Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Καλό ξεκίνημα στις ομάδες προσευχής!

Ομάδα Μεταμεσονύκτιας Προσευχής

Μέσα στην ησυχία της νύχτας και μετά την ένταση της ημέρας, στο διάστημα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 1:00 το πρωί θα προσευχόμαστε όλοι μαζί και για όσο χρόνο μπορεί ο καθένας, με κομποσκοίνι και με τα λόγια της Ευχής, το ''Κύριε Ιησού Χριστέ, Ελέησόν με'' και το ''Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς'' ή εναλλακτικά, κάποιες φορές με την Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Προσευχόμαστε ο Κύριος να αποδυναμώσει τα πάθη μας, να ενισχύσει την Πίστη μας, να σώσει την Πατρίδα μας και όλους τους Ορθοδόξους και να θωρακίσει τα σπίτια μας.
Αν κάποια φορά χρειαστείτε να ανακοινώσουμε στους αδελφούς της ομάδας και όχι μόνο κάποιο προσωπικό σας αίτημα για προσευχή (για κάποιο πρόβλημα υγείας κάποιου οικείου σας για παράδειγμα), πολύ ευχαρίστως να το προβάλουμε στους αδελφούς μας.

Ομάδα Απόδειπνου

Κάθε βράδυ μέσα στο διάστημα από τις 11:00 έως τις 11:30, ο καθένας μας μόνος του ή και μαζί με την οικογένειά του θα λέει το Απόδειπνο και αν μπορεί και τους χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Φυσικά αν κάποιος θέλει να προσεύχεται κάποια άλλη ώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απλά όσοι αποφασίσουν να προσεύχονται στο διάστημα 11:00 με 11:30 θα ξέρουν ότι εκείνη την στιγμή προσεύχονται μαζί τους και άλλοι αδελφοί και οι προσευχές όλων μας θα ανεβαίνουν την ίδια στιγμή στον Ουρανό, στον Κύριό μας και Θεό μας και στην Υπεραγία Θεοτόκο.


Ομάδα Προσευχής Ψαλτηρίου

Στην ομάδα προσευχής Ψαλτηρίου ο καθένας από εμάς θα ξεκινήσει από ένα διαφορετικό κάθισμα του Ψαλτηρίου και κάθε μέρα, ότι ώρα θέλει, θα διαβάζει ένα κάθισμα. Την επόμενη μέρα θα διαβάζει το επόμενο κάθισμα, την μεθεπόμενη το μεθεπόμενο κ.ο.κ. Με τον τρόπο αυτό ο καθένας μας θα έχει διαβάσει μέσα σε 20 μέρες και τα 20 καθίσματα, άρα ολόκληρο το Ψαλτήρι.
Ο κάθε αδελφός που συμμετέχει στην ομάδα θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου, στο ξεκίνημα της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, από ένα διαφορετικό κάθισμα σαν αφετηρία προκειμένου κάθε μέρα το σύνολο της ομάδας να διαβάζει ολόκληρο ψαλτήρι. Η ομάδα προσευχής Ψαλτηρίου θα λειτουργεί συν Θεώ ως τις 16 Απριλίου 2023 (Άγιο Πάσχα) με πιθανό να ανανεωθεί περαιτέρω.

Στην παρακάτω σελίδα θα βρείτε τους ψαλμούς σε περίπτωση που δεν έχετε το ψαλτήρι.
http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=old_testament/contents_Psalmoi.asp&main=OldTes
Στην παρακάτω σελίδα θα βρείτε από πού ξεκινάει το κάθε κάθισμα.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%AC%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1_(%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1)

Γιώργος Θαλάσσης

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...