bank. Μια πρόβλεψη με τίτλο “Το τέλος του δρόμου”

Freepen.gr – Η Saxo Bank της Δανίας δημοσίευσε δέκα “συγκλονιστικές προβλέψεις” για το 2024 σε μια πρόβλεψη με τίτλο “Το τέλος του δρόμου”.

“Οι συγκλονιστικές προβλέψεις μας για το 2024 δείχνουν πώς ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος του “παλιού φυσιολογικού” και πώς οι νέες τεχνολογίες λύνουν παλιά προβλήματα, ενώ δημιουργούν νέα, ενδεχομένως πιο επικίνδυνα διλήμματα”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μία από τις σημαντικότερες προβλέψεις για το επόμενο έτος ήταν η “απόρριψη του καπιταλισμού” στις ΗΠΑ λόγω των μη συνετών οικονομικών πολιτικών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ουάσινγκτον αναγκάζεται να αυξάνει συνεχώς τις δαπάνες του προϋπολογισμού ενόψει των εκλογών του 2024, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία και να αποφύγει τις κοινωνικές αναταραχές.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ομαλοποιήσει το κόστος δανεισμού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαλλάσσει τα έσοδα από τα κρατικά ομόλογα από τους φόρους”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Κατά την άποψή τους, το μέτρο αυτό σηματοδοτεί το τέλος του καπιταλισμού. “Το χρήμα μετατοπίζεται από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο κράτος και η κατοχή πιο επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων γίνεται πιο ακριβή”, εξηγεί η Saxo Bank.

Το χαμηλότερο κόστος δανεισμού μετριάζει τις κοινωνικές αναταραχές, αλλά την κίνηση αυτή θα ακολουθήσει “μια μακρά περίοδος εθνικοποιήσεων και κρατικών παρεμβάσεων σε κρίσιμες βιομηχανίες”.

Οι ειδικοί αναμένουν πως τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2024 θα κερδίσει ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.

“Η λαϊκίστικη πλατφόρμα του κατά των πολεμοκάπηλων Δημοκρατικών και κατά των εταιρικών ελίτ βρίσκει απήχηση τόσο στους δυσαρεστημένους παραδοσιακούς υποστηρικτές των Δημοκρατικών όσο και στους υποστηρικτές του Τραμπ”, αναφέρει η πρόβλεψη.

Αυτό θα συμβεί εν μέσω της εξάπλωσης της ύφεσης και της αποδυνάμωσης των υποψηφίων κομμάτων στις ΗΠΑ, δήλωσε η τράπεζα. “Το κοινό συνδέει την κακή διαχείριση της γεωπολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή από τον Μπάιντεν με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, των βασικών εμπορευμάτων και των ενοικίων”, εξήγησαν οι αναλυτές. Όσον αφορά τον Τραμπ, πιστεύουν ότι η υποστήριξή του θα αποδυναμωθεί λόγω του ναρκισσισμού του εν λόγω υποψηφίου.

 Saxo Bank πιστεύει ότι μια νέα πολιτική εποχή στις ΗΠΑ ξεκινά με μια απότομη στροφή μακριά από την πλουτοκρατία, καθώς οι ψηφοφόροι απαιτούν τον τερματισμό της ανισότητας, της αδικίας στην κοινωνία και των αέναων πολέμων.

Επιπλέον, η τράπεζα προειδοποιεί για δύο παγκόσμιες κρίσεις το 2024. Η μία από αυτές θα σχετίζεται με τα ψεύτικα προϊόντα που παράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη, η δεύτερη – με την επιδημία παχυσαρκίας.

Οι ειδικοί προβλέπουν επίσης αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα 150 δολάρια ανά βαρέλι, χάρη στην οποία η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Champions League από την UEFA.

Κάθε χρόνο η Saxo Bank δημοσιεύει “συγκλονιστικές προβλέψεις”, οι οποίες αφορούν κυρίως μια σειρά απίθανων και υποτιμημένων γεγονότων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ισχυρό “κύμα κλονισμού” στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

https://www.freepen.gr/2023/12/saxo-bank-2024.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...