Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Μια τυραννική παγκόσμια κυβέρνηση ή ένας πυρηνικός πόλεμος;

Αν έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια εξαιρετικά καταπιεστική παγκόσμια κυβέρνηση ή να ζήσετε μέσα από έναν πυρηνικό πόλεμο, ποια θα ήταν η επιλογή σας;

Προσωπικά, δεν μου αρέσει καμία από αυτές τις δύο επιλογές, αλλά τις τελευταίες ημέρες οι δυτικοί ηγέτες προσπαθούν να μας πείσουν ότι είτε θα έχουμε τη μία είτε την άλλη. Σύμφωνα με αυτούς, είτε μπορούμε να υποταχθούμε σε μια «παγκόσμια τάξη» που κυριαρχείται από τις αξίες και την ατζέντα της δυτικής ελίτ ή μπορούμε να αποδεχτούμε έναν πολυπολικό κόσμο που θα οδηγήσει τελικά σε εκτεταμένο χάος και πυρηνικό πόλεμο. Περιττό να πούμε ότι οι δυτικοί πολιτικοί θα προσπαθήσουν πολύ σκληρά για να μας κάνουν να επιλέξουμε το πρώτο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκφώνησε ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην Μπανγκόκ, παρόλο που η Γαλλία δεν είναι στην πραγματικότητα μέλος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, ο Μακρόν εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι ραγδαία επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας διαλύουν τον κόσμο και δήλωσε ευθαρσώς ότι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι «μια ενιαία παγκόσμια τάξη» …

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε τη δημιουργία παγκόσμιας κυβέρνησης σε ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι θα αποφευχθούν οι συγκρούσεις μεταξύ ανταγωνιστικών υπερδυνάμεων.

«Χρειαζόμαστε μια ενιαία παγκόσμια τάξη», είπε ο Μακρόν στο κοινό στη συνεχιζόμενη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

«Είστε από την πλευρά των ΗΠΑ ή της Κίνας;» ρώτησε ρητορικά ο Μακρόν. «Επειδή τώρα, σταδιακά, πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν ότι υπάρχουν δύο τάξεις σε αυτόν τον κόσμο».

«Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος — ακόμη και για τις ΗΠΑ και την Κίνα», πρόσθεσε αφού συνέκρινε τις δύο υπερδυνάμεις με «μεγάλους ελέφαντες» στη γεωπολιτική «ζούγκλα».

Φυσικά όταν λέει ότι χρειαζόμαστε μια «ενιαία παγκόσμια τάξη» δεν προτείνει μια στην οποία έθνη όπως η Κίνα και η Ρωσία είναι ισότιμοι εταίροι.

Αυτό που οραματίζονται ο Μακρόν και άλλοι δυτικοί ηγέτες είναι ένα παγκόσμιο σύστημα που διέπεται από δυτικούς κανόνες και δυτικές αξίες.

Καθώς παρέδιδε τη γραμμή του για μια «ενιαία παγκόσμια τάξη», ο Μακρόν επιβράδυνε και πρόφερε κάθε μία από τις λέξεις με ιδιαίτερη έμφαση.

Έχω την αίσθηση ότι ο Μακρόν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να οδηγεί μια «ενιαία παγκόσμια τάξη» κάποια μέρα.

Τέτοιες αυταπάτες μεγαλείου μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Εν τω μεταξύ, άλλοι δυτικοί ηγέτες , όπως ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν , προειδοποιούν ότι ένας πραγματικά πολυπολικός κόσμος θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε πυρηνική αντιπαράθεση και πυρηνική σύγκρουση…

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν προειδοποίησε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προσφέρει μια προεπισκόπηση ενός κόσμου όπου οι πυρηνικά οπλισμένες χώρες θα μπορούσαν να απειλήσουν άλλα έθνη και είπε ότι το Πεκίνο, όπως η Μόσχα, αναζητά έναν κόσμο όπου μπορεί να διορθωθεί.

Ο Όστιν έκανε τις παρατηρήσεις στο ετήσιο Διεθνές Φόρουμ Ασφάλειας του Χάλιφαξ, το οποίο προσελκύει αξιωματούχους άμυνας και ασφάλειας από τις δυτικές δημοκρατίες.

Οι πολιτικοί σε όλο τον δυτικό κόσμο μιλούν πολύ για την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου τον τελευταίο καιρό.

Νομίζω ότι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την απειλή του πυρηνικού πολέμου ως τακτική τρόμου για να προωθήσουν την ατζέντα τους, γιατί αν ανησυχούσαν πραγματικά για τον πυρηνικό πόλεμο θα εργάζονταν πολύ σκληρά για να τον σταματήσουν να συμβεί.

Όμως, αντί να επιδιώκουν την ειρήνη με την Κίνα και τη Ρωσία με διπλωματικά μέσα, οι δυτικοί ηγέτες φαίνεται να αποφάσισαν ότι τώρα είναι η ώρα να γίνουν πραγματικά σκληροί με την Κίνα και τη Ρωσία.

Τελικά, οι ηγέτες μας θα ήθελαν να δουν και τα δύο καθεστώτα να καταρρέουν και να αντικαθίστανται από κυβερνήσεις που είναι έτοιμες να ασπαστούν τις δυτικές αξίες και μια «ενιαία παγκόσμια τάξη» που ηγείται από τα δυτικά έθνη.

Οι δυτικοί πολιτικοί συνεχίζουν να ελπίζουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα στη Ρωσία, και είμαι βέβαιος ότι προσπαθούν να καταλάβουν πώς να χρησιμοποιήσουν την επερχόμενη κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν για να επιφέρουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα στην Κίνα.

Έχουμε δει τόσες άλλες κυβερνήσεις να ανατρέπονται κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, και τώρα η δυτική ελίτ κυνηγά τα δύο μεγαλύτερα ψάρια στη λίμνη.

Αλλά με το να είναι τόσο επιθετικοί, μας φέρνουν κυριολεκτικά στο χείλος της πυρηνικής σύγκρουσης.

Νωρίτερα αυτό το έτος, κυκλοφόρησε μια μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια πλήρης ανταλλαγή πυρηνικών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας θα είχε ως αποτέλεσμα δισεκατομμύρια θανάτους.

Αλλά μόνο περίπου 360 εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν από την αρχική πυρηνική ανταλλαγή.

Αυτά είναι τα καλά νέα.

Τα κακά νέα είναι ότι περίπου 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν από την πείνα κατά τη διάρκεια του πυρηνικού χειμώνα που θα ακολουθούσε…

Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Nature Food  τον Αύγουστο του 2022, ένας πλήρους κλίμακας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των  Ηνωμένων Πολιτειών  και  της Ρωσίας , οι οποίες μαζί κατέχουν περισσότερο από το 90% των πυρηνικών όπλων του κόσμου, θα σκοτώσει 360 εκατομμύρια άνθρωποι άμεσα και περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια έμμεσα από πείνα κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού χειμώνα.

Στον απόηχο ενός πολέμου με πυρηνικά μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα έπεφταν δραματικά λόγω όλης της αιθάλης που εγχέεται στην ατμόσφαιρα …

«Ένας πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων τους και της Ρωσίας –η οποία κατέχει περισσότερο από το 90% του παγκόσμιου πυρηνικού οπλοστασίου– θα μπορούσε να παράγει περισσότερα από 150 τεραγραμμάρια αιθάλης και έναν πυρηνικό χειμώνα», αναφέρει η μελέτη.

Ένα τεραγραμμάριο είναι μια μονάδα μέτρησης ίση με 1 τρισεκατομμύριο γραμμάρια και τα μοντέλα δείχνουν ότι οι ενέσεις αιθάλης στην ατμόσφαιρα μεγαλύτερες από 5 τεραγραμμάρια θα οδηγούσαν σε μαζικές ελλείψεις τροφίμων σε όλες σχεδόν τις χώρες.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πολύ λίγα θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν, και έτσι η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων θα έπεφτε σύντομα μόνο σε ένα μικρό κλάσμα από αυτό που είναι σήμερα …

Στο σενάριο ενός πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, η παγκόσμια μέση παραγωγή θερμίδων από τις καλλιέργειες θα μειωνόταν κατά περίπου 90% μέσα σε τέσσερα χρόνια μετά τον πυρηνικό πόλεμο. Ο πυρηνικός πόλεμος θα μείωνε επίσης την παγκόσμια προσφορά ψαριών.

Οι άνθρωποι στα περισσότερα έθνη θα κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες από όσες καίει το σώμα τους σε κατάσταση ηρεμίας και περισσότεροι από 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν μέχρι το τέλος του δεύτερου έτους.

Οι δυτικοί ηγέτες προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο τρόπος για να αποφύγουμε μια τέτοια μοίρα είναι να αγκαλιάσουμε το όραμά τους για μια «ενιαία παγκόσμια τάξη» που θα καθοδηγείται από αυτούς.

Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θα ήταν περισσότερο από πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τις ελευθερίες τους για την ασφάλεια μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Δεν θέλουμε παγκόσμια κυβέρνηση.

Και δεν θέλουμε ούτε πυρηνικό πόλεμο.

Δυστυχώς, δεν παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε.

Η δυτική ελίτ δημιουργεί πραγματικά ένα χάος, και όλοι θα υποστούμε τις συνέπειες των απίστευτα απερίσκεπτων αποφάσεών τους.

https://filoinikodimou.blogspot.com/2022/12/blog-post_5.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...