Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Οι Ρώσοι διαπερνούν τα όπλα του ΝΑΤΟ, όπως το... καυτό μαχαίρι το βούτυρο - Ανεκτίμητη αξία τανκς και πυροβολικό, το υπερόπλο

Ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στην επιτυχία της Μόσχας είναι οι έγκαιρες παραδόσεις προηγμένων πυρομαχικών, drones, τανκς, οχημάτων μάχης πεζικού και συστημάτων πυροβολικού 

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν, επεκτείνοντας έτσι τις περιοχές ελέγχου τους σε όλα τα μέτωπα.
Ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στην επιτυχία της Μόσχας είναι οι έγκαιρες παραδόσεις προηγμένων πυρομαχικών, drones, τανκς, οχημάτων μάχης πεζικού και συστημάτων πυροβολικού που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός.
Ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά για τις εν λόγω επιτυχίες είναι ο Sergey Chemezov, διευθύνων Σύμβουλος της Rostec Corporation (κρατικός στρατιωτικός όμιλος).
Ο Chemezov μιλώντας στο Sputnik έριξε φως σε πολλά βασικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας ενίσχυσης του ρωσικού οπλοστασίου μέσω της εμπειρίας μάχης, της ευπάθειας των δυτικών αρμάτων μάχης, των εξελίξεων στα όπλα υψηλής ακρίβειας και των συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) και τις καινοτόμες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των ουκρανικών drones.
Ο Chemezov ξεκίνησε τονίζοντας το γεγονός ότι η εκτεταμένη υποστήριξη από τις ΗΠΑ στο καθεστώς του Κιέβου ουσιαστικά δεν έχει μέλλον.
«Η ποσότητα των διαφόρων όπλων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις της Ουκρανίας μειώνεται ραγδαία.
Εν τω μεταξύ, το ουκρανικό στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα είναι απλά ανίκανο να αντισταθμίσει τις συντριπτικές απώλειες.
Η ξένη βοήθεια συρρικνώνεται μπροστά στα μάτια μας.
Φαίνεται ότι οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη ματαιότητα τους σε αυτό το σημείο», σημείωσε ο Chemezov.
Η Ρωσία έχει κάνει πολύ δουλειά όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών της εγκαταστάσεων πολύ πριν γίνει η ειδική επιχείρηση.
Στην πραγματικότητα, συνεπαγόταν την τροποποίηση των ικανοτήτων και την εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογιών.
Η διαδικασία κάλυψε πολλούς τομείς που κατέληξαν να είναι εξαιρετικά παραγωγικοί στην πρώτη γραμμή.

Πυροβολικό και Άρματα μάχης

Όσον αφορά στην κατασκευή βλημάτων πυροβολικού, ο συνολικός όγκος παραγωγής της Ρωσίας έχει εκτοξευθεί κατά περίπου 50 φορές, σε σύγκριση με το 2021.
Ο αριθμός των οχημάτων μάχης πεζικού (IFV) και των διαφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (AFV) έχει πενταπλασιαστεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία παράγει σχεδόν επταπλάσιο αριθμό αρμάτων μάχης, καθιστώντας τη παγκόσμιο ηγέτη σε αυτή την κατηγορία.
Ρώσοι ειδικοί εξετάζουν σχολαστικά δείγματα ουκρανικού εξοπλισμού που έπεσαν στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.
tanks.JPG


Μύθος η στρατιωτική υπεροχή της Δύσης

Μερικά πράγματα αναμφίβολα λαμβάνονται περαιτέρω υπόψη, αλλά σε αυτό το σημείο, έχει γίνει φανερό ότι η λεγόμενη στρατιωτική και τεχνολογική υπεροχή της Δύσης είναι σε μεγάλο βαθμό ένας μύθος.
«Σίγουρα έχουν τα δυνατά τους σημεία.
Ωστόσο, ο ρωσικός εξοπλισμός είναι εξίσου σταθερός.
Απλώς ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον αριθμό των "αόρατων" τανκς όπως τα Leopards, Challenger και Bradley που απέτυχαν να ανταποκριθούν στη φήμη τους στο πεδίο της μάχης» τόνισε.
Μια άλλη ευρέως διαδεδομένη πλάνη σχετικά με τα δυτικά όπλα είναι η υποτιθέμενη αδιαπερατότητά τους.
Η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι καίγονται σε παρτίδες, με ρωσικούς κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM) όπως το Kornet ή το Khrizantema να διαπερνούν ακριβώς μέσα τους, σαν ένα καυτό μαχαίρι στο βούτυρο.
«Δεν υπάρχει πραγματικά καμία υπερβολή όταν η παράδοση της Ρωσίας στην κατασκευή αρμάτων μάχης περιγράφεται ως η πιο προηγμένη στον κόσμο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec.
Τα νέα και προηγμένα T-90, καθώς και τα εκτενώς αναβαθμισμένα T-72 και T-80, επιχειρούν όλα επί του παρόντος στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Αυτά τα οχήματα έχουν επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις.
Πάρτε για παράδειγμα το άρμα Proryv, που αποτελεί το κορυφαίο όχημα μαζικής παραγωγής σε σύγκριση με παρόμοια παγκοσμίως.
Ακόμη και δυτικοί ειδικοί, αν και απρόθυμα, αναγνωρίζουν την ανωτερότητά του.
stoxastro.JPG

Κορυφαία ακρίβεια των ρωσικών όπλων και drones

Τα όπλα υψηλής ακρίβειας μαζί με τα τελευταία drones της Ρωσίας έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης στοχεύοντας και εξουδετερώνοντας τα τεθωρακισμένα οχήματα, τις αεράμυνες και τα στρατεύματα του εχθρού.
Ένα υποδειγματικό παράδειγμα είναι το περίφημο drone Lancet.
«Το στρατιωτικό προφίλ της Ρωσίας έχει βελτιωθεί σημαντικά πρόσφατα, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανάπτυξη μιας καθολικής μονάδας σχεδιασμού και διόρθωσης που επιτρέπει τη μετατροπή βομβών ελεύθερης πτώσης σε κατευθυνόμενες.
Για παράδειγμα, τα μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 αναπτύσσονται πλέον σε μεγάλο βαθμό στο ειδική επιχειρησιακή ζώνη κατά των ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων», πρόσθεσε το στέλεχος της εταιρείας.

coalition_1.jpg
Οβιδοβόλο Koalitsiya: Το νέο υπερόπλο

Ένα εντυπωσιακό νέο όπλο είναι το οβιδοβόλο Koalitsiya που θα εξασφαλίσει το επιθετικό πλεονέκτημα της Ρωσίας έναντι του δυτικού πυροβολικού.
Η πρώτη πειραματική και βιομηχανική παρτίδα αναμένεται να παραδοθεί στην πρώτη γραμμή στα τέλη Δεκεμβρίου 2023.
Ο Cheremezov σημείωσε ότι «φέτος, οι επιχειρήσεις της Rostec ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους σε ένα ολόκληρο σύμπλεγμα νέων συστημάτων πυροβολικού, όπως ο αυτοκινούμενος όλμος Drok 82 χλστ., και το αντιαεροπορικό πυροβόλο Derivatsia 57 χλστ.».
Το καθένα είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο.
Πρόσφατα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, «η ρωσική αμυντική βιομηχανία έδειξε την αξιοσημείωτη ευελιξία της στη δημιουργία νέων όπλων μέσα σε λίγους μήνες», όπως τα drones KUB και Lancet.
Το νέο οβιδοβόλο Coalition θα εξασφαλίσει πλεονέκτημα έναντι των δυτικών μοντέλων πυροβολικού ως προς το πεδίο βολής.
Το Koalitsiya-SV Howitzer έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει συστήματα πυροβολικού, τεθωρακισμένα οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού.
Το βεληνεκές βολής των οβίδων ανέρχεται στα 70 χιλιόμετρα, το οποίο είναι ανώτερο σχεδόν από όλα τα ανάλογα δυτικά.
Επιπροσθέτως η Ρωσία σχεδίασε και χρησιμοποιεί ενεργά νέα μικρού μεγέθους ραντάρ για την προστασία από επιθέσεις drone από την Ουκρανία.
Οι ειδικοί εγκαθιστούν τους νέους σταθμούς στις πιο επικίνδυνες περιοχές για να προστατεύσουν τις ρωσικές πόλεις.
Τέτοια ραντάρ εντοπίζουν εχθρικά drones καθώς πετούν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά και μεταδίδουν πληροφορίες για τον στόχο για την
επακόλουθη καταστροφή του.

Σύστημα Antidrone

Τον Δεκέμβριο, η Ρωσία σχεδίασε ένα μικρού μεγέθους σύστημα Antidrone σχεδιασμένο για την ανίχνευση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).
Το σύστημα περιλαμβάνει ένα ραντάρ που αποτελείται από τέσσερις κεραίες συστοιχίας φάσεων.
Ο σταθμός είναι ικανός να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει drones που πετούν με ταχύτητα έως και 250 χιλιόμετρα την ώρα, σε απόσταση έως και 10 χιλιομέτρων.
Η Ρωσία θα αποκτήσει επίσης νέα drones kamikaze, είπε ο Chemezov.

www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...